Activități pentru copii în weekend-ul ce urmează

Am scăpat de codurile de zăpadă. Vremea dă semne de prietenie. Temperaturile prind și ele viață. Așa că weekend-ul acesta nu trebuie să stăm ascunși în casă.

Teatru interactiv pentru copii: Pinguinii Melomani

Când? 3 martie

Unde? Teatrul Ion Creangă

Spectacol de teatru interactiv pentru copii cu varsta intre 3 ani si 6 ani, educativ și interactiv – Pinguinii melomani.

La acest teatrul interactiv pentru copii, micii spectatori sunt invitați să facă parte din Clubul Pinguinilor Melomani, printr-un spectacol educativ și interactiv. Pingunel și Pingunica sunt doi pinguini deosebiţi: au dorințe, talente ascunse și multă imaginație.

Dorindu-şi să ajungă acasă, la Polul Sud, cei doi fug de la circ, trec printr-o serie de încurcături şi se rătăcesc. Dar cu un nou prieten alături şi cu ajutorul muzicii reuşesc să găsească drumul spre cel mai potrivit loc pe care să-l poată numi acasă.

Atelier pentru copii | Animale și creaturi fantastice în artă

Când? 3 martie

Unde? Casa Memorială Tudor Arghezi

O nouă întâlnire cu Zdreanță, cel mai iubit câine din literatura română, dar și un pretext de a descoperi și alți câini simpatici din istoria artei (Thomas Gainsborough, David Hockney).

Ne punem întrebările: Ce rol au animalele de companie în viața noastră? Ce animale de companie cunoaștem? De ce ne dorim animale de companie? Ce știm despre Zdreanță, un câine atât de iubit de familia Arghezi? Cum putem schița portretul unui animal?

Tehnică/atelier practic: Folosind imaginile prezentate, vom desena un animal de companie. Urmărim detaliile feței, expresia ei, surprindem ipostaze diferite.

Cum ar fi lumea fără legi? – Atelier pentru Copii 7-11 ani

Când? 3 martie

Unde? Strada Polonă nr 9

Cum ar fi lumea fără legi?

S-ar transforma oare peste noapte într-o lume minunată, cu străzi mai curate, cu păduri mai bogate, cu orașe mai prospere și adulți fericiți ce trăiesc în pace și armonie unii cu alții? Sau ar deveni un haos, în care oamenii nu s-ar mai respecta unii pe alții și în care fiecare ar face tot ce i-ar pofti inima, fără să mai conteze libertatea celuilalt?

Atelierul Cum ar fi lumea fără legi? îşi propune să explice pe înțelesul copiilor (7-11 ani) de ce avem reguli și legi, de ce este important ca acestea să fie respectate, că nu putem invoca necunoașterea legii și că nerespectarea acestora atrage aplicarea unei sancțiuni.

Flori pentru mama. Atelier de creație pentru copii 3-6 ani la ALaNDaLa!

Când? 3 martie

Unde? Paralela 45 Academiei

ALaNDaLa ne invită la atelier de creație unde ne distrăm făcând coșulețe, flori și felicitări pentru mame, din hârtie colorată și muuuultă imaginație!

Pentru începutul primăverii ne-am gândit la un joc cu hârtie colorată, din care să învățăm împreună cu copiii să creăm lucruri minunate. Ei își vor exersa îndemânarea și răbdarea într-un mod distractiv, iar la sfârșit vor avea satisfacția de a fi creat un dar unic, care va fi cu siguranță apreciat!

La începutul atelierului vom asculta și o poveste, de data aceasta Te iubesc orice ai face, de Ioana Chicet Macoveiciuc (mai cunoscută ca Prințesa urbană) o relatare caldă, onestă și minunat de familiară părintelui modern.

Workshop Storigami de mărțișor 

Când? 3 martie

Unde? Biblioteca Națională a României

Vă invităm la Biblioteca Națională a României, ca să luați parte la un Workshop Storigami, în care vom îmbina povestirea cu arta Origami și vom da viață personajelor din poveștile cele mai îndrăgite, folosindu-ne de forme geometrice obținute prin plierea repetată hârtiei.

