Cât de multe știm despre apa pe care o bem zilnic ?(VIDEO)

(P) Preocupaţi şi hăituiţi efectiv zilnic de o mulţime de task-uri pe care le avem de bifat, ignorăm destul de des cele mai elementare lucruri: să ne alimentăm corect şi să ne acordăm pauze de respiro.

Cel puţin eu aşa păţesc eu. Aveam senzaţia despre mine că mă alimentez corect, ce-o mai fi însemnând şi “corect”-ul asta că mi se întâmplă de multe ori să nu am ce să cumpăr efectiv din supermaket. Dar ori şi cât, respect nişte norme de minim bun simt în alimentaţie, sunt echilibrată în alegeri şi nu merg în extreme.

De curând, a trebuit să fac o mică documentare despre apă, apa pe care o bem sau pe care ar trebui să o bem zilnic…ştiţi cei 2 litri recomandaţi, care de fapt nu ar fi 2 litri, ci o cantitate raportată la nr de kg al fiecăruia. Ok cu cantitatea, dar ce facem cu calitatea apei pe care o consumăm? Avem idee oare ce bem?

Am scris mai jos nişte info legate de apă şi trageţi voi concluziile. Eu spun doar cã de când am filmat video-ul acesta, nu am mai bãut apã îmbuteliatã acasã, în conditiile în care aveam filtru de 6 ani de zile si cãram baxuri de apã platã sãptãmânal. Apropos de puterea obisnuintei si de faptul cã ignoram lucruri evidente.

Ştiaţi că

 • Mai puţin de 1 % din apa de pe pământ poate fi folosită ca apă potabilă? dar există 12.000 de compuşi chimici diferiţi toxici în uz industrial astăzi şi mai mult de 500 de noi substanţe chimice sunt dezvoltate în fiecare an?
 •  Spălatul pe mâini şi pe dinţi consumă între 5 şi 15 litri de apă, un duş de 5 minute, între 60 – 80 litri de apă şi o baie între 150 – 200 litri apă?
 • Apă îmbuteliată poate fi de sute de ori mai scumpă decât apă de la robinet?
 • Anual, miliarde de peturi sunt folosite pentru îmbutelierea apei, peturi care în scurt timp devin deşeuri şi numai 16 % sunt reciclate? Restul poluează natura pentru sute de ani.
 •  Ştiaţi că din cauza diferenţelor de temperatură din timpul transportului şi al depozitării sticlelor, plasticul emană substanţe toxice, periculoase pentru sănătatea noastră?
 • Fiziologic, este necesar să consumăm o medie 40 ml apă pe kilogram corp, adică în medie cei 2 l de apă recomandaţi/ zi…ceea ce înseamnă că o familie cu 4 persoane cară şi depozitează până la 30 de peturi pe săptămâna.
 •  Ştiai că pierdem peste 2 litri de apă în fiecare zi prin schimbul de vapori normal al pielii noastre, altfel cunoscut sub numele de transpiraţie?
 • Consumul insuficient de apă este de fapt un factor de risc pentru cancerul de colon, de sân şi ale tractului urinar? Hidratarea este esenţială pentru circulaţia sanguină pentru a permite celulelor sistemului imunitar pentru a ajunge la ţesuturile deteriorate în număr mai mare.
 • Până în momentul în care ţi s-a făcut sete, corpul a pierdut deja mai mult de 1% din valoarea să totală de apă
 • Când conţinutul de apă al organismului scade cu 2% ne simţim obosiţi, iar problemele serioase de sănătate apar când acesta scade cu 9%. Organismul unui adult conţine în medie 35-50 de litri de apă. Inima, creierul şi muşchii conţin 75% apă, sângele, 83% şi plămânii, 86%.
 • Pe măsură ce corpul uman îmbătrâneşte, conţine mai puţină apă şi riscul deshidratării este mai mare.
 • Ştiaţi că metoda tradiţională de fierbere a apei nu este o soluţie sigură, deoarece nu toţi poluanţii microbiologici sunt distruşi, anumite virusuri rezistând la temperaturi de peste 100°C
 • La bebeluşi necesarul de apă este de 3 mai mare decât al unui adult (păstrând proporţia binenţeles), ceea ce înseamnă că va consuma şi o cantitate de poluanţi mai mare, dacă apa nu este de cea mai bună calitate.
 • Ştiaţi că la mamele care alăptează necesarul de apă este important pentru a spori producerea laptelui. Acestea au nevoie de 600 ml mai multă apă decât în mod normal?
 • Femeia însărcinată trebuie să bea multă apă şi cât mai de calitate pentru că pentru făt, nevoile de apă sunt mult mai importante decât nevoile sale de oxygen şi să un mai punem că viitoarea mămică este ferită de infecţii urinare.
 • Ştiaţi că standardele de sănătate care determină ce nivel de contaminanţi/poluanţi este permis în apă potatabila sunt bazate pe posibile efecte la adulţi, dar nu şi la copii sau bebeluşi?
 • Ştiaţi că dacă apă pe care o bem este mai pură, cu atât este mai mare şi capacitatea ei de a colecta şi elimina eficient toxinele din corpul nostru?`

Pentru mai multe detalaii despre sistemele de purificare Zepter, vizitati www.Zepter.ro

Persoana de contact: Alina Dumitru, email: alina.dumitru@zepter.ro.

Video credits: Tanase Vlad, Radu Ciuca. Chroma: Victor Diaconescu, Octavian Raduinea.

Surse info: Zepter.ro/ www.allaboutwater.org www.espwaterproducts.com/ www.apanovabucuresti.ro /www.apc-romania.ro

 

Folosim cookies pe revista noastră pentru a-ți asigura o experiență wow!

Te rugăm să accepți. De asemenea, ai posibilitatea să refuzi, fără ca acest fapt să te împiedice să vizitezi site-ul nostru. În orice caz, e bine să citești Notificarea privind protecția datelor cu caracter personal din subsolul site-ului.