10 lucruri pe care nu vrei să le auzi când ești însărcinată

Felicitări! Tocmai ai aflat că vei fi mamă? WoW, urmează cea mai frumoasă etapă a vieții tale.

Abia acum vei realiza că tot ce ai trăit până în momentul de față nu o să mai aibă comparație.

Totul se schimbă. Cu tine, corpul tău, felul în care te conectezi cu mediul înconjurător. Absolut totul!

Și, din momentul în care vei face marele anunț familiei, prietenilor și cunoscuților, o să urmeze o avalanșă de felicitări, gânduri bune și muuulte îmbrățișări. Ba chiar se va lăsa și cu multe plânsete din partea celor mai apropiați dintre ei.

Și, după ce va trece valul de emoții, imediat vor răsări părerile despre cum trebuie să te îngrijești când ești gravidă, ce nu trebuie să faci niciodată, superstiții de tot felul, unele mai hilare decât altele. Vor începe discuțiile despre cât mănânci, că te îmbraci ba prea gros, ba prea subțire.

Vor fi întrebările acelea cu o sprânceană ridicată: „Tu chiar ești pregătită să fii mamă?’’

Ah, sau discuțiile acelea lungi și obositoare despre numele bebelușului.

Sau despre cum burta ta are diverse forme, despre cum se transformă unii în Mafalda și îți ghicesc sexul copilului.

Te-ai confruntat deja cu unele dintre ele? Ei bine, lista e atât de lungă, iar întâlnirile cu cei dragi pot fi adevărate încercări pentru o viitoare mamă.

Noi am făcut o listă cu 10 lucruri pe care nu vrei să le auzi când ești însărcinată.

1.”Adio viață după ce se naște copilul!“

Acesta o amenințare pe care o să o auzi de la atât de mulți dintre cunoscuții tăi. Ba chiar și de la cei care încă nu au copii. Că doar, experți suntem cu toții. Iar la capitolul sfaturi stăm cel mai bine.

Nicio gravidă nu are nevoie de o astfel de “încurajare”. Nu se sfârșește nimic după ce o femeie naște, din contră. Începe o etapă absolut minunată.

2.Idei despre cum trebuie crescut copilul

Nici bine nu le-ai dat vestea că ești însărcinată, că se vor gândi deja la ce grădiniță trebuie să îl duci, ce școală i se potrivește (doar privind poza de la ecografie probabil).

Cum trebuie să îi amenajezi camera, dacă e mai bine la geam sau la perete patul. Dacă să îl legeni sau nu.

3.”Chiar ai de gând să mănânci atât?“ sau “Se cam vede că mănânci cât pentru doi!”

O să se găsească mereu un binevoitor care să îți spună asta ai voie să mănânci, asta nu. Nu mânca atât de mult. Sau, mai grav, care te atenționează cât te-ai îngrășat.

4.”Folosește și tu o cremă, ești cam plină de vergeturi.”

Minunate persoanele care îți atrag atenția asupra corpului tău care e într-o continuă schimbare și încearcă să facă față noului locatar.

Nu te întrista, mai bine mergi la un masaj de supărare. 😊

5.”Nu poți face asta, asta și asta”

Cel mai adesea vei întâlni aceste replici de la mama și soacra ta. Că doar ele sunt primele care le știu pe toate. Iar argumentul lor suprem este: „Eu te-am crescut pe tine, știu ce vorbesc.”

Cu siguranță că au intenții bune, dar știm deja că ești doar gravidă, nu și bolnavă. Medicul este singurul care îți poate da astfel de sfaturi.

6.”Abia aștept să vin la voi când se naște copilul!”

Asta e tot o frază pe care o vei auzi la nesfârșit în timpul celor 9 luni de sarcină de la mamă și soacră. Venirea bebelușului reprezintă o provocare destul de mare, nu mai ai nevoie de un nou locatar. Asta doar dacă nu simți tu nevoie de ajutor.

7.”Arăți cam rău în ultima vreme?”

Serios, cum ar putea cineva să spună așa ceva unei femei însărcinate!

8.“Chiar trebuie să te plângi din orice? ”

Perioada sarcinii reprezintă o continuă alergătură a hormonilor. E normal ca o femeie gravidă să treacă de la extaz la agonie într-o secundă. La fel cum e normal ca cei din jurul ei să o înțeleagă și să o incurajeze. Cu gânduri bune, nu polemici.

9.Numele copilului

O, da! Acesta chiar este un subiect atât de controversat.

Toată lumea, dar absolut toți vor fi curioși ce nume veți alege pentru bebe. Și, toți vor veni cu idei despre ce nume consideră ei că se potrivește mai bine. Numele bebelușului este o alegere care trebuie să îi aparțină mamei și tatălui copilului. Nu te lăsa influențată!

10.”Cum ai de gând să naști?”

O altă întrebare intimă și nelalocul ei pe care o tot vei auzi atunci când ești gravidă. Înafară de doctorul și partenerul tău, actul medical nu trebuie să intereseze pe nimeni.

Vor fi persoane care vor începe să îți spună cât de greu e să naști natural, cât s-au chinuit. Sau altele care îți vor argumenta că după cezariană s-au vindecat greu.

Nu le lua în considerare. Ceea ce li s-a întâmplat lor, nu e obligatoriu să pățești și tu. Fiecare corp e diferit și fiecare sarcină are particularitățile ei.

Ai grijă să share-uiești acest articol tuturor cunoștințelor tale. Așa se vor gândi de două ori înainte de a sări cu sfaturi pentru tine și bebe.

Folosim cookies pe revista noastră pentru a-ți asigura o experiență wow!

Te rugăm să accepți. De asemenea, ai posibilitatea să refuzi, fără ca acest fapt să te împiedice să vizitezi site-ul nostru. În orice caz, e bine să citești Notificarea privind protecția datelor cu caracter personal din subsolul site-ului.