Instrument de educație și terapie, arta Origami dezvoltă autodisciplina, ordinea și echilibrul interior, imaginația și creativitatea. Cele două forme de exprimare asociate vor fi un plăcut prilej de evadare din rutina zilnică atât pentru copii, cât și pentru cei care îi însoțesc.

Ateliere de experimente pentru copii 

Când? 3 martie

Unde? Clubul Copiilor Isteți

Erupțiile vulcanilor sunt spectaculoase, dar oare ce se întâmplă în interiorul vulcanilor atunci când erup?

Forta vibrațiilor este misterioasă și poate da naștere unor experiențe și jocuri dintre cele mai surprinzătoare! Oare cum putem produce vibrațiile? Dar sunetul, cum credeți că îl putem vedea?

Sau cum ne putem construi propria clepsidră? Cu siguranță orice copil ar fi încântat să își construiască una!

Slime sau gelatina care creeaza dependență! Roșie sau albastră, argintie sau aurie, mov sau galbenă, cu gliter sau fără gliter. Îți poți face culoarea dorită de slime și o vei lua acasă într-un recipient ermetic.

Cu ajutorul experimentelor fizice și chimice vom aborda teme ce țin de natură și mediul înconjurător pe înțelesul celor mici. Impreună ne vom pune intrebări, vom specula, vom vedea ce și cum se intamplă practic, iar la final vom analiza și trage concluzii pe baza observațiilor făcute în timpul experimentelor. În felul acesta fixăm bine noțiunile și cunoștințele învătate!

Atelier Olărit

Când? 3 martie

Unde? Clay Play Ceramică

Vă așteptăm la atelier la Clay Play Ceramica la o oră de lucru la roata olarului! Creativitate, bucurie, conectare cu ajutorul unui meșteșug vechi de mii de ani!

Se lucrează la roata de olărit sub îndrumarea unui trainer. Fiecare participant va lucra individual la roata de olărit pe parcursul unei ore întregi!

Vei învăța mișcările de bază în olărit: centrarea, deschiderea vasului, înălțarea, subțierea pereților, folosirea instrumentelor de lucru, crearea formei finale a vasului. Tot ce îți rămâne de făcut este să exersezi!

Avem cinci roți de olărit disponibile, astfel încât atelierul se desfășoară cu maxim 5 participanți.

Atelierul se adresează copiilor cu vârsta peste 8 ani și adulților. Pentru copiii cu vârsta sub 8 ani vă recomandăm atelierele de modelaj în lut.

Durata atelierului este de o oră.

Toate materialele precum și arderea obiectului creat sunt incluse în cost.

Obiectele arse le puteți ridica de la atelier după aproximativ 2-3 săptămâni.

Călător prin tradiții

Când? 3 martie

Unde? Muzeul Satului Dimitrie Gusti

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” invită copiii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani la atelierele de creație „Călător prin tradiții”, în cadrul cărora cei mici vor avea ocazia să cunoască tradițiile lunii Mărțișor. Vor învăța să facă mărțișoare, felicitări de 8 Martie și cununițe decorative din materiale naturale. De asemenea, vor învăța să coasă diverse motive tradiționale și vor afla semnificațiile lor.

Atelierele se vor desfășura în zilele de 17 februarie, 24 februarie, 3 martie și 10 martie, câte două în fiecare zi. Prețul de participare la un atelier este de 25 de lei pe copil.

Praf de zâne

Când? 3 martie

Unde? Paralela 45 Academiei

Nu știm cum este la voi, dar pe noi ne vizitează în fiecare seară, la ora de culcare, câte o zână și ne presară praf magic peste pleoapele închise, pentru un somn dulce și cu vise frumoase! Lumea copiiilor este magică, plină de ființe imaginare și ghidușe, iar noi ne pierdem cu plăcere în acest tărâm fermecat! Pe 3 martie vom crea împreună cu ei câte o păpușică, zână, spiriduș sau ce își doresc ei, din materiale cât mai naturale și multă imaginație. Ca de obicei, la început vom asculta și o poveste în tema ateliereului.

