5 locații child-friendly pentru vacanța de 1 mai

O minivacanță se arată la orizont. Urmează patru zile libere cu ocazia sărbătorii de 1 mai.

A apus vremea când 1 mai era sinonim cu distracția la mare, dans până dimineața și nopți pierdute.

Bebelușul de lângă tine a schimbat regulile. 😊. Dar asta nu înseamnă că trebuie sa stai în casă și să schimbi scutece toată ziua.

Nici prea departe nu vrei să pleci de lângă casă? Știm, copil prea mic, bagaje prea multe etc.

Ți-am făcut o listă cu locații super cool aproape de București. Sunt la câteva zeci de minute distanță de mers cu mașina. Aer liber, verdeață cât vezi cu ochii. Sunt domenii impresionante cu terase, spații de joacă, locuri de picnic, iar unele dintre ele au și piscină.

Acacia Village

5 locații child-friendly pentru vacanța 1 mai

Sursa foto: Acacia Village


Locația este foarte aproape de București. Faci maximum 30 de minute cu mașina, în Giurgiu. Domeniul este luxos. Camerele sunt ca la un hotel de 5 stele. Sunt spații de joacă pentru copii, au terenuri de sport – baschet, minigolf, tenis.

Cei mici se pot bucura aici chiar și de o mică plajă cu nisip.

Mâncarea din locație este bio, din producție proprie. Există o fermă în complex cu tot felul de animale – de la găini, rațe și gâște până la ponei, păuni sau lebede. Așa că cei mici nu se vor plictisi. Vor vedea exact ce mănâncă, de unde provine tot ce au în farfurie.

Iar pentru că adulții au și ei nevoie de momente de respiro, există un babysitter angajat în resort.

Moșia Corbeanca

5 locații child-friendly pentru vacanța 1 mai

Sursa foto: Moșia Corbeanca


Lângă Paradisul Verde găsești Moșia Corbeanca. Un spațiu impresionant, cu peste 10.000 de mp de verdeață. E o locație potrivită pentru un picnic în familie. Găsești hamace, leagăne sau te poți relaxa pe marginea piscinei.

Seara vă puteți uita la un film la cinematograful în aer liber. Iar ziua o puteți petrece la locurile de joacă pentru copii sau să vă jucați volei pe nisip.

Există spații amenajate de unde poți cumpăra mâncare, dar și băncuțe cochete sub copaci pentru a savura prânzul.

Nisipul și apa de aici îți dau impresia că ești la mare.

Ferma Cocoșu Roșu

5 locații child-friendly pentru vacanța 1 mai

Sursa foto: Cocoșul Roșu


La mai puțin de 20 de km de București, în Giurgiu, copii se vor simți ca într-o poveste a lui Ion Creangă.

Aici vor putea participa la toate activitățile care țin de fermă. Mulsul vacilor, aăpatul oilor, hrănirea găinilor și a purceilor. Vor participa la prepararea brânzei, a pâinii.

Și după o zi întreagă de învățături în tainele gospodăriei, veți putea merge cu trăsura. Cei mici cu siguranță vor fi fascinați de plimbările cu poneii. Iar la sâna de acolo vor putea să se dea cu tiroliana.

Domeniul Greaca

5 locații child-friendly pentru vacanța 1 mai

Sursa foto: Domeniul Greaca


Aici o să găsești un conac ce oferă cazare. Există un număr limitat de camere. Ceea ce înseamnă că locul este foarte intim și liniștit.

Dacă ajungi aici, ar trebui să stai măcar două zile. Se organizează plimbări la câteva puncte de interes – Casa de piată de la Herești, Fântânile de la Izvoarele, Schitul Goștinari. Și, dacă nu vrei să iei masa la restaurantul complexului, poți merge la stâna sau chiar la o cină la Dunăre.

Copiii sunt și ei privilegiați aici. Au spații de joacă cu tot felul de jucării, tobogane și leagăne, o piscină doar pentru ei. Și câțina ponei gata să-i plimbe.

Parcul Natural Comana

5 locații child-friendly pentru vacanța 1 mai

Sursa foto: propark.ro


În parcul natural Comana ai distracție pentru toată familia. Este la 40 de minute distanță de București, spre Giurgiu.

Te poți plimba cu bicicleta, cu barca sau caiacul. Pentru cei curajoși sunt trasee de cățărare. Atât pentru adulți, cât și pentru copii. Există o tiroliană peste lac.

Poți opta pentru echitație sau plimbări cu trăsura.

Peisajul este foarte frumos. Este umbră, copacii sunt deși. Poți să iei și masa în complex, așa că nu e nevoie să pleci cu mâncare de acasă.