20 de lucruri pe care să nu le uiți după ce te-ai căsătorit

Căsătoria e ca un loz în plic. Cei mai norocoși extrag numerele norocoase. Iar un astfel de premiu trebuie prețuit o viață întreagă. Căsătoria este iubire, respect, dorință, clipe magice, dăruire. Să știi să dai, fără să aștepți să primești. Să iubești până te doare sufletul. Să ți se taie respirația când soțul nu e lângă tine. E minunat să găsești persoana aceea specială cu care să pleci la drum într-o călătorie de-o viață. Iată ce nu trebuie să uiți după ce te-ai căsătorit.

 1. Bunele maniere! Să spui te rog și mulțumesc nu ar trebui să-i înveți doar pe cei mici. Bunele maniere contează și mai mult atunci când ești căsătorit. Un ”te rog” să duci gunoiul sau un ”mulțumesc” pentru că ai făcut patul.

 2. Îmi pare rău! Recunoaște atunci când ai greșit, când te-ai supărat fără motiv, când n-ai avut răbdare de o explicație, când ai ascuns vaza spartă în spatele dulapului.

 3. La bine și la greu! Vor fi momente când pământul o să-ți fugă de sub picioare, când cerul va fi neîncăpător. Vor fi piedici, momente de cumpănă. Toate vin și pleacă. Fie bine, fie rău. Important e să treceți prin toate mână-n mână.

 4. Oferă-i ultima bucățică partenerelui tău! Ok, nu chiar din prăjitura preferată. Dar câteodată poți sacrifica ultima înghițitură pentru cel de lângă tine.

 5. Tabieturi! Un pahar cu vin, un serial preferat, un restaurant cochet într-o miercuri seara, un curs de flamenco.

 6. Bilețele de iubire! O bucată de hârtie aruncată în geantă cu un mesaj de dragoste, un bilețel pus în agendă care să-i însenineze ziua mult prea aglomerată. Un cuvânt scrijelit cu ruj pe oglinda de la baie. Un te iubesc găsit acolo unde te aștepți cel mai puțin.

 7. Respectul! Să iubești pe cineva înseamnă, în primul rând, să-l respecți.

 8. Îmbrățisări de ”bună” și ”la revedere”! Săruturi furate în prag de ușă, mâini strânse înainte să închizi portiera mașinii.

 9. Complimente! Nu contează dacă i-ai spus deja o mie de ori cât e de frumoasă, cât de bine îi vine rochia, ce smoking frumos și-a luat, ce ruj frumos poartă. Trebuie să-i aduci aminte în permanență cât e de special/ă.

 10. Lasă-l și pe celălalt să aleagă! Arată-i că prețuiești și părerea lui când vine vorba de alegerea unui film sau ce să comandați de mâncarea în seara aceasta.

 11. Noi aventuri! E ok să vă doriți să stați cât mai mult cu cei mici, însă aveți nevoie de timp doar voi doi. Poate un weekend într-o pensiune ascunsă bine?

 12. Îți mai aduci aminte când am făcut asta? Măcar o dată pe lună uitați-vă prin pozele și filmările pe care le aveți împreună. O să râdeți cu gura până la urechi când aproape că nu o să vă recunoașteți cu tunsoarea aceea de rock star sau rochia plină cu buline și dantelă.

 13. Bunătate! O haină de care să te lipsești când partenerului îi e frig, o umbrelă pe care să o oferi deși tu ai avea mai multă nevoie de ea.

 14. Aniversările! Nu lăsați să treacă niciun an fără să vă sărbătoriți data căsătoriei sau ziua în care v-ați cunoscut.

 15. Întotdeauna sincer/ă! O greșeală recunoscută e pe jumătate iertată. Așa spune proverbul. Ia-ți inima în dinți și recunoaște când ai greșit. Explică-i, cu calm, ce te-a dus către un drum greșit, ce ispită a fost mai puternică decât tine.

 16. Iubește-o atunci când se trezește nepieptănată dimineața, sărută-l atunci când vine obosit de la sală. Indiferent că e ca scoasă din cutie sau într-o pijama atunci când vă prepară micul dejun.

 17. Nu încetați să vă surprindeți! Cu un buchet cu flori trimis la birou sau niște bilete la trupa preferată găsite în cutia poștală.

 18. Nu adormiți certați! Absolut niciodată. Totul se poate rezolva cu o discuție. Nu există nimic fără rezolvare.

 19. Nu spuneți cuvinte pe care le veți regreta! Ești nervos, simți cum îți fierbe sângele în timp ce vezi că oglinda mașinii e ruptă și bara îndoită? Trage aer în piept, se rezolvă!

 20. Ultimele cuvinte înainte de a se termina o zi să fie: Te iubesc! Sunt fericit/ă că te am!

#fidelitatesoti #parteneri #sanuuitidupaceteaicasatorit #biletelededragoste #iubirecasatorie #iertarecasatorie #casatorie #respectparteneri #iubiresoti