9 trucuri pentru a fi mai aproape de fericire

Well dragilor, traim niste vremuri pe fuga, mancam pe fuga, iubim pe fuga, muncim pe fuga, dar toti vrem sa fim fericiti.

Fericirea ca o stare continua dupa parerea mea, nu exista, insa exista o stare de bine pe care o poti controla.


Uite 9 trucuri pentru a fi mai aproape de fericire:

1. Mai multa atentie pe ceea ce ai si mai putin pe ce nu ai. Intotdeauna vor exista lucruri care ne lipsesc si la care este foarte greu sa ajungem. In loc sa ne focusam pe lipsuri, mai bine constientizam ceea ce avem deja si sa fim recunoscatori pentru asta.


2. Fii generos. Cand oferi fara sa astepti nimic in schimb, inevitabil te simti foarte bine. Sa fii generos nu depinde de resursele financiare. Tine doar de constientizarea nevoilor celor din jur. Lucru care te face atent si la tine.


3. Admite ca fericirea nu este o destinatie. Calatoria este cea mai importanta si de aceasta trebuie sa te bucuri. De cele mai multe ori ne punem tinte sau scopuri greu de atins si dezamagirile pe drum sunt mari si ele. Tinte mici, ca niste pasi de copil ne pot oferi mai multa siguranta pentru indeplinirea lor si stima de sine crescuta.


4. Daca nu-ti place ceva, schimba! Acesta este motto-ul meu! Daca nu-mi place corpul meu dupa 2 nasteri, fac ceva sa-l schimb, nu-mi place job-ul meu, il schimb, orice nu-mi face placere, caut modalitati sa schimb lucrul acela. Este profund gresit sa astepti sa se schimbe ceva in viata ta, business-ul tau sau chiar relatia ta, daca zilnic tu faci aceleasi lucruri.


5. Iertarea. Este demonstrat ca din punct de vedere psihologic, dar si energetic iertarea face minuni. Te usurezi de o povara care te incarca foarte mult, atunci cand gandesti urat, cand te domina furia.  Iarta linistit, e gratis si iti face bine!


6. Nu exista scurtaturi! Motiv pentru care sunt putini cei care castiga la loto. In rest, munca este raspunsul la succes, impreuna cu sincronizarea (perfect timing-ul). Cert este ca nu ni se cuvine nimic pe lumea aceasta si cu cat petrecem mai putin timp pana realizam acest lucru, cu atat mai bine pentru noi.


7. Pauza. Pentru ca alergam ca nebunii de colo-colo, nici nu mai putem savura nimic. Din ce sa vina bucuria? Din cafeaua instant? Din prieteniile pe Facebook? Bucuria mai vine si din stradania de a construi. Caramida cu caramida. Placerea e mai mare atunci.


8. Atitudinea WoW este o alegere, nu o dispozitie. Indiferent ca vrem sau nu sa acceptam, noi controlam atitudinea pe care o avem si tot noi controlam centrul de comanda din capul nostru. Ninge in martie! Alege sa te bucuri ca mai au copiii parte de o bulgareala si nu te mai plange ( nu e ca si cand poti sa schimbi ceva cu lamentarea).

9. Ai grija ce scoti pe gura! De regula, tot ce spui, poate fi folosit impotriva ta. Incearca macar o zi sa folosesti mai multe cuvinte pozitive decat negative. Vezi ce se intampla.


#pozitiv #gandurifericite #cumsafiifericit #fericire #gandireproductiva #ganduribune #gandirebuna #gandirefericita #mintepozitiva