6 trucuri și idei de birouri pentru copii care sa-i inspire…la teme

A început școala din nou. Nu mai este niciun secret la câte poze au circulat pe Facebook zilele trecute 🙂 .

Organizare și reorganizare este în mintea tuturor părinților, motiv pentru care ne-am gândit să vă prezentăm 6 trucuri și idei esențiale de amenajare a biroului pentru temele de acasă cu tot cu imagini pentru inspirație.

1.Utilizarea multifuncțională a spațiului din camera copilului. Este evident că orice copil preferă mai mult spațiu pentru joacă decât pentru birou, așa că optimizează inteligent locul unde iși va face temele pentru acasă. Poți combina creativitatea cu utilitatea astfel încât să impăcați ambele dorințe.

6 trucuri și idei de birouri pentru copii care sa-i inspire...la teme

Foto: www.deco-cool.com


2. Schema de culori. Este cunoscut faptul că suntem influențați de culorile care ne înconjoară, așa că de ce să nu profităm de lucrul acesta și să amenajăm locul pentru învățat al copiilor în așa fel încât să le stimuleze activitatea mentală? Prin urmare culoarea albastră are un efect puternic de calmare (probabil după joacă 🙂 ) și stimulează creativitatea. Galbenul ajută sistemul nervos, îmbunătățește capacitatea de concentrare și memorare și atunci când suntem expuși la această culoare, corpul nostru secretă seretonină= substanța fericirii.

Foto: www.designdazzle.com


3. Elemente funny. Spațiul în care te simți bine, te și inspiră. Cu siguranță este valabil și pentru cei mici, mai ales că imaginația lor este fără limite și biroul se poate transforma în rachetă sau cal de curse, iar tabloul de deasupra în navă spațială. Ajută-i să o întrețină. Folosește elemente haioase și tablouri colorate cu imagini care să-i inspire.

Foto: www.dailydreamdecor.com


4. Selecția obiectelor de mobilier. Less is more și mai puțin obositor atât pentru cei mici, cât și pentru noi. Mai mult ca sigur că cel mic sau cea mică va avea grijă ca spațiul să fie plin de piese de lego sau ceșcuțe de ceai. Optează pentru piese de mobilier cu linii simple, care fac locul să arate curat si spațios.

Foto: www.decopeques.com


5. Depozitarea. Știm cu toții cât de important este pentru un copil să aibă personajele preferate în apropiere. Dacă îi creăm spații de depozitare, optimizând pe cât posibil locul pentru studiu, poate chiar îl ajută vreun personaj din Ninjago sau Batman la teme.

Foto: www.marthastewart.com


Foto: www.artandclassy.com


6. Denumeste spațiul de teme. “Homework station” – sau orice altă glumă aveți voi, idee care îi poate veni de preferat celui mic pentru a-i da un nume bancului de lucru. Îl ajută să fie mai familiar și oricum orice sună mai bine decât: “Du-te la teme!” :).

Un an nou școlar cu inspirație!

Claudia Ș.

#birou #copii #scoala #teme