Cum să te îmbraci stylish atunci când ești însărcinată?

Scenariul se repetă în cazul fiecărei femei însărcinate: după entuziasmul generat de vestea că va deveni mamă, apar inevitabil dilemele privind vestimentația. „Ce fac? Nu mă mai încape nimic!”, „Ce-o să fac cu toate hainele de sarcină după ce nasc?”, „Nu vreau să arăt ca un sac!” – recunoști toate aceste replici?

Ei bine, a venit momentul să te mai relaxezi puțin, măcar în această privință. Și înainte de a-ți schimba toată garderoba, citește sfaturile de mai jos. S-ar putea să nu fie nevoie de schimbări prea mari.

  1. Fă un inventar al hainelor tale și vezi ce poți folosi în sarcină.

Nu este nevoie să faci turul magazinelor, în căutare de lucruri noi, de îndată ce afli că ești însărcinată. Fiecare femeie are conformația ei, așa că mai întâi trebuie să vezi exact cum ți se va dezvolta corpul după trei, patru luni de sarcină.

Da, vor fi rochii, sacouri și jeanși care probabil nu te vor mai încăpea la un moment dat. Pune-le deoparte și alege, în schimb, tricourile mai largi, rochiile vaporoase, hanoracele atât de confortabile și de călduroase. Poți alcătui niște outfit-uri foarte interesante cu piesele pe care le ai deja, pe care să le completezi, eventual, de unele noi, speciale pentru burtică.

  1. Folosește trucul vedetelor de la Hollywood pentru alungirea siluetei.

Se întâmplă adesea ca vedetele de la Hollywood să își dorească să ascundă sarcina de ochii curioșilor, așa că, în primele luni de sarcină, apelează la un truc care nu doar că o ascunde, dar le și alungește silueta. Asta ca să nu mai vorbim despre faptul că arată foarte cool.

Secretul constă în alegerea unui palton sau a unui cardigan cu o croială simplă și dreaptă, pe care să îl porți desfăcut. Nimeni nu îți va vedea burtica din profil. Dacă alegi și un fular (sau o eșarfă lungă), pe care să nu-l prinzi în vreun fel, vei avea o ținută perfectă de camuflaj.

  1. Când vine vorba de încălțăminte, confortul trebuie să fie cuvântul de ordine.

Altfel spus, renunță pentru o vreme la tocuri cui și platforme înalte. Alege, în schimb, pantofi sport, cizme și ghete cu talpă moale și plată.

De asemenea, ține cont de faptul că va exista multă presiune pe picioarele tale, așa că vor fi momente în care te vei trezi cu ele umflate. Alege acele perechi de încălțăminte în care piciorul tău are libertate de mișcare, în care nu stă strâns.

  1. Alege ținute care îți flatează silueta și îți pun în evidență burtica.

Cea mai mare teamă a femeilor însărcinate este că vor căpăta proporții foarte mari și că, indiferent ce ar purta, nu vor mai arăta bine. Iar în încercarea de a-și masca sarcina, ajung să aleagă haine foarte, foarte largi, în care da, arată ca un sac.

Ce poți face în schimb? Poartă, de exemplu, rochii care îți pun în valoare talia și picioarele, fără să strângă sau să încomodeze în vreun fel zona burticii. Același lucru este valabil și pentru ținutele casual, cu pantaloni sau blugi. Alege o pereche de pantaloni speciali pentru femeile însărcinate și completează ținuta cu tricoul sau bluza preferată.

Rochie neagră Ponte, realizată pentru cele nouă luni de sarcină, și rochie Mambo, prevăzută cu două fermoare ascunse pentru a ușura alăptarea. Ambele sunt disponibile în Mama Boutique.

  1. Cumpără-ți haine pe care le poți folosi și după naștere.

Dacă tot îți vei cumpăra și câteva piese noi, alege-le pe acelea pe care le poți adapta și după naștere. Te poți orienta la ținute cu o croială în A sau la cele cu o croială dreaptă, dar care sunt făcute dintr-un material cu o oarecare flexibilitate, care se mulează ușor și pe formele femeii gravide.

***

Pentru mai multe haine și accesorii WOW pentru viitoare mămici, vizitează și magazinul nostru online: www.mamaboutique.ro.

Foto: pixabay.com

Folosim cookies pe revista noastră pentru a-ți asigura o experiență wow!

Te rugăm să accepți. De asemenea, ai posibilitatea să refuzi, fără ca acest fapt să te împiedice să vizitezi site-ul nostru. În orice caz, e bine să citești Notificarea privind protecția datelor cu caracter personal din subsolul site-ului.