Ai aflat că ești gravidă? Vezi ce analize trebuie să faci

Când te trezești puțin din euforie, după ce ai aflat că ești însărcinată, primele întrebări care iți vin în minte sunt cele legate de sănătatea copilului și de ce urmează să faci.

Majoritatea femeilor, indiferent de poziția socială, de titulatura job-ului sau de momentul în care află că sunt însărcinate, pășește într-o lume cu totul nouă, despre care nu s-a informat niciodată și care-i dă senzația de ‘fluturi în stomac’ la propriu și la figurat.

Dacă le intrebi pe prietenele tale care au născut deja, multe dintre ele nu-și mai amintesc ce au facut și în ce perioadă a sarcinii.

Mintea noastra scapă de aceste informații pentru că trebuie să se adapteze urgent la tot ceea ce înseamnă un copil și nevoile lui.

Pentru că am primit de multe ori întrebări legate de primele analize, m-am gândit că le pun pe toate într-un articol.

Nici eu nu nu mai știu cum am facut.  Am consultat medicii de la Femme Boutique Medical, pentru o listă complete și avizată.

Am constatat că între timp medicina a evoluat și că acum putem să facem mult mai multe analize care să ne dea informații foarte precise despre starea bebelușului.

Imediat după ce afli că ești gravidă este obligatoriu să faci un set de analize standard, cele acoperite de asigurarea de sănătate și ecografiile recomandate de medic.

Adică cele de mai jos:

–          Determinarea RH-ului

–          Determinarea grupei de sânge – dacă nu o știi deja

–          Hemoleucograma

–          Analiza biochimică a sângelui

–          Hepatitele B si C

–          Anticorpii Citomegalovirus, Rubeola, Toxoplasmoza, Listeria, Chlamydia

–          Testul Babeș-Papanicolau (dacă nu l-ai făcut în ultimul an)

–          Examen de urină

De la 10 săptămâni și 6 zile până la 13 săptămâni și 6 zile, este recomandat să faci teste genetice non-invazive (ele se găsesc pe piața sub mai multe denumiri: Panorama, Harmony, Neobona, etc).

Testarea este foarte simplă: ți se ia sânge care va fi trimis la laboratoare în SUA. Analiza constă în separarea AND-ului mamei de cel al copilului, iar rezultatul care are o precizie de 99% va arăta care sunt riscurile de boli genetice și sexul copilului.

Rezultatul testului nu se referă doar la ce ar putea moșteni copilul de la mamă sau tată, ci și la modificările ireversibile ale informației genetice care pot apărea spontan atunci când se formează embrionul.

In paralel prin ecografii de evoluție de sarcină poți să vezi cum se dezvoltă embrionul.

Dacă vrei să înțelegi cât mai clar cum evoluează bebelușul în fiecare săptămână, găsești aici toate informațiile, sarcina pe săptămâni povestită într-un limbaj prietenos și accesibil.

Morfologia din primul trimestru este foarte importantă.

Se poate face între săptămânile 11 și 14 de sarcină și studiază biometric și morfologic toate organele fetale pentru a vedea daca ele sunt dezvoltate normal pentru vârsta sarcinii.

Pentru părinți este o dublă emoție: să afli dacă e bine copilul și să-l și vezi.

Știu că sună ciudat, dar aparatele pe care se fac morfologii 4D îți dau o imagine superbă a fatului, adica prima ta fotografie cu copilul.

Tehnologia a evoluat fantastic, iar cercetările din medicină au atins un prag la care îți pot da informații vitale încă din primele săptămâni de sarcină.

Celebrul profesor cipriot Kypros Nicolaides a dezvoltat cel mai precis instrument de diagnosticare a malformațiilor la făt, care se numeste Astraia. Acest software folosește algoritmul și metodologia Fetal Medicine Foundation.

În România există câțiva medici care s-au specializat la Profesorul Nicolaides și care folosesc acest soft.

Certificarea obșinută de către aceștia dovedește că au toate cunosținele profesionale să diagnosticheze orice posibilă malformație.

Medicii acreditați sunt verificați anual. Această metodă de screening fetal FMF (ASTRAIA) pentru anomalii cromozomiale are o rată de detecție de peste 95% și o precizie de 99,9%, fiind cel mai performant instrument medical descoperit până în prezent.

Folosit impreuna cu Voluson E 10 te va ajuta să fii linistită și să te bucuri de sarcină fără gânduri și probleme.

Ai aflat că ești gravidă? Vezi ce analize trebuie să faci

Urmărește-ne pentru toate informațiile, serviciile și produsele de care vei avea nevoie pe parcusul sarcinii.

 

 

 

Folosim cookies pe revista noastră pentru a-ți asigura o experiență wow!

Te rugăm să accepți. De asemenea, ai posibilitatea să refuzi, fără ca acest fapt să te împiedice să vizitezi site-ul nostru. În orice caz, e bine să citești Notificarea privind protecția datelor cu caracter personal din subsolul site-ului.