8 reguli stricte de respectat la întâlnirile cu prietenii ne-părinți

Cu neruşinare recunosc înainte apară minunile în viaţa mea interesau puţin spre deloc poveştile despre copii.

Toate mamele de la muncă erau parcă veşnic pe “repeat” la cafeaua de dimineaţă când se plângeau juniorul/junioara nu a dormit noaptea, au întârziat din cauza ca aia mică nu a vrut se îmbrace cu nu ştiu ce bluziță.

Plus observaţiile la adresa mea de genul:“normal ai manichiura făcută, TU ai timp …Îmi venea o iau la fugă!

Adică ce poţi răspunzi la chestia asta? întrebăm dacă ideea era rezonez cu ele, fiu empatică sau simt norocoasă nu sunt încă mama!?

Au trecut anii şi iatămă! surprind de multe ori făcând fix acelaşi lucru. nah, aşa e viaţa!

Am promis controlez şi mi-am creat un mic ghid personal de respectat la cafea cu prieteni care nu au copii încă.

– vorbesc despre copii doar dacă întreabă. Şi depinde cum e întrebarea. Dacă doar mimează interesul, răspund cu:” Sunt bine, cresc!”, dacă întrebarea e mai pasională, povestesc ceva haios cu ei;

limitez cu arătatul pozelor. Nimic nu e mai enervant când ceri vezi o poză cu copilul şi începe o incursiune în albumele foto din ultimii ani. E o situaţie din care nu ai cum ieşi decât dacă (Doamne ajută!) te strigă cineva;

– am renuntat (aproape de tot) la atitudinea de “eu acum le stiu pe toate”.

la ieşirile cu prietenii profit de nivelul scăzut de interes pe subiecte de diversificare sau pamperși şi aflu şi eu ce se mai întâmplă în afara universului meu de acasă. Pun pariu şi ei apreciază maxim asta 🙂 .

deşi îmi place -i sperii cât e de greu cu copii ( amuză văd ochii cât cepele când povesteşti începutul convieţuirii în 3 sau 4, abţin. Pe principiu “lasă că o să vadă şi ei cum e” :)).

dacă mergem la o petrecere sau o cină la un restaurant, încerc -i las acasă pe pitici. Sunt locuri speciale de mers cu ei. Dacă îi iau cu noi, nici copiii nu se simt bine şi nici cei cu care suntem. Plus nicio discuţie nu va fi cursivă.

deşi la început am un sentiment de vinovăţie, e plăcut detaşez câteva ore de rutina de acasă şi ascult alți oameni vorbind.

– ii scutesc de intrebarea “tu/voi cand aveti de gând să faceți copii?”, pentru că sunt sigură că rudele iși fac datoria.

În felul asta am şanse nu evite până implinesc copiii 18 ani şi le demonstrez poţi fi în continuare mişto şi dacă eşti părinte.

Contact