Activități pentru copii în weekend-ul ce urmează

Vremea e perfectă. Au trecut serbările de 8 martie. Poți să răsufli ușurată. Vine weekend-ul. Și ce facem? Ne distrăm! Ți-am pregătit o mulțime de activități pentru cei mici. Cu siguranță nu se vor plictisi.

Dinomania. Atelier Comico Ştiinţific pentru Copii de 4-12 Ani

Când? 10 martie

Unde? Podul lui Sfredeluș

Profesorul Balthazar adoarme şi visează că a ajuns în locul care îl fascinează dintotdeauna, acolo unde trăiesc dinozaurii. Aici el va face cunoştinţă cu T Rex Regele Şopârlă şi cu Ambra frumoasa piatră de chihlimbar, iar fiorosul Dyplodocus îl va speria până când se va dovedi că este doar un blând şi prietenos amator de frunze.

Prin ce aventuri va mai trece viteazul profesor vă lăsăm să descoperiţi împreună cu Voicu Hetel, actor al Teatrului Ion Creangă.

Gelato & Bread Worshops. Ateliere de Gătit

Când? 12 martie

Unde? Puro&Bio

Vrei să socializezi sau pur și simplu să ai un weekend plăcut cu prietenii, copii …. cu familia? Sau pur și simplu vrei să îți bei cafeaua liniștit în timp ce copiii se distrează învățând să își pregătească singuri deserturile preferate? Vrei un weekend plăcut și ALTFEL? Și lista întrebărilor poate continua …

Hai la noi duminică să bucătărim împreună, vei primi și o diplomă pentru asta, distracția garantată!!

Propunem 2 ateliere de creație speciale în care întrăm în contact cu elemente primordiale și roade ale pământului: apa, grâul și fructele, cald-rece.

PIA (Trupa PAM PAM) & Caravana Distracției

Când? 10-11 martie

Unde? Salina by ABC

Fermecătoarea Prințesă Sofia vă invită în palatul ei strălucitor plin cu jocuri minunate și melodii fascinante. Baghete și coronițe de prințese și prinți ne vor transforma în eroi din desene animate.

O oră fascinantă de dans și voie bună în care toți copiii se distrează și dansează cu PIA, personajul îndrăgit al trupei PAM PAM.

Baby Boom Show

Când? 8-11 martie

Unde? Romexpo

Cel mai mare târg dedicat viitorilor părinți și copiilor deschide sezonul evenimentelor de profil cu ediția de primăvară Baby Boom Show ce are loc între 8 și 11 martie în Pavilionul Central ROMEXPO.

Timp de patru zile peste 800 de persoane pot asista la cursuri de puericultură, prim-ajutor, alăptare, despre psihologia în cuplu sau sesiuni informative care detronează miturile medicale. Mai mult decât atât, tot în perioada 8 – 11 martie, Baby Boom reia proiectul Clinicii de recuperare unde sunt oferite zilnic evaluări gratuite de logopedie și kinetoterapie.

Activităţi de Echitaţie, Şoimărit şi Tir cu Arcul la Basme cu Cai

Când? 10-11 martie

Unde? Basme cu cai

Începând de sambata 10 martie, Basme cu Cai va aşteaptă cu activităţile obişnuite: echitaţie, şoimărit, tir cu arcul! Si da, asa cum am promis, promotia de Ziua Femeii este valabila: o lecţie gratuită dacă faceţi abonament în acest weekend sau plimbare gratuită de 5 min pentru doamne şi domnişoare.

În afara orarului de spectacole, în cetatea Basme cu Cai poate fi vizitat ” bestiarul” care include o varietate de păsări de pradă, 12 cai și ponei precum și doi lupi cehoslovaci foarte prietenoși. Pot fi practicate în aer liber activități ca echitaţia pe cai sau ponei cu preţuri începând de la 10 lei,  şoimăritul sau tirul cu arcul.

Poveste cu animale colorate

Când? 10 martie

Unde? Paralela 45 Academiei

La acest atelier copiii vor crea diverse animale din bucăți de hârtie colorată, ziar și, bineînțeles, multă imaginație! Activitatea de tip colaj le stimulează creativitatea, dezvoltând în același timp răbdarea și îndemânarea, într-un mediu prietenos și relaxat. Ca de obicei, la început vom asculta și o poveste.

Călător prin tradiții

Când? 10 martie

Unde? Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” invită copiii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani la atelierele de creație „Călător prin tradiții”, în cadrul cărora cei mici vor avea ocazia să cunoască tradițiile lunii Mărțișor.

Vor învăța să facă mărțișoare, felicitări de 8 Martie și cununițe decorative din materiale naturale. De asemenea, vor învăța să coasă diverse motive tradiționale și vor afla semnificațiile lor.

Ateliere de experimente pentru copii 

Când? 10 martie

Unde? Clubul Copiilor Isteți

Erupțiile vulcanilor sunt spectaculoase, dar oare ce se întâmplă în interiorul vulcanilor atunci când erup?

Forta vibratiilor este misterioasa si poate da nastere unor experiente si jocuri dintre cele mai surprinzatoare! Oare cum putem produce vibratiile? Dar sunetul, cum credeti ca il putem vedea?

Sau cum ne putem construi propria clepsidra? Cu siguranță orice copil ar fi încântat să își construiască una!

Slime sau gelatina care creează dependență! Roșie sau albastră, argintie sau aurie, mov sau galbenă, cu gliter sau fără gliter. Îți poți face culoarea dorită de slime și o vei lua acasă într-un recipient ermetic.

