Activități pentru copii în weekend-ul ce urmează

Primăvara se grăbește să vină. Temperaturile sunt ca în luna mărțișorului. Cum să stai acasă pe o vreme ca aceasta?

Ți-am pregătit o listă cu activități. Copiii se vor bucura, iar tu vei răsufla ușurată că ai unde să mergi cu ei.

Ateliere de dezvoltare a inteligenței emoționale “Curcubeul emoțiilor”

Când? 3 februarie

Unde? Clubul Copiilor Isteți

Invită-ți copilul la atelierele de dezvoltare a inteligenței emoționale, unde își va antrena mintea, își va descoperi și conștientiza emoțiile, dar va învață să le și gestioneze.

Totul se va desfășura într-un cadru prietenos și cald, prin joc, dans, mișcare și activități practice.

Atelierele sunt special concepute pentru nivelul de vârstă al copiilor participanți, fiind desfășurate conform nevoilor și specificului fiecărui copil!

Metodele si tehnicile folosite, au la bază învățarea prin joc și sunt preponderent creative: desenul, pictura, modelajul, dans și mișcare, poveștiri terapeutice, jocuri de rol etc.

-capacitatea de identificare, de exprimare, acceptare și înțelegere a emoțiilor;

-empatia – ne vom pune “in papucii celuilalt” la propriu și la figurat, pentru a ne da seama ce simt ei intr-o situație anume și cum îi influențează comportamentul nostru);

-gestionarea emoțiilor și cautarea de alternative sănătoase de manifestare ori descărcare a acestora;

independența, încrederea și stima de sine;

-adaptare la medii și grupuri noi, relaționarea și lucrul în echipă;

-flexibilitatea, perseverența, capacitatea de a se face plăcut, atitudinea prietenoasă;

-amabilitatea și respectul sunt alte semințe, care vor fi sădite și îngrijite în grădina fiecărui copil în parte!

Ateliere de creativitate Kids Club

Când? 20 ianuarie – 1 aprilie

Unde? Plaza România

Kids Club va oferi ateliere de creație tematice, spectacole de magie, jocuri interactive, precum și spectacole de teatru pornind de la cele mai populare povești pentru copii.

Fiecare sesiune va cuprinde două ateliere de stimulare a creativității și imaginației pe teme diverse, în cadrul cărora copiii vor putea să învețe și să deprindă anumite abilităţi pe care le pot transforma chiar în pasiuni sau profesie. Înscrierea la ateliere este gratuită și se va face în ordinea sosirii.

Animatori costumați în personaje îi vor conduce pe cei mici în lumea poveștilor moderne printr-o mulțime de jocuri interactive, iar seara se încheie cu magia spectacolelor de teatru.

Dintre piesele de teatru care se vor prezenta la finalul sesiunilor de workshop, amintim Capra cu trei iezi, Vulpea vicleană, Fata babei și fata moșneagului, Floarea fermecată.

Pe nisip. Spectacol de învățare creativă prin teatru pentru copii 1-3 ani

Când? 3 februarie

Unde? Clubul Miruna

Copiii de 1-3 ani pot participă la un atelier de educație timpurie prin teatru, cu Voicu Hetel, la care vor avea parte de o experienţă senzorială deosebită.

Spectacolul este structurat în jurul poveştilor care se nasc într-o zi de joacă în nisip, în jurul obiectelor găsite pe o plajă nu neapărat însorită.

La final copiii vor avea parte de o experienţă senzorială nisipoasă.

Spectacolul va fi susţinut de Voicu Hetel, actor al Teatrului Ion Creanga, specializat si format în Programe de educație timpurie, creator al unor cunoscute spectacole dedicate bebelușilor și toddlerilor.

Prin intermediul teatrului, al experimentelor senzoriale se valorizează capacitatea și potenţialul copilului mic de a se implica, de a participa și de a învăța prin interacţiuni.

Magie la Zoo

Când? 3 februarie

Unde? Paralela 45 Academiei

După o vizită la ZOO toți copiii au rămas cu gândul la animalele de acolo! Dar stați puțin, nu fiți triști! Dacă ne distrăm puțin pictând cu mâinile și apoi facem o Magie, s-ar putea ca animalele să se ivească în mod miraculos!

Nu vă faceți griji, nu trebuie să aveți vreun talent deosebit, ne ocupăm noi de hocus-pocus!

