7 obiceiuri periculoase pentru tenul uscat

De cum vine toamna, pielea noastră are nevoie de extra-hidratare, “hrănire” și să fie pregătită pentru zilele friguroase.

Dacă ai pielea uscată, aceste obiceiuri trebuie să dispară imediat:

  1. Uiți de hidratare: Dacă ai tenul normal sau gras, este posibil să renunți la o zi de hidratare aici și acolo. Nu și dacă tenul tău este uscat. Pentru început, ar trebui să iei în considerare utilizarea a două creme hidratante. Folosește un produs foarte hidratant seara, după spălarea feței  si o cremă hidratanta mai ușoară, cu SPF de cel puțin 30, dimineața înainte de aplicarea machiajului. Asigura-te că aplici cremă hidratantă și pe gât. Îmi vei mulțumi pentru acest sfat peste câțiva ani 🙂

  2. Supra-exfoliezi: Pielea deshidratată duce deseori la senzație de uscăciune, iar primul impuls este adesea eliminarea acesteia. Când ai pielea uscată, acesta este cel mai rău lucru pe care îl poți face, mai ales dacă exfoliezi în fiecare zi. Excesul de exfoliere va irita (și prin urmare va usca) pielea ta mai mult. Limitează exfolierea la o dată sau de 2 ori pe săptămană.

  3. Dușuri lungi și calde: Dusurile lungi și fierbinți îți pot salva sănătatea în timpul iernii, dar cu sigurantă nu îți va ajuta pielea uscată. Pentru început, redu lungimea dușurilor tale (zece minute max) sau scade încet temperatura, pană când treci de la dușurile fierbinți la dușurile calde.

  4. Folosești produse cu cantități mari de alcool: O cantitate mică de alcool în produse nu este întotdeauna un lucru rău. Folosit în mod corespunzător, alcoolul poate contribui la creșterea eficacitătii unui produs. Cu toate acestea, dacă un produs asemănător unui toner are cantităti mari de alcool, este foarte probabil ca acesta să îți usuce pielea.

  5. Produse de curățare facială foarte puternice: Este imperativ ca persoanele cu pielea uscată să evite indepărtarea machiajului cu produse de curătare dure. Da, este absolut necesar să îți îndepărtezi machiajul înainte de culcare, dar asta nu inseamnă că pielea ta trebuie să se simtă ca într-un corset . Există o mulțime de produse de curătare blânde, iar unele dintre ele sunt chiar hidratante.

  6. O sută de măști de față: Măstile de fată pot fi foarte distractive, dar ne pot face mai mult rău decât bine. Dacă ai pielea uscată, trebuie să fii foarte selectivă. Multe măsti care promit să purifice, să scadă porii și să inlăture punctele negre sunt extrem de uscate. În schimb, caută măsti care oferă hidratare, calmare sau umiditate adăugată.

  7. Folosești pudra sau machiaj mat: In primul rând, nu spun că, dacă ai pielea uscată, nu există nici o pudră care să funcționeze pentru tine. Este cu siguranță posibil, dar, ca regulă generală, ar trebui să încerci să ramai la crema sau machiajul lichid care promite un finisaj dewy. De cele mai multe ori, machiajul mat sau pudra vor accentua pielea uscată. Dacă zona T devine strălucitoare, folosește hârtii de eliminare a sebumului în locul pudrei (de exemplu, foițele de la Sephora sunt uimitoare) pentru a elimina uleiul fără a îți indepărta machiajul sau a îți usca pielea.

#hidratare #tenuscat #exfoliant #machiajlichid #machiajmat #pieleuscata #pudra #mastidefata #ten #curatarefaciala #excesdesebum