Acneea la adulți: Când este cazul să vizitezi un medic dermatolog?

Ți s-a spus că pielea ta va fi fără imperfecțiuni odată ce vei atinge vârsta de douăzeci de ani.

La urma urmei, manualele spun că acneea este rezultatul anilor de pubertate (pentru că pielea ta a avut nevoie în mod clar de suferință suplimentară), în plus fată de dezechilibrele hormonale și boomul de creștere ciudat care te-a lovit peste noapte. De atunci, ai alternat între tratamentele cu corector și cele din farmacii, convinsă că o să dispară în curând. Pe măsură ce zilele trec, trecând de la săptămâni la luni, începi să realizezi ceva: acneea ta nu vrea să plece!

Acneea la adulți afectează mai mult de 50% dintre femei și 25% dintre bărbați . Acest lucru înseamnă că aproape fiecare altă femeie din lume (și unul din patru bărbati) s-au luptat cu apariția acneei de-a lungul anilor lor de adolescentă. Doar pentru că este comună, nu înseamnăcă ar trebui ignorată. S-ar putea să ai de fapt nevoie să vizitezi un dermatolog pentru a vedea dacă există cauze fundamentale.

Iată cinci lucruri de care ar trebui să ții cont:

  1. Când medicamentul tau actual nu mai funcționează sau nu a funcționat niciodată Dacă îți speli în mod regulat fața și când aplicarea cremei fără prescripție medicală a încetat să mai funcționeze pentru tine, îți recomand să vizitezi un dermatolog. Acesta ar putea fi în măsură să prescrie un tratament mai puternic sau medicamente pe cale orală mai eficiente. Acesta vă poate diagnostica cu acnee severă, care poate fi destul de încăpățânată.

  2. Când ai avut o piele curată Unii oameni au fost binecuvântați să nu aibă niciodată acnee pe parcursul anilor lor crescători, dar dacă ați fost unul dintre ei și acneea a început să apară ulterior în viața ta, mergi la dermatolog pentru a îți examina nivelul pielii și al hormonilor. Acneea cu debut prelungit ar putea fi rezultatul unui dezechilibru hormonal brusc, pe care trebuie să îl verifici cu un dermatolog pentru a te asigura că totul este în regulă. Și acneea adulților ar putea fi chiar un semn că altceva este în neregulă cu corpul nostru, așa că nu ezita să mergi la medic.

  3. Atunci când există o acnee vizibilă Uneori poate fi greu de spus dacă există o acnee sau dacă este doar apariția bruscă care o face uimitoare. Deși o sumă poate fi neconcludentă, având peste 20 de pete de acnee pe fața ta, ar putea fi un semn de acnee obisnuită pentru adulți. În plus, dacă această acnee profund chistică care este sensibilă la atingere, o vizită la dermatolog ar putea ajuta cu siguranță, care vă poate oferi un antibiotic care ar funcționa mai bine.

  4. Când ești sub tratament Dacă iei anumite tipuri de medicamente chiar acum-gândește-te, pilulele contraceptive sau pastilele de dormit-este mai bine să consulți dermatologul înainte de a te angaja în orice fel de tratament pentru piele. Acest lucru se datorează faptului că medicamentele pot interfera unele cu altele, făcand o combinație periculoasă.

  5. Când simți că încrederea alunecă printre degete Pentru persoanele fără acnee, este ușor să “respingi” micile imperfecțiuni având doar un impact superficial asupra vieții voastre. Dar, pentru cei care suferă de ea, se înțelege cum poate avea un impact de lungă durată asupra sănătătii mintale și a stimei de sine (și mai ales dacă nu ai avut-o niciodată înainte).


Amalia Draghici

#medic #acneesevera #dermatolog #medicdermatolog #adulti #medicamente #incredere #acneealaadulti #acnee