Cu ajutorul experimentelor fizice și chimice vom aborda teme ce țin de natură și mediul înconjurător pe înțelesul celor mici.

Impreună ne vom pune intrebări, vom specula, vom vedea ce și cum se intamplă practic, iar la final vom analiza și trage concluzii pe baza observațiilor făcute în timpul experimentelor. În felul acesta fixăm bine noțiunile și cunoștințele învătate!

Atelier modelaj lut și pastă ceramică „A venit Primăvara!”

Când? 10 martie

Unde? Clubul Copiilor Isteți

În cadrul acestui atelier, copiii se vor juca cu lut și pastă modelaj, vor învăța să modeleze diferite forme, în funcție de tematica propusă sau de imaginația lor. Cu ajutorul creativitatii copiilor si a culorilor acrilice, vor prinde viata si culoare!

Joaca cu lutul este în primul rând un exercițiu de imaginație și creativitate pe lângă dezvoltarea coordonarii mișcărilor, a motricității fine și a dobândirii cunostintelor minime despre proporționalitate.

Vom realiza astfel diverse broșe, medalioane, flori și orice model venit din imaginația copiilor, pentru a sărbători, cât mai frumos acest anotimp minunat „ Primăvara”.

Clubul Copiilor Isteți  asigură toate materialele necesare, precum și o atmosferă caldă părinților – o carte buna, un ceai sau o cafea aromată!

Spectacol de teatru. Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte

Când? 10 martie

Unde? Teatrul Ion Creangă

În vremea veche, când Pământul părea mai aproape de cer, au apărut, din cuvinte, sâmburi de poveşti nemuritoare. Apoi au crescut şi s-au răspândit, s-au schimbat şi s-au răsucit, păstrând în ele sensuri nenumărate.

Teatrul Ion Creangă prezintă Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte, o poveste care invită tinerii spectatori să descopere o aventură care a fermecat generații.

Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte vorbeşte despre ce este uman, despre identitate, despre lumea în care trăim.

Prezenţa Alexandrinei Halic şi a lui Păstorel Ionescu, alături de copiii Anton Miron-Presan şi Ştefana Vasilescu, creează un efect filosofic şi poetic – sunt imaginea vârstelor, aşa cum sunt ele, în schimbare, în aşteptare.

Universul magic al poveştii este conturat cu ajutorul decorului şi costumelor create de Adriana Grand, iar muzica lui Tibor Cari, interpretată live de o mică orchestră, completează atmosfera de-nceput şi de sfârşit de lume.

Praf de zâne, Atelier pentru copii

Când? 11 martie

Unde? Paralela 45 Academiei

Nu știm cum este la voi, dar pe noi ne vizitează în fiecare seară, la ora de culcare, câte o zână și ne presară praf magic peste pleoapele închise, pentru un somn dulce și cu vise frumoase!

Lumea copiiilor este magică, plină de ființe imaginare și ghidușe, iar noi ne pierdem cu plăcere în acest tărâm fermecat!

Pe 11 martie vom crea împreună cu ei câte o păpușică, zână, spiriduș sau ce își doresc ei, din materiale cât mai naturale și multă imaginație. Ca de obicei, la început vom asculta și o poveste în tema ateliereului.

Școala Părinților Responsabili vine în Timisoara și Oradea

Când? 29-30 martie

Unde? Timișoara și Oradea

S-au deschis oficial înscrierile pentru primele seminarii ale Școlii Părinților Responsabili de anul acesta.

Naşte Natural este o campanie socială care încurajează viitorii părinți să se informeze corect și responsabil despre sarcină, naștere, alăptare și îngrijirea bebelușului. Campania de informare merge mai departe de sfera online și de București, cu seminarii gratuite dedicate viitorilor părinți unde sunt invitați cei mai buni specialiști, organizate și în Timișoara și Oradea.

Astfel, joi, pe 29 martie, de la ora 12.30, la Hotel Timișoara va avea loc seminarul din Timișoara, iar vineri, de la ora 11.00, la Hotel DoubleTree by Hilton, se va desfășura seminarul din Oradea.

Şcoala Părinţilor Responsabili este o campanie de seminarii gratuite dedicate viitorilor părinți care se doreşte a fi o cărămidă stabilă în construcția unei generații de părinţi reuşiti, pregătiţi şi responsabili. Este setul de informații de care aceștia au nevoie pentru a porni cu dreptul în lungul şi minunatul drum care îi aşteaptă.

Părinții vor descoperi informaţii importante despre naştere şi îngrijirea nou-născutului în primele luni, de la cel mai bine pregătiti specialişti în obstretică-ginecologie, alăptare, pediatrie, și psihologie.

În plus, tăticii prezenţi la eveniment vor primi o diplomă care să ateste participarea lor la cursuri de puericultură, în baza căreia vor putea obține de la medicul de familie adeverința necesară pentru a primi 10 zile în plus la concediu.

Înscrierile se fac aici:

Pentru Timișoara  – 29 Martie, Hotel Timișoara, începând cu ora 12.30

http://www.nastenatural.ro/scoalaparintilor/timisoara-2018/

Pentru Oradea – 30 Martie, DoubleTree by Hilton, începând cu ora 11.00

http://www.nastenatural.ro/scoalaparintilor/oradea-2018/

Participarea este GRATUITĂ în limita locurilor disponibile.

Timp frumos petrecut împreună vă dorim!

#teatrulioncreanga #atelierstiintificcopii #teatrupentrucopii #ateliergatot #spectacolteatru #atelierecopii #scoalaparintilorresponsabili #clubulcopiiloristeti #puroampbio