2000 si ceva de nopti fara somn?

(P) Probabil ca am strans in jur de 2000 si ceva de nopți (eu împreună cu soțul meu), de când somnul reprezintă un lux, în sensul că deși ni-l dorim constant, nu se întâmplă 🙂 . Știu din povești că sunt și copii care dorm din prima noapte de viață, dar nu a fost așa și în cazul nostru.

Așadar 2 copii, 2 experiențe cu somnul total diferite. Unele din metodele aplicate de noi au rămas constante, în timp ce altele s-au aplicat în funcție de nevoia prichindelului. Este greu să creezi niște reguli general valabile în creșterea copilului pentru că susțin ideea mea că nimic nu seamănă cu nimic și greșim exact când îi tratăm pe toți la fel.

Cred că avem de a face cu două situații distincte: când dorm copii acasă, în mediul lor sau când dorm în “deplasare” (în vacanță, la bunici, etc). În ceea ce-i privește pe cei mici ai mei (6 ani și 2 ani), pot să confirm că le place rutina. Adică cu cât respectăm mai mult ciclul întâmplărilor seară de seară, cu atât sunt mai relaxați și o să va povestesc cum ne pregătim de somn indiferent dacă suntem acasă sau în vacanță :

1. Aerul curat face minuni pentru un somn bun. Copiii mei sunt învățați să stea afară mult. Indiferent de anotimp. Am sesizat că dacă condițiile meteorologice nu ne permit o mică plimbare în timpul zilei sau chiar seara, nu au somn. Este și o ocazie minunată să petrecem timp de calitate împreună, care cred eu că are o influență asupra calității somnului. 2. Evităm pe cât posibil mâncatul foarte târziu – de regulă, cina o luăm cel târziu la orele 19.00. Excepție desigur făceam în perioada când Anastasia bea lăptic seara înainte de culcare. Am simțit că dacă se culcă cu stomacelul plin, sunt mai agitați de obicei. 3. Respectăm ora de somn. De fapt, mai mult ei acum pentru că și-au format un obicei și cer ca la ora 21.00 mergem la băiță. Foarte rare sunt excepțiile când întârziem la somn și atunci doar dacă mediul este unul potrivit pentru un copil (nu petreceri cu fum de țigară, muzică tare, multă lume etc). 4. Nu sărim peste baie/duș. Așa cum noi nu ne culcăm seara fără dus, așa nici cei mici nu acceptă să se bage în pat fără timpul lor de relaxare în baie. Dacă atunci când erau mici încercam să creăm o punte între zi și noapte prin baia de seară, acum ține de igiena și distracția dinainte de somn. 5. Vorbim mult și ne giugiulim înainte să adormim. Pentru că băiatul este deja mare, până adoarme găsim singurele momente în care mai vrea să-mi povestească sau să mă întrebe lucruri sensibile, pentru că avem un timp doar al nostru. La fel și cu cea mică, care încă vrea doar pupici și atenție. Uneori și joacă. Sărim în pat sau ne jucăm “hai la groapa cu furnici” 🙂 . 6. Calitatea somnului. Apropos de calitatea somnului, este important și pe ce dorm(im). Dincolo de faptul că salteaua trebuie sa fie “eligibilă” pentru sărituri nocturne :), trebuie să ofere un mediu igienic și sănătos datorită proprietăților hipoalergenice și antibacteriene pe care e bine sa le aiba si trebuie privita ca o baza pentru dezvoltarea buna a sistemului  osos al bebelusilor si  al copiilor pîna la  varsta de  6 ani.

Să nu va închipuiți că pentru această rutină suntem seară de seară înarmați cu chef, dispoziție și răbdare. Nici gând 🙂 .

Am învățat în schimb că de asta au ei nevoie pentru a avea un somn liniștit și ne-au luat câteva (2000 și ceva) nopți să ne prindem de lucrul acesta 🙂 .

Copiii privați de somn înseamnă părinți privați de somn. Iar eu nedormită devin mega nervoasă, fără răbdare și exact ce nu au ei nevoie să fiu. În perioada de bebelusenie, încercam să dorm odată cu bebe, indiferent de oră sau de poziție. Binenteles că nu-ți iese întotdeauna, însă adoram orele în care adormea pe pieptul meu și îi savuram la propriu fiecare respirație 🙂 .

Toate pozițiile astea în timp, plus ridicatul/coborâtul/plimbatul copilului provoacă niște dureri de spate destul de neplăcute. Si pentru că mămicile sunt “specialitatea” mea <3, va recomand două produse care să va facă somnul și mai plăcut și spatele și mai fericit: Zip Sleep New, o saltea care asigură o poziție corectă a coloanei vertebrale și relaxează umerii, șoldurile și genunchii. Husa saltelei se poate spăla (asta îmi place maxim) și materialul acesteia este tratat cu Aloe Vera.

Proprietătile curative ale aloei sunt benefice pentru sistemul imunitar, ajută la relaxare la nivelul pielii și vă scutește de alergii și iritații. Salteaua are grijă de sănătatea ta și buna dispoziție. Sau varianta Silvercare este un model nou cu înălțimea de 22 cm și miezul confecționat din spumă  cu elasticitate ridicată, modelul oferă o distribuție uniformă a greutății corporale, somn sănătos și relaxare. Și toate știm că dacă mama e fericită, toata familia e fericita 🙂 .

Cum dormi este iar important. Așa cum nu este recomandat somnul bebelușului în căruț, în mișcare pentru că nu-i oferă un somn profund, odihnitor, ci mai degrabă superficial. Cu toate acestea, îmi aduc aminte ca ieri cum hâțânam căruțul încontinuu, doar doar va adormi bebe 🙂 .

Acum că amândoi prichindei dorm fiecare în camera și în pătuțul său, am pus accent foarte mare pe salteaua care ar trebui să le facă somnul mai dulce și o să va povestesc despre Magniflex. Un brand italienesc care are și două game de saltele speciale pentru copii: Baby Bamboo (a căror eco structură netedă și circulară a fibrelor de bambus face ca materialul să devină moale și delicat, chiar și pentru pielea sensibilă a copilului (fibrele de bambus absorb umiditatea de 4 ori mai mult decât cele din bumbac).

2000 si ceva de nopti fara somn

Baby Bamboo


Sau varianta Baby (concepută din materiale ecologice, durabile și avansate tehnologic, anti-alergică și anti-bacteriană).


2000 si ceva de nopti fara somn1

Pentru că îmi doresc să mă întâlnesc cu voi fericite si odihnite, ofer cadou o pernă Magniflex și un Ready Bed (sac de dormit cu imagini Disney pentru copii – ca in poza) pentru cine îndeplinește următoarele cerințe:

2000 si ceva de nopti fara somn

Cadou


2000 si un pic de nopti fara somn

Cadou


-poveste-ne care sunt beneficiile unui somn de calitate pentru tine sau pentru copii într-un articol pe blogul tău care sa contina minim o poza cu unul din produsele Magniflex.;

-informează-te pentru acesta de produsele pe pagina de Facebook Magniflex;

-lasă-ne datele de contact în formularul de mai jos:


De azi în 14 zile, vom alege câștigătorul prin random.org și îl vom anunța într-un later edit la acest post!

Somn Magnific va doresc :).

Claudia S

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

Salvează

#copii #magniflex #bambus #somn #Saltea