Activități pentru copii în weekend-ul ce urmează

Weekend-ul se anunță WoW. Soarele iese din nori, renunță la timiditate. Așa că trebuie să profităm.

Ți-am pregătit o listă de activități pentru cei mici. Teatru, ateliere de creativitate. Se joacă și învață în același timp.

Crosul pentru Viață

Când? 17 martie

Unde? Parcul Alexandru Ioan Cuza

Crosul pentru Viață este organizat de Asociația Studenți pentru Viață, în parteneriat cu Pegas Triatlon Club, având drept scop atât promovarea unui stil de viață sănătos, cât și sprijinirea femeilor și familiilor aflate în situație de criză.

Atelier de pictură „Tablou mandala” 

Când? 17 martie

Unde? Clubul Copiilor Isteți

Vom picta mandale pe un tablou din ipsos, urmărind modelul în relief, ușor de realizat pentru copiii de aceasta vârsta. Această tehnică îi învață să lucreze liniștit, ordonat, fiind un exercițiu interesant de dezvoltare personală. Micii noștri artiști, îl vor îndrăgi și îl vor lua acasă.

Când privim o mandală, ea ne armonizează, ne aduce liniște și pace, ne pune în echilibru, stimulând în noi idei creatoare.

Clubul Copiilor Isteți asigură toate materialele necesare pentru a crea un tablou: tablou ipsos cu inserții contur mandale, culori acrilice și pensule.

Animale din pădure. Eveniment pentru Copii de 4-9 ani la Muzeul Antipa

Când? 17 martie

Unde? Muzeul Antipa

Alexandra Florina Popa, cercetătoare a Muzeului, împreună cu temerarii exploratori Dodi și Roni le vor împărtăși copiilor informații și curiozități din lumea acestor viețuitoare care trăiesc în pădure.

Bogăție inestimabilă pentru planetă, pădurile sunt atât sursă de oxigen cât și mediu de viață, adăpostind o mare parte din diversitatea animalelor.

În prima parte a întâlnirii, copiii vor descoperi care e importanța veverițelor pentru ecosistemul pădurii, vor face cunoștință cu „cavalerii munților” și vor afla cele mai interesante curiozități despre căprioare.

În a doua parte a evenimentului, printr-o serie de jocuri și ghicitori realizate sub forma teatrului de umbre, copiii vor fi pe rând spectatori și protagoniști.

Actorii păpușari au pregătit, ca de obicei, o mică surpriză tuturor celor care vor fi inspirați de momentele artistice și vor dori să-și facă acasă propriul teatru de umbre!

La întâlnire sunt invitați copiii cu vârste cuprinse între 4 și 9 ani. Înscrierile se pot face pe adresa de e-mail info@antipa.ro, în limita a 50 de locuri, iar taxa de participare este de 15 lei/copil.

Escape Room

Când? 17 martie

Unde? Puro&Bio

Schimbam înfățișarea locatiei Puro&Bio transformând-o într-un joc de evadare. Participanții sunt închiși într-o cameră special amenajată din care trebuie să evadeze, rezolvând o serie de jocuri și ghicitori care le oferă indicii.

Jocul este destinat copiilor, dar poate fi jucat împreună cu toată familia. Participanții au la dispoziție 60 de minute pentru rezolvarea enigmelor, iar noi le suntem alături pentru a-i îndruma la nevoie.

În fiecare serie se pot înscrie maxim 8 participanți. Vă recomandăm rezervarea locurilor din timp direct prin mesaj privat pe FB, la office@puroebio.ro sau să cumpărați direct biletele de pe bilete.ro, prețul este de 50 lei/persoană.

Călătorii prin galaxii

Când? 17 martie

Unde? Teatrul Ion Creangă

Se știe despre Soare că este steaua în jurul căreia se învârte planeta noastră, iar despre Lună că este un corp astronomic care se învârte în jurul Pământului.

Dar ce știu Soarele și Luna despre celelalte planete? Există oare viață pe alte planete? Și cu cine joacă Saturn șah?

Teatrul Ion Creangă invită foarte tinerii spectatori să i se alăture într-o nouă aventură prin univers: „Călătorii prin galaxii”, un spectacol deopotrivă amuzant și emoționant, pus în scenă de Alexandrina Halic, după un scenariu de Anca Zamfirescu.

Adresată exploratorilor cu vârsta peste 4 ani, povestea călătorilor intergalactici dezvăluie vocea și personalitatea planetelor din Sistemul nostru solar, oferind un excelent punct de plecare pentru părinți, bunici și educatori pentru a discuta despre stele, despre gravitație și despre toate surprizele pe care le rezervă universul.

Greierele si Furnica

Când? 17 martie

Unde? Teatrul Coquette

Greierele, foarte pasionat de muzica lui, nesocotește venirea iernii. Când dă de greu el va apela la strângătoarea Furnicuța Fifi, care îl va trece prin niște probe de hărnicie. Dar este Greierele chiar atât de leneș cum se spune, sau poate că “munca” lui este muzica?

Un spectacol de teatru pentru copii 3 ani – 10 ani despre generozitate, prietenie și artă cu Ruxandra Balasu si Celina Nitu.

Ateliere de experimente pentru copii 5-10 ani

Când? 17 martie

Unde? Clubul Copiilor Isteți

Erupțiile vulcanilor sunt spectaculoase, dar oare ce se întâmplă în interiorul vulcanilor atunci când erup?

