Bucură-te de sarcină în sezonul rece

Iarna nu e chiar cel mai prietenos anotimp. Mai ales când ești însărcinată. Însă, nu imposibil. 😊

Trebuie să ai mare grijă de corpul tău. Iar asta o știi deja. Este mediul în care bebelușul tău se dezvoltă și se pregătește să vă cunoașteți. Trebuie să îi oferi cel mai confortabil și prietenos cămin.

În primul rând, ai grijă de imunitatea ta. Trebuie să te ferești de gripă și răceală. Mai ales că lista de medicamente pe care o femeie însărcinată o poate lua este super scurtă, aproape inexistentă.

Bea cât mai multe fresh-uri și consumă fructe și legume bogate în vitamine. Ceaiurile și apa în cantități cât mai mari ar trebui să fie deja o rutină.

Fii atentă cu pielea ta. În sezonul rece, pielea tinde să se usuce foarte tare. Vântul, zăpada și gradele cu minus sunt dușmani de temut pentru o piele sănătoasă.

Folosește după fiecare baie creme hidratante, cât mai naturale. Alege produse cu liste simple de ingrediente. Încearcă măcar o dată pe săptămână o mască hidratantă pentru față.

Nu uita de buze. Ele sunt cam primele care suferă iarna. La fel și mâinile. Nu te baza doar pe mănuși. Poartă mereu în geantă o cremă puternic hidratantă.

Și, cel mai important, ai grijă cum te îmbraci când ești gravidă iarna. Trebuie să protejezi mai ales burtica și spatele tău.

Iar asta nu înseamnă să te îmbraci ca Baba Dochia cu o mie de cojoace pe tine. Nu!

Cel mai probabil, paltonul și geaca nu te vor mai încăpea. Așa că e neapărat nevoie să îți cumperi o haină groasă. Nu alege una cu 7 numere mai mari. Investește într-o geacă specială de gravide, însă pe care o poți purta și după ce naști.

Sursa foto: www.mamaboutique.ro

De exemplu, gecile pentru gravide care au un fermoar pe spate și care se măresc cu un număr atunci când este deschis. Iar după ce naști este suficient să tragi fermoarul și boom, ai o geacă pentru „negravide”. Sau paltoane care vin cu o bucată suplimentară de material care se atașează în față. Funcționează pe același principiu ca și gecile.

Și, după ce ai rezolvat cu geaca, e rândul pantalonilor și a bluzelor. Alege materiale din fibre naturale. Cât mai mult bumbac e de preferat. Ai întotdeauna grijă la compoziția hainelor. Nu face rabat de la calitate. Mai bine mai puține produse, dar de o calitate premium.

Pantalonii pentru gravide trebuie să îți ofere susținere a sarcinii, să nu te strângă sau să te deranjeze atunci când stai la birou sau te apleci. Însă, nu uita și de aspectul lor. Trebuie să arate stylish, să te simți WoW.

Sursa foto: www.mamaboutique.ro

Alege hanorace și pulovere pentru gravide. Multe dintre ele au încrețituri pe laterale sau posibilitatea de a se transforma chiar într-un marsupiu pentru bebe după ce naști.

Dresurile, șosetele și colanții pentru gravide sunt de mare ajutor atunci când Busu anunță la meteo că vor fi -15 grade. Alege dresuri de 80 sau 100 den. Le poți purta fie pe sub pantaloni, fie cu rochii. Găsești rochii pentru gravide și pentru sezonul rece. Sunt suficient de groase pentru a nu tremura.

Sursa foto: www.mamaboutique.ro

Încălțămintea este și ea importantă. Mai ales când peste tot alunecă. Alege ghete sau cizme care au talpă ce te poate feri de o căzătură zdravănă.

Căciula și mănușile este clar că nu trebuie să îți lipsească din poșetă atunci când te pregătești să ieși din casă.

Așa că, fie iarnă, fie vară, alege să trăiești la maximum cele 9 luni de sarcină. Bucură-te de magia acestor momente unice!

Folosim cookies pe revista noastră pentru a-ți asigura o experiență wow!

Te rugăm să accepți. De asemenea, ai posibilitatea să refuzi, fără ca acest fapt să te împiedice să vizitezi site-ul nostru. În orice caz, e bine să citești Notificarea privind protecția datelor cu caracter personal din subsolul site-ului.