Clowns

Când? 3 martie

Unde? Teatrul Metropolis

Poate cineva să facă muzica să nu se audă? Ea este ca aerul, nu o poți atinge, nu o poți prinde. Pentru muzicieni, ea înseamnă totul. Mai ales când este vorba despre clovni, a căror bucurie este să cânte la orice instrument, oriunde, în orice moment. Așa vorbesc, așa se împrietenesc între ei și cu noi. Clovnii pot schimba cea mai ursuză privire într-un zâmbet larg, iar veselia lor răsună dincolo de sala de spectacol.

Spectacol Povestea Mărțișorului

Când? 3 martie

Unde? Teatrul Coquette

Teatrul Coquette sărbătorește venirea primăverii prin punerea în scenă a unei legende românești, culeasă și adaptată pentru scenă din mai multe variante ale legendei, din diferite zone ale țării.

Fiica Soarelui, tânjind după lumea oamenilor și plină de drag pentru ei, aruncă pe Pământ numai raze calde care vestesc venirea primăverii. Mama Zmeilor, însă, o vede pe frumoasa fată și decide să o păcălească să coboare pe Pământ pentru a o duce pe tainicul Munte al Zmeilor, unde este veșnic iarnă, pentru a o da de soție fiului ei cel mare.

Nimic mai simplu, căci Mama Zmeilor este maestra șiretlicurilor și, astfel, pe pământ se face noapte, păsările încetează să mai cânte, copiii să se mai joace și nici florile nu mai vor să înflorescă.

Însă, pe Pământ, într-un sat românesc, trăiește un voinic viteaz, Mărțișor pe numele lui, care, cu ajutorul elementelor naturii, află de acest șiretlic și pornește într-o călătorie plină de peripeții pentru a readuce strălucirea soarelui pe cer.

În drumul său întâlnește personaje ca Împărăteasa Fluturilor, Copacul cu Mere de Aur, Baba Dochia care îl ajută cu puterile lor fantastice.

Ajuns pe Muntele Zmeilor, Mărțișorul se luptă cu Mama Zmeilor și, deși rănit, o învinge cu ajutorul apei vii adusă de un Corb. El o eliberează pe Fiica Soarelui, care, fermecată de curajul său, îi oblojește rănile cu vălul ei cel alb, care se pătează de sângele voinicului, vindecat de iubirea fetei.

ExpriMagia Emoțiilor

Când? 4 martie

Unde? Salina by ABC

Îi invităm pe copii, dar și pe părinții cu inimă de copil, să învețe cu plăcere despre emoții și lumea interioară într-un format original interactiv care combină: teatrul, magia, dronele zburătoare, personajele animate, efectele vizuale, sunetele magice, muzica și o minunată scenă miniaturală de teatru – unică în lume.

Spectacol Pam Pam

Când? 4 martie

Unde? Hotel Caro

Copiii vor lua parte la workshop-ul de artă cu tema “Pentru cea mai frumoasa mamă”.

În intervalul 11:00-12:00 vă invităm să vedem împreună că “La școală este ca-n povești”, să aplaudăm și să cântăm alături de Trupa PAM PAM.

Sala de spectacol va deveni o sală de clasă unde împreună cu micii spectatori vom construi o poveste despre Împărăția Învățăturii; pe acorduri muzicale, cei trei prieteni Pia, Kito și Vio îl vor învăța pe Împăratul Lenevilă cifrele și literele alfabetului, zilele săptămânii, anotimpurile.

Copiii vor face fotografii cu actorii și vor primi autografe, zâmbete și voie bună din partea actorilor Pia, Kito și Vio.

Tarif unic: 39 RON/ persoană (adult sau copil)

CADOURI pentru fiecare copil si părinte.

Biletele le achiziționați de aici: http://goo.gl/BSK19h.

#teatrulioncreanga #hotelcaro #bibliotecanationalaaromaniei #teatrulcoquette #clayplayceramica #teatrulmetropolis #muzeulsatuluidimitriegusti #paralela45academiei #casamemorialatudorarghezi #clubulcopiiloristeti