15 lucruri pe care orice tată de fată trebuie să le știe

WoW Dad, încă de când era în burtă fata ta te gândeai deja să-ți cumperi un arsenal de mitraliere. Să nu lași pe nimeni să se apropie de ea, să nu o îmbrățișeze sau să îi dea un sărut nevinovat pe obraz…Cum să mai vorbim de vreun iubit, doamne ferește de o căsătorie.

lucruri de stiut pentru tatii de fata

Foto: Pinterest


Evident, în mintea ta de tată protector și iubitor, te gândeai că nimeni nu poate fi îndeajuns de bun pentru copila ta.

Ei bine, socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din viața reală.

Trebuie să ai în minte faptul că ea se va raporta întotdeauna la tine. La felul în care te porți cu mama ei, câtă grijă ai de casă, ce sarcini ai, cât ești de grijuliu, de atent și de protectiv.

 1. Fii eroul ei. Salvează-i păpușa preferată când i se rupe vreo bluză sau rămâne fără un picior.

 2. Încurajeaz-o să aibă pasiuni. Să descopere lumea. Să fie curioasă. Să aibă păpuși, castele, haine de prințese. Dar arată-i și jocuri cu mașini. Mergi cu ea la călărie sau cățărări.

 3. Oferă-i libertate. Nu îi interzice lucruri. Las-o să-și dea seama singură unde greșește. În timp ce tu veghezi de peste umăr.

 4. Fii mereu prezent. Chiar dacă ajungi acasă obosit după o zi grea la birou. Mergi la ea în cameră. Sărut-o de noapte bună!

 5. Iubește-i mama. Cu pasiune, înțelegere. Așa va știi ce model de bărbat să caute la adolescență. Tu o modelezi, îi arăți, fără să vrei, ce să caute în viață.

 6. Cumpără-i flori. Surprinde-o cu gesturi mici, dese. Așa va învăța că este prețioasă. Că trebuie să ceară întotdeauna respect și dăruire de la oamenii din jurul ei.

 7. Poate că nu îi va plăcea același gen de muzică, aceleași filme, dar asta nu înseamnă că trebuie să o schimbi.

 8. Învaț-o să-și aleagă prietenii. Să aibă lângă ea oameni pe care să se bazeze, să-i fie alături la bine, dar mai ales la încercări.

 9. Arată-i cum să fie un om generos. Mergi cu ea și oferă unui om nevoiaș o farfurie cu mâncare. Ajut-o să-și strângă jucăriile pe care nu le mai folosește și să le dea altora mai puțin norocoși.

 10. Fii un bun ascultător. Încurajeaz-o să-ți spună problemele, gândurile, grijile cu care se confruntă.

 11. Spune-i în permanență că o iubești. Oferă-i îmbrățisări.

 12. Nu-i alunga prietenii doar pentru că nu-i înțelegi. Gândește-te de două ori înainte de a-i spune cuvinte de ocară.

 13. Creează amintiri de neuitat împreună. Mergi cu ea în excursii, drumeții.

 14. Ia-o cu tine la cumpărături. Arată-i cum gestionezi banii.

 15. Nu te sfii să-i spui că ești obosit, că poate n-ai avut o zi reușită la serviciu. Fii întotdeauna sincer cu ea.

Nu uita, WoW Dad! Mogâldeața ta de fată va fi întotdeauna prințesa ta. Indiferent cât timp se va scurge, câtă cerneală va curge peste amintirile voastre. Fii întotdeauna eroul ei!

#tatadefata #sfaturicopil #indrumaricopil #lucruripecareuntatatrebuiesalestie #cumsacresticopilul #lucruridestiutpentrutati #excursiitatafiica #fatatatei