6 motive pentru care poti fi o Mamtreprenoare de succes

Da, recunosc…antreprenoriatul este unul din subiectele mele preferate – pentru mine a facut minuni si daca pot sa impartasesc cu voi din avantajele sale, de ce sa nu o fac ?

6 motive pentru care poti o mamtreprenoare de succes

Foto credit: Radu Armaziu

Femeile sunt WoW antreprenoare si nu o spun eu, ci studiile facute de cei de la Kauffman Foundation si compania Dow Jones, care au aratat ca in functii de conducere, femeile pot ajunge sa aduca venituri de pana la 12 % mai mari intr-o companie decat omologii lor barbatii si lucreaza mai bine sub presiunea crizelor financiare.

Cu toate acestea, numai 10 % dintre start-up-uri sunt conduse de catre femei.  De ce ? Probabil ca rolul de mama le limiteaza increderea in sine si in faptul ca pot jongla cu toate task-urile de zi cu zi. Ceea ce este total gresit.

M-am gandit foarte bine si ca mama indeplinesti toate calitatile esentiale pentru a deveni o Mamtreprenoare de succes 🙂 .

1. Nu te mai sperie nimic

Deja ai vazut si trecut prin atat de multe ( inclusiv nasterea ), inceputul unui business nu poate fi decat maxim emotionant si captivant.

2. Esti creativa si cauti solutii in loc de scuze

Fiecare zi de mama este o provocare si niciuna nu seamana cu alta (cel putin dupa varsta de 1 an a copilului 🙂 ). Asa cum trebuie sa inventezi jocuri noi, modalitati de hranire , comunicare intre parti si multe altele, tot asa marketing-ul, PR-ul si managementul de criza ar trebui sa fie daily routine pentru tine.

3. Lucrezi foarte bine sub presiune

Faptul ca ai copil/copii, esti un pic mai expusa la pericole si situatii de criza. Evident, toate se intampla cand te astepti mai putin si fara niciun anunt in prealabil, asa ca mobilizarea e cuvantul de ordine. Eu, de exemplu, ma mobilizez fantastic pe loc si intru in panica abia dupa ce se termina evenimentul/incidentul. In business seamana reactiile, insa trebuie sa acorzi mai mult timp luarii deciziilor si studierii tuturor variabilelor.

4. Ai abilitati de negociere

Pai exersezi tehnici de negociere de cand a inceput copilul sa vorbeasca 🙂 .

5. Inveti din mers si te bazezi pe instinct

Nu ne-am nascut invatati cu nimic. Nici sa devenim mame, nici sa devenim antreprenoare sau orice altceva. Cred ca oricand poti sa inveti sa faci ceva si mai ales daca iti place, o vei face cu placere. Este important sa inveti sa-ti asculti instinctul si daca esti mama, probabil stii deja asta.

6. Copiii sunt cea mai buna sursa de inspiratie

Asa cum am mai spus, maternitatea este cea mai ampla pregatire pentru rolul de antreprenor. Cauta inspiratia peste tot, noteaza tot ce te deranjeaza/frustreaza in viata de zi cu zi si incearca sa gasesti solutii inteligente pentru problemele care iti apar in cale. Profita de timpul petrecut cu bebelusul, descopera ce iti place cu adevarat sa faci si nu lasa lipsa de experienta sa fie o bariera.

Pentru ca pentru a fi si mama si business woman ai nevoie de un mix de inteligenta, determinare si creativitate, am ales sa va prezint cateva modele WoW de astfel de femei care sper sa va inspire:

WoW Mamtreprenoare

Mamtreprenoare

Mamtreprenoare

wow mom

Mamtreprenoare

Superbe, asa-i ? Ceea ce va doresc si voua 🙂

wow mom

 Sursa info : http://www.fastcompany.com/3028299/dialed

Folosim cookies pe revista noastră pentru a-ți asigura o experiență wow!

Te rugăm să accepți. De asemenea, ai posibilitatea să refuzi, fără ca acest fapt să te împiedice să vizitezi site-ul nostru. În orice caz, e bine să citești Notificarea privind protecția datelor cu caracter personal din subsolul site-ului.