3 mame, femei de afaceri si secretele lor pentru un business de succes

Trei mame, trei femei de afaceri, un singur tel comun: acela de a sti sa jongleze cu brio intre rolurile de femei de afaceri si mame.

De la ele aflam care sunt secretele pentru un business de succes si perseverenta. Pentru ca ceea ce au in comun toate femeile de succes este perseverenta.


Cand vorbim de antreprenoriat, trenul care aduce succesul uneori intarzie sa apara, dar perseverenta si credinta in produsul tau iti garanteaza si succesul.

Totul se face cu pasi marunti.

Trebuie doar sa indraznesti sa vizezi, sa ai curaj.

3 mame si femei de succes din Romania ne-au dezvaluit care sunt cele mai importante secrete pentru a reusi in afaceri

Cristina Niculescu, om de televiziune, Owner Sfatulparintilor.ro – “Fii sincera cu tine!”

Timp de 15 ani a lucrat in trustul Intact, ca director media, director PR si comunicare si director de marketing. In 2010, insa, a decis ca e timpul pentru o schimbare radicala, pentru ea si familia sa.

In noiembrie 2010 a lansat site-ul sfatulparintilor.ro, care s-a transformat intr-un adevarat business.

“Femeia trebuie sa se poata simti in continuare feminina si sa isi aloce timp pentru a-si cultiva energia feminina in timp ce activeaza cu succes in lumea energiei pragmatice masculine a businessului”.

Afacerea pe care tu o creezi va fi dupa chipul si asemanarea ta, deci va fi unica.


Un sfat important al Cristinei pentru o cariera de succes este sa-ti raspunzi la marele WHY, privindu-te in oglinda.


Intreaba-te cu voce tare, rostindu-ti numele : „X, de ce faci ceea ce faci? Ce te anima si ce te tine pe drum? Ce iti aduce bucurie in suflet in afacerea asta?”.

Dupa ce iti raspunzi, sincer, din inima nu din obiectivele rationale ale mintii, multumeste-ti pentru aceasta clipa one-on-one pe care ti-ai oferit-o.

Claudia Stirbei, Mama Boutique – “Fii ambitioasa daca vrei sa razbesti!”

Fire ambitioasa, dispusa sa invete incontinuu, Claudia Stirbei este antreprenoare si mama a doi copii. Chiar daca este greu, Claudia spune ca a reusit sa obtina o balanta intre cele doua.

Inspirata de perioada maternitatii, a pus bazele primului magazin cu haine pentru gravide Mama Boutique, afacere cu o importanta componenta online.


Ulterior s-a apucat de blogging si scrie in revista WoW MoM, pe care o detine.


Claudia se declara multumita de pasul pe care l-a facut in urma cu sapte ani.

Ea crede ca experimentand reusesti sa inveti sa gasesti solutii la orice impediment din viata business-ului. Nimic nu poate concura cu experienta proprie.


Pe femeile aflate la inceputul carierei de antreprenor le sfatuieste sa se inarmeze cu rabdare si perseverenta. Pentru ca, zice ea, “Traim intr-o tara in care aproape nimic nu este normal, nimic nu seamana cu ce scrie prin cartile de business si e nevoie de o ambitie fantastica daca vrei sa razbesti”.

Roxana Domnica, fondatoare MORE Networking –“Inteligenta e cel mai de pret accesoriu al unei femei”

Femeie de succes si mamica dedicata, Roxana Domnica a creat o comunitate a oamenilor de succes, careia i se dedica aproape in totalitate. Nu este o persoana perfecta, isi asuma greselile si face totul cu mult entuziasm.


Unul dintre secretele sale in cariera este ca a avut intotdeauna incredere in instinctul propriu si nu a plecat urechea la ce au spus altii.


Pontul pe care Roxana il da femeilor aflate la inceput de drum in cariera este: “Fiti „flamande” cand vine vorba de informatie, oameni, valoare adaugata – pentru ca inteligenta este cel mai de pret accesoriu al unei femei. Asta si o pereche de stiletto rosii!”


Voi ce alte mame care sunt si “femei de afaceri” cunoasteti?

Citeste si 6 MOTIVE PENTRU CARE POTI DEVENI O MAMTREPRENOARE DE SUCCES