39 de dorințe pentru anul 2018

Fiecare început de an înseamnă, pentru mulți dintre noi, un nou set de dorințe, idei și visuri. Tragem linie, vedem ce am bifat în anul care tocmai s-a încheiat și așternem noi cuvinte. Scrie pe o bucată de hârtie tot ce îți dorești să realizezi anul acesta. Așa, dorințele pot prinde aripi. Și, o dată scrise și vizualizate, parcă sunt și mai ușor de îndeplinit.

Păstrează un jurnal de dorințe pentru fiecare an. Așa, vei putea observa cum ai evoluat. La 18 ani îți doreai să mergi la o facultate de top, la 20 te visai un avocat de succes. Poate la 25 de ani tot ce-ți doreai era să întâlnești marea dragoste. La 29 voiai liniște și armonie, iar la 30 un bebeluș.

Pentru 2018 ce-ți dorești? Noi am strâns o listă de visuri, aspirații și idealuri pe care să le duci la capăt până în decembrie 2018.

1.O condiție fizică de invidiat. Nu mai lăsa pe fiecare început de lună mersul la sală. Mergi azi și cumpără un abonament. Cumpără o rochie cu o mărime mai mică. Pune-o de ușa dulapului. Așa te vei motiva în fiecare dimineață să faci exerciții.

2.Începe să mănânci sănătos. Renunță la fast food, ține o cură de detoxifiere, alege produse din piață. Mai puțină carne și mai multe legume și fructe.

3.Cunoaște oameni noi. Înscrie-te la cursuri de dans, la ateliere de pictură. E locul perfect în care să socializezi.

4.Redu stresul. Mergi la cursuri de yoga, la meditație. Fii zen.

5.Învață să fii fericită cu viața pe care o ai. Ai muncit atât de mult pentru tot ce ai, ai făcut sacrificii, ai ratat concedii, zile de naștere și poate ai mai dezamăgit și oameni. Bucură-te de tot ce e bun în viața ta.

6.Odihnește-te. Renunță la televizorul din cameră, uită telefonul pe masa din bucătărie.

7.Renunță la fumat. Încetează să-ți mai faci rău singură.

8.Citește mai mult. În loc să pierzi vremea la televizor, invește în tine. Citește cel puțin câte pagini în fiecare seară înainte de a merge la somn.

9.Petrece mai mult timp cu oamenii importanți. Mergi în vacață cu prietena ta cea mai bună. Ieși la cină cu părinții tăi. Organizează un sejur cu partenerul tău.

10.Economisește bani. Nu e niciodată prea devreme să te gândești la bătrânețe.

11.Învață o limbă nouă. Mergi la cursuri de spaniolă, franceză sau, dacă ești mai curajoasă, la cele de chineză sau japoneză.

12.Fă voluntariat. Alege o cauză nobilă. Poate să mergi la un centru de animale părăsite și să te joci cu ele. Donează pentru o persoană bolnavă.

13.Călătorește. Organizează din timp vacanțe. Așa nu vei mai avea nicio scuză că nu ai reușit să prinzi vreun pachet avantajos. Mergi într-o aventură. Escaladează un munte.

14.Mergi la doctor mai des. Prevenția este cea mai importantă.

15.Tranformă un hobby în carieră. Îți place să gătești? Deschide-ți un mic atelier de prăjituri. Îți place să scrii? Începe un blog!

16.Învață să-ți controlezi emoțiile. Frica de avion, răul de înălțime, gelozia, furia.

17.Mergi la un concert al trupei preferate.

18.Schimbă-ți garderoba. Ține cont de sfaturile unui stilist. Renunță la hainele vechi pe care nu le mai folosești. Donează-le.

19.Renunță la sucurile acidulate. Înlocuiește aceste băuturi cu sucurile naturale preparate de tine în casă.

20.Reia legătura cu un vechi prieten. Știi ce mai face colega ta de bancă din liceu? Caut-o pe facebook sau instagram. O să aveți atât de multe povești de spus.

21.Cumpără o casă nouă. Chiar dacă nu ai toți banii, fă un credit. Oricum banii îi cheltuiești pe tot felul de lucruri de care nu ai nevoie. În acest fel, după câțiva ani, vei știi că rămâi cu un imobil.

22.Organizează seri în familie. Cu jocuri și tot felul de activități funny. Cei mici o să fie încântați.

23.Mergi la dentist mai des. Nu lăsa pe mâine.

24.Fii activă cultural. Mergi la teatru, operă, seri de balet.

25.Mergi în a doua lună de miere. Lasă copiii la părinți. E timpul să aveți timp și pentru voi doi.

26.Reia sportul preferat. Tenis, fotbal, basket. Orice te face fericită.

27.Nu fii leneșă. Nu sta în pijamale toată ziua. Nu lăsa vasele nesplălate până a doua zi dimineața. Nu întârzia la serviciu.

28.Fii organizată. În fiecare dimineață te lupți să găsești șosetele copiilor, cravata soțului și un pantof de-al tău.

29.Mergi la un terapeut. Câteodată, îți face bine să povești lucruri unei persoane care știi că nu te poate judeca.

30.Încurajează-ți copiii mai des. Au nevoie să știe că sunt cei mai buni.

31.Cumpără o pisică, un câine sau măcar un acvariu cu pești. Așa vei învăța să-i responsabilizezi și pe cei mici. O perioadă 😊. Tot tu vei ajunge să ai grijă de animale.

32.Poartă întotdeauna centura de siguranță și nu mai trimite mesaje în timp ce ești la volan.

33.Vorbește cu părinții tăi mai des. Nu îi ignora, nu le închide telefonul, nu îi uita.

34.Ține cont întotdeauna de bunele maniere. Mulțumesc, te rog. Fii bună cu oamenii pe care îi întâlnești. Și, mai ales, fii bună cu străinii.

35.Plantează o plantă. Grădinăritul este o super terapie.

36.Încearcă ceva nou măcar o dată pe lună. Poate o rețetă nouă, o plimbare cu bicicleta până la serviciu sau o tunsoare nouă.

37.Îmbrățișează mai des oamenii dragi. E cea mai frumoasă declarație de iubire.

38.Ascultă mai mult, vorbește mai puțin. Nu te mai precipita. Așteaptă întotdeauna ca interlocutorul să-și spună punctul de vedere. Nu lua decizii pripite.

39.Fii fericită! Exersează asta în fiecare zi. Gândește-te câte lucruri minunate, câți oameni buni ai în viața ta!

Start! Ne întâlnim la final de 2018 și vedem câte dintre aceste dorințe au prins viață. 😊

#listavisuri #2018 #dorinte2018 #ganduri2018 #cenedorimdelanoulan #cesaneaducanoulan #cefaceminanulnou #dorintenoulan #listadorinte