Anotimpurile. Atelier ALaNDaLa 

Când? 3 februarie

Unde? Paralela 45 Academiei

Care este cea mai distractivă metodă de a învăța despre anotimpuri? Jocul, desigur! La acest atelier vom picta, folosind diverse unelte mai puțin obișnuite, dar și propriile degete mari și mici, creând planșe diferite pentru fiecare anotimp al anului. Ca de obicei, la început vom citi și o poveste în tema atelierului. Activitatea este potrivită pentru copii cu vârste între 3 și 8 ani, iar locurile sunt limitate.

Piesă de teatru interactiv by Juxi Magic – “Găinușa Corcodușa”

Când? 3 februarie

Unde? Salina by ABC

Fiecare are un rol în viață. Așa are și Găinușa Corcodușă în ograda sa. Este cea mai vestită găină de peste mări și țări. Cântă deosebit, nu are triluri obișnuite ca și suratele ei cu cântece măiastre. Împreună cu Zâna bună Juxi și copiii participanți la spectacol vom găsi cea mai bună soluție ca a noastră Găinușă să fie veselă.

Spectacol O Poveste a Porcului după o relatare a lui Ion Creangă!

Când? 3 februarie

Unde? Teatrul Excelsior

Teatrul Ion Creangă revine cu o nouă piesă și anume spectacolul O Poveste a Porcului în regia și scenariul lui Mircea Cornișteanu

Intitulat „O poveste a porcului”, spectacolul este pus în scenă de regizorul Mircea Cornișteanu, care semnează totodată scenariul și ilustrația muzicală.

Inspirat de poveștile copilăriei și de modul în care receptarea acestora se modifică de la o generație la alta, Mircea Cornișteanu a transformat basmul lui Ion Creangă într-o poveste despre încredere și curaj, prin care magia se infiltrează în realitate. În această lume fantastică, realizată cu ajutorul decorurilor gândite de Puiu Antemir și a costumelor create de Anca Lazăr, oamenii simpli viețuiesc alături de vrăjitoare și de animale vorbitoare, capabile de fapte mărețe. Altfel de-ar fi, nu s-ar mai povesti.

Doi oameni simpli (un moș și o babă, după cum spune povestea), măcinați de singurătate, se hotărăsc să ia drept copil prima ființă care le iese în cale. Atunci, soarta îi aruncă moșului în drum un purcel. Desigur, nu orice fel de purcel, ci unul fermecat, care e capabil de fapte mărețe. Altfel de-ar fi, nu s-ar mai povesti.

Prințesa și bobul de mazăre

Când? 4 februarie

Unde? Teatrul Coquette

Spectacol pentru copii cu vârsta între 3 și 10 ani, realizat la Teatrul Coquette după basmul Prinșesa și bobul de mazăre, scris de H.C. Andersen. Spectacolul prezintă povestea prințului mofturos, cu un umor adecvat copiilor.

Prințul (puțin mofturos, fie vorba între noi) trebuie convins să se căsătorească pentru binele împărăției. Cum își găsește prințul perechea, dacă el nici nu vrea să audă de însurătoare? Se pare că nici una dintre prințese nu este cea potrivită, pentru că el își dorește o prințesă adevarată. Cum se poate dovedi că o prințesă este prințesa adevarată? Se întâmplă însă un șir întreg de coincidențe, care fac ca într-o seară, pe furtună, la poarta palatului să bată o frumoasă fată. Să fie ea oare cea aleasă? La ce probe este supusă? Vom vedea dacă împărăteasa va reuși să ridice blestemul ursitoarei asupra prințului.

Unde a dispărut chitara magică? Spectacol interactiv pentru copii

Când? 4 februarie

Unde? Salina by ABC

Zâna Juxi va povesti copiilor ce a descoperit în pădurea din Ținutul Magic și cum și-a folosit puterile de Zână Bună pentru a o ajuta pe Aiurica.

Vă așteptăm alături de noi în Ținutul Magic unde prichindeii atunci când sunt întrebați spun doar adevărul.

La finalul spectacolului vom organiza o tombolă în urma căreia vom oferi 2 premii surpriză

În cadrul spectacolului se va cânta la chitară iar la sfârșitul spectacolului copiii vor putea să exerseze la chitara câteva acorduri cu suportul Zânei și al Aiuricăi.

Orchestra lui Nino!

Când? 4 februarie

Unde? Opera Comică pentru Copii

Descoperiți fascinanta lume a orchestrei alături de Nino! O călătorie in istoria instrumentelor muzicale pe înțelesul celor mici, alături de un joc interactiv în care vor afla care este instrumentul lor preferat și poate, de ce nu, vor alege să îl studieze. Nino vă așteaptă!

Timp frumos petrecut împreună vă dorim!

#plazaromania #teatrulcoquette #teatrulexcelsior #salinabyabc #teatrucopii #atelierecopii #activitaticopii