Dă un follow la BookTube-erițe si urmărește-le împreuna cu copiii.

Da un follow la BookTube-erițe si urmarește-le impreuna cu copiii

Mi-e greu câteodată să accept că fac parte din generaţia aia mai mare, mai ales că eu am avut tot timpul 18 ani :)). Mă consolează gândul că sunt cea mai mică din grupul nostru de prieteni totuşi :).

Sunt în schimb fascinată la propriu de copiii care vin din urmă, cât sunt de profunzi şi faptul că au viziuni despre lucruri la care noi nici nu gândim, îmi da speranţe pentru viitor.

Şi da, citeam pe site-ul BitDefender despre copiii cu vârste între cinci şi 17 ani, că petrec în medie două ore pe zi pe calculator, în timp ce durata folosirii mobilului urcă de la o ora la două ore şi jumătate până la majorat. Este enorm, trist şi îngrijorător.

După vârstă de 10 ani, diferenţa între băieţi şi fete devine semnificativă, primii petrecând în medie cu peste o ora mai mult timp, mai ales din cauza jocurilor pe calculator şi a deschiderii mai mari pentru tehnologie.

Este limpede că nu vom mai prinde vremuri fără ecrane în faţa ochilor, dar cum facem să găsim echilibrul pentru ei? Aşa cum am mai scris, treaba cea mai complicată ne revine nouă, părinţilor. Şi este complicat pentru că de cele mai multe ori ora pe care o cedezi tabletei/telefonului, este timpul în care vrei doar să respiri şi tu un pic după haos-ul de peste zi.

Cu toţii ştim sentimentul. Dar o ora pe zi, înseamnă 7 ore pe săptămâna şi  28 de ore pe luna. Şi cu toţii ştim la fel de bine că 1 ora nu e doar 1 ora 🙁 .

 Cred foarte mult în puterea exemplului.

Cred că ce văd în casă, în anturajul lor de la grădi sau şcoală, la prietenii lor pe care îi divinizează, la personajele pe care le urmăresc sau la adulţii care îi educa, le conturează credinţele şi obiceiurile.

Şi tare drag mi-a fost să le descopăr pe booktuberite la o filmare cu Digi 24, unde am făcut o recenzie despre o carte pentru copii (Dosarele Scarlet – Spărgătoare la înălţime, care mi-a plăcut maxim btw).

The little BookTubers sau BookTuber-iţele sunt fete de 10, 11 şi 12 ani care fac recenzii de cărţi pe You tube şi au mare priză la public.

Eu fac parte din followerii lor şi sunt fană. Tea, Daria și Ștefania sunt dovada clară că poţi combina şi folosi social media cu literatura într-un mod ingenios, astfel încât să ajungi la urechile şi ochii cât mai multor copii.

Ele pot fi un exemplu bun pentru copiii noştri.

Eu caut astfel de modele (sau complici dacă vreți) pentru ei şi încerc să-mi aduc aminte în fiecare zi că eu trebuie să fiu întâi de toate exemplul loc elocvent. Mai ales că emisiunea Jurnal pentru Copii mi-a deschis apetitul pentru cărţile de adolescenţi :P.

Nu glumesc când va spun că sunt super interesante, actuale şi nici nu bănuiam că am să înţeleg multe din frământările copiilor, detalii pe care le-am uitat sincer.

 

Vã las mai jos canalele de You Tube ale BookTube-ritelor mele preferate :). Dați și voi un follow și urmăriți-le împreună cu copiii! O să le placă .

Tea – https://www.youtube.com/channel/UCcpsR7jK5npvAS_JnT-pb4Q
Daria – https://www.youtube.com/channel/UC-eiyUeTN12yaArsVo0uq7w
Stefania – https://www.youtube.com/channel/UCbrgsOE2d1QblHai_B7st7w

Locație filmare: Càrturești Lipscani.

Claudia Ș.

3 Discussion to this post

  1. Eliza says:

    Minunate copilele. Felicitari parintilor pentru asa educatie. Ai dreptate cand spui ca este foarte la indemana sa le dai telefonul sau tableta pentru ca uneori simti ca ai nevoie de cateva momente de liniste si doar asa pot sa-i linistesti. Si apoi iti pare rau si a doua zi de la capat.

    • Este adevarat ca de multe ori iti vine sa alegi calea cea mai simpla. Pe de alta parte, cand vezi cat de agitati sunt de la nenorocitele de tablete si cat de mult le afecteaza viata sociala, la nivelul lor desigur, este nevoie sa iei masuri. Vad constant copii care nu stiu sa se mai bucure de alergatul in parc, pentru ca efectiv nu stiu sa alerge sau cat de stanjeniti sunt cand nu pot interactiona cu cei de varsta lor, desi isi doresc lucrul acesta. II vad vorbind foarte mult singuri si le este greu sa se integreze. PE mine asta m-a facut sa ma gandesc daca nu cumva este prea mare pretul pentru ora aia a mea de liniste.

    • Adevarat! Felicitari si parintilor, dar si lor pentru ca sunt minunate!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Latest Stories

Search stories by typing keyword and hit enter to begin searching.

Vreau sa fiu in WoW list