Corina Bârlădeanu – două decenii de comunicare și de 2 X WoW MoM

Corina Bârlădeanu, fondatoarea agenției 2ActivePR, este antreprenor și WoW MoM. WoW MoM a unui băiat de doi ani. Și, în curând îl va aduce lui Max un frățior.

Corina e o femeie de succes. A reușit să îmbine cu brio cariera și viața de familie. Află de la ea cum s-a redescoperit după ce a devenit mamă și care este super puterea ei.

Corina Bârlădeanu - două decenii de comunicare și de 2 X WoW MoM

Sursa foto: Arhiva personala

De 18 ani manageriezi o agenție ce oferă servicii în comunicare. În ce moment al carierei ai aflat că vei fi promovată în funcția de mamă și cum ai comunicat acest lucru?

Era probabil cel mai bun moment în care să rămân însărcinată. Agenția avea deja un nume pe piață și o maturitate care se simte în relația cu clienții și cu partenerii noștri. Chestiunile personale sunt mai dificil de împărtășit, chiar și pentru un comunicator cu vocație ca mine. Pur și simplu, am amânat momentul până când aproape devenise evident.

Cum ai experimentat sarcina cu băiatul tău? Ai reușit să te distanțezi de barierele mentale și cele sociale…de acei “trebuie să faci” sau “nu trebuie să faci?”

A fost o perioadă pe care am trăit-o cu încântare. Am avut șansa să am o sarcină ușoară și senzația copleșitoare că plutesc. Sarcina a apărut la începutul lui 2016, după o vacanță menită să mă distanțeze de un an 2015 greu, marcat de probleme de sănătate ale familiei și decesul mamei. Am simțit că am primit un mare cadou de la mama și am reușit astfel să trec mai ușor peste pierderea ei. A fost o perioadă de reconectare la mine care mi-a dat ocazia să îmi dezvolt acea intuiție aparte care e mai puternică decât orice carte de puericultură citită sau orice sfat îți trece pe la ureche.

Să manageriezi situațiile de criză face parte din job-ul tău. Cum te-a ajutat skill-ul acesta în momentele mai puțin ușoare cu cel mic?

Eu nu îmi pierd ușor capul. Poate să fie natura mea sau poate e un comportament antrenat, clar este că am sânge rece în cele mai dificile situații. Cu Max nu e chiar așa ușor, dar tocmai datorită manualelor de criză pe care le-am parcurs, am avut întotdeauna o listă de medici pediatri, homeopați, naturopați sau kinetoterapeuți, rude sau pur și simplu prieteni pe care să îi pot suna la nevoie.

Cel mai dificil pentru un părinte este momentul în care lasă copilul în grija altcuiva. Ai optat pentru bonă? Dacă da, pe ce criterii ai ales-o?

Am căutat căldură, calitate umană și inteligență. Am avut norocul să găsesc prin agenția Synchronize Family o bonă care a lucrat în sistem Waldorf și Montessori, care este și kinetoterapeut. Fiind tânără are dinamismul și energia pe care fiul nostru o solicită. Suntem foarte liniștiți și mulțumiți de interacțiunea dintre Viki și Max.

Corina Bârlădeanu - două decenii de comunicare și de 2 X WoW MoM

Sursa foto: Arhiva personala

Cum îți imaginai că vei fi ca mamă și cum te descoperi acum?

Stiam că voi fi o mamă bună și atât. Acum mă descopăr o mamă echilibrată și asta mă bucură.

Ce te ajută să păstrezi echilibrul între rolul de soție, mamă, femeie și business woman?

Starea de recunoștință pe care o întrețin zilnic și momentele de introspecție.

Sunt lucruri despre tine pe care le-ai descoperit de când ai devenit mamă?

Ca orice mamă, am constatat că am resurse inepuizabile de energie când e vorba de familie. În același timp, am conștientizat că e important să am grijă de mine, tocmai pentru a fi în formă pentru ei.

Ce îți dorești să învețe Max de la tine?

Mi-aș dori ca Max să stăpânească și mai bine ca mine starea de prezență. Să fie prezent, să trăiscă momentul. Să se bucure de viață, clipă de clipă, așa cum eu am învățat mai târziu. Mi-am dorit un copil nu deștept și frumos ci vesel și sănătos. Max este un copil foarte vesel și exuberant, puternic și în formă. Mă consider tare norocoasă.

Care este super puterea ta?

Să transform o criză într-o oportunitate. Văd obstacolul, înțeleg care sunt schimbările care se cer făcute și acționez fără întârziere. A înțelege că perioadele grele ale vieții noastre sunt cele care ne dau ocazia să devenim oameni mai mari, mai buni.

Cum ai descrie viața ta într-un cuvânt?

Frumoasă.

Contact

Folosim cookies pe revista noastră pentru a-ți asigura o experiență wow!

Te rugăm să accepți. De asemenea, ai posibilitatea să refuzi, fără ca acest fapt să te împiedice să vizitezi site-ul nostru. În orice caz, e bine să citești Notificarea privind protecția datelor cu caracter personal din subsolul site-ului.