Forta vibrațiilor este misterioasă și poate da naștere unor experiențe și jocuri dintre cele mai surprinzătoare! Oare cum putem produce vibrațiile? Dar sunetul, cum credeți că îl putem vedea?

Sau cum ne putem construi propria clepsidră? Cu siguranță orice copil ar fi încântat să își construiască una!

Slime sau gelatina care creează dependență! Roșie sau albastră, argintie sau aurie, mov sau galbenă, cu gliter sau fără gliter. Îți poți face culoarea dorită de slime și o vei lua acasă într-un recipient ermetic.

Cu ajutorul experimentelor fizice și chimice vom aborda teme ce țin de natură și mediul înconjurător pe înțelesul celor mici. Impreună ne vom pune intrebări, vom specula, vom vedea ce și cum se intamplă practic, iar la final vom analiza și trage concluzii pe baza observațiilor făcute în timpul experimentelor.

În felul acesta fixăm bine noțiunile și cunoștințele învătate!

La Seminţit. Atelier Creativ

Când? 17 martie

Unde? Paralela 45 Academiei

Mai întâi vom asculta povestea lui Bobiţă, care nu este un căţel, ci o sămânță curioasă şi curajoasă! Împreună cu prietenii săi, el va trăi o adevărată aventură, până să îşi atingă menirea de a se transforma în plantă!

Copiii vor crea câte un tablou din semințe, hârtie și lipici non-toxic, iar apoi ..vom planta ceva, ajutând la scrierea finalului fericit al poveștii.

Activitatea e una senzorială, de precizie și dezmăț în egală măsură, pentru adulți aproape terapeutică. Pentru că ne vom juca totuși cu boabe mici, considerăm ca atelierul e potrivit pentru copii de peste 4 ani.

Atelier Olărit pentru copii

Când? 17 martie

Unde? Clay Play

Creativitate, bucurie, conectare cu ajutorul unui meșteșug vechi de mii de ani!

Se lucrează la roata de olărit sub îndrumarea unui trainer. Fiecare participant va lucra individual la roata de olărit pe parcursul unei ore întregi!

Vei învăța mișcările de bază în olărit: centrarea, deschiderea vasului, înălțarea, subțierea pereților, folosirea instrumentelor de lucru, crearea formei finale a vasului. Tot ce îți rămâne de făcut este să exersezi!

Avem cinci roți de olărit disponibile, astfel încât atelierul se desfășoară cu maxim 5 participanți.

Atelierul se adresează copiilor cu vârsta peste 8 ani și adultțlor. Pentru copiii cu vârsta sub 8 ani vă recomandăm atelierele de modelaj în lut.

Durata atelierului este de o oră

Cost 45 lei / persoană.

Toate materialele precum și arderea obiectului creat sunt incluse în cost.

Obiectele arse le puteți ridica de la atelier după aproximativ 2-3 săptămâni. Lucrările neridicate vor fi păstrate o perioadă de maxim 3 luni.

Circul “As” la Salina by ABC

CândȘ 17-18 martie

Unde? Salina by ABC

Pe durata unei ore, Circul As vă va încânta cu jonglerii, numere de magie și multe surprize interactive, timp în care ionii de sare vă vor ajuta să vă îmbunătățiți respirația și vor acționa pozitiv asupra imunității.

Milina aduce primăvara, spectacol muzical pentru copii

Când? 18 martie

Unde? Teatrul Apollo

Hei salutare, și bine te-am găsit Pentru spectacol ești pregătit? A fost odată ca niciodată O fetiță care dormea într-un pat de ciocolată! Ha! Am glumit! Am zis doar așa! Că să văd ce zici, și dacă ți-ar placea!

Este sfărșit de iarnă. Încă frig și nămoleață, iar oamenii duc dorul Primăverii care întârzie să dea naturii viață. Și asta pentru că a fost sechestrată de însăși Măria-sa Iarna.

Milina, o fetiță de vârsta ta sau chiar a ta, se împrietenește în vis cu un spiriduș pe nume Zac. Da, este cel care, țac-pac, adună totul în sac, ce ai uitat pe jos și nu-ți mai e de folos.

Și hotărăște să pornească alături de el, intr-o aventură până îndepărtatele ținuturi de zăpadă și gheață, să o convingă pe Regină să elibereze Primăvara. Să readucă oamenilor bucuria. Și verdele. Și florile. Si veselia.

Vor reuși oare, să înduplece inima însingurata și rece a Iernii, să o elibereze pe frumoasa Primăvară? Și cu ce trucuri o vor trezi pe Primăvară, prinsă în somnul amorțit al gheții?

Un spectacol despre curaj și încredere, despre cât de hotârât este un copil atunci când face propriile alegeri.

Despre cum face față situațiilor necunoscute, cât de dornic este să-i ajute pe ceilalți, despre responsabilitatea de a contribui ca lumea să devină la loc bună.

Universul văzut de sus – atelier pentru copii

Când? 18 martie

Unde? Orășelul Cunoașterii

Oare am putea observa Universul „din depărtare”? Dar nu este deja suficient de îndepărtat?

Da, putem face acest lucru, iar noi ca niște astrofizicieni adevărați vom învăța cum! Invităm copiii să descopere Universul și să-l experimenteze la scară mare (Large Scale Structure of the Universe).

Timp frumos petrecut împreună vă dorim!

#teatrulapollo #teatrulioncreanga #olarit #clayplay #crospentruviata #olaritcopii #atelierexperiemente #teatrucopii #activitaticopii #clubulcopiiloristeti