Activități pentru copii în weekend-ul ce urmează

WoW MoM, weekend-ul acesta nu ai niciun motiv de îngrijorare. Ți-am pregătit o mulțime de activități. Ateliere de creativitate, experimente, piese de teatru sau spectacole muzicale. Cei mici sigur nu se vor plictisi.

Ateliere de creativitate Kids Club

Când? 20 ianuarie – 1 aprilie

Unde? Plaza România

Kids Club va oferi ateliere de creație tematice, spectacole de magie, jocuri interactive, precum și spectacole de teatru pornind de la cele mai populare povești pentru copii.

Fiecare sesiune va cuprinde două ateliere de stimulare a creativității și imaginației pe teme diverse, în cadrul cărora copiii vor putea să învețe și să deprindă anumite abilităţi pe care le pot transforma chiar în pasiuni sau profesie. Înscrierea la ateliere este gratuită și se va face în ordinea sosirii.

Animatori costumați în personaje îi vor conduce pe cei mici în lumea poveștilor moderne printr-o mulțime de jocuri interactive, iar seara se încheie cu magia spectacolelor de teatru.

Dintre piesele de teatru care se vor prezenta la finalul sesiunilor de workshop, amintim Capra cu trei iezi, Vulpea vicleană, Fata babei și fata moșneagului, Floarea fermecată.

Ateliere de experimente pentru copii 5-8 ani. Experimente cu Reacție și Distracție!

Când? 27 ianuarie

Unde? Clubul Copiilor Isteți

Haideți să ne lăsăm fascinați de magia gheții carbonice și să creăm baloane uriașe, pe care le transformăm în fum! Cine nu dorește să-și prepare propriile băuturi magice?

Oare cum putem face un curcubeu într-un pahar? Să facem o magie și schimbăm apoi culorile!

Forța generată de magneți este misterioasă și poate da naștere unor experiențe și jocuri dintre cele mai surprinzătoare! Oare cum putem face inimioare dansatoare cu ajutorul magneților?

Oare cum putem face un submarin să se scufunde?

Cu ajutorul experimentelor fizice și chimice vom aborda teme ce țin de natură și mediul înconjurător pe înțelesul celor mici. Impreună ne vom pune intrebări, vom specula, vom vedea ce și cum se intamplă practic, iar la final vom analiza și trage concluzii pe baza observațiilor făcute în timpul experimentelor. În felul acesta fixăm bine noțiunile și cunoștințele învătate!

Spaima zmeilor

Când? 27 ianuarie

Unde? Teatrul Excelsior

Nimic nu mai pare să fie de ajuns într-o lume prinsă între Rai şi tărâmul de dincolo – nici mâncarea şi nici banii, nici soarele, nici ploaia, nici măcar copiii. Când Pământul începe să se îmbolnăvească, iar Dumnezeu să obosească, un simplu ţăran reuşeşte să călătorească până dincolo de zare şi înapoi, tiptil, restabilind echilibrul fragil. Basmul începe cu a fost odată, exact ca povestea ta preferată. Şi când muzica se va fi terminat, n-o să mai fie ţipenie de zmeu nici afară, nici la şcoală, nici sub pat.

Ateliere de dezvoltare a inteligenței emoționale “Curcubeul emoțiilor”

Când? 27 ianuarie

Unde? Clubul Copiilor Isteți

Invită-ți copilul la atelierele de dezvoltare a inteligenței emoționale, unde își va antrena mintea, își va descoperi și conștientiza emoțiile, dar va învață să le și gestioneze.

Totul se va desfășura într-un cadru prietenos și cald, prin joc, dans, mișcare și activități practice.

Atelierele sunt special concepute pentru nivelul de vârstă al copiilor participanți, fiind desfășurate conform nevoilor și specificului fiecărui copil!

Metodele si tehnicile folosite, au la bază învățarea prin joc și sunt preponderent creative: desenul, pictura, modelajul, dans și mișcare, poveștiri terapeutice, jocuri de rol etc.

-capacitatea de identificare, de exprimare, acceptare și înțelegere a emoțiilor;

-empatia – ne vom pune “in papucii celuilalt” la propriu și la figurat, pentru a ne da seama ce simt ei intr-o situație anume și cum îi influențează comportamentul nostru);

-gestionarea emoțiilor și cautarea de alternative sănătoase de manifestare ori descărcare a acestora;

independența, încrederea și stima de sine;

-adaptare la medii și grupuri noi, relaționarea și lucrul în echipă;

-flexibilitatea, perseverența, capacitatea de a se face plăcut, atitudinea prietenoasă;

-amabilitatea și respectul sunt alte semințe, care vor fi sădite și îngrijite în grădina fiecărui copil în parte!

Spectacol pentru copii Califul Barza

Când? 27 ianuarie

Unde? Teatrul Coquette

Teatrul Coquette ne invită la spectacolul pentru copii Califul Barza cu umor adecvat copiilor, inspirat dupa povestea cu același nume din “1001 Nopti”.

Spectacolul pentru copii Califul Barza este inspirat din minunatele povești din “1001 Nopți” și este dramatizarea basmului “Califul Barză” a lui Wilhelm Hauff.

O frumoasă poveste construită cu mult umor adecvat atât copiilor cât și adulților, cărora le promitem de asemenea o porție bună de râs.

Pretențiosului calif i se întinde de către vicleana și răzbunătoarea vrăjitoare Kashira o cursă, din care el împreună cu marele vizir trebuie să iasă cu brio, pentru a salva orașul din ghearele lui Mizra, fiul Kashirei.

Vrajitoarea le vinde o licoare fermecata care îi poate transforma in orice fel de animal și astfel pot întelege graiul tuturor animalelor. Cum vor reuși să redevină oameni cei doi păcăliți veți vedea.

Pentru a se salva trec prin diferite peripeții, dar primesc ajutorul unei preafrumoase prințese, transformată în bufniță de către aceeași vrăjitoare, ca răzbunare pentru faptul că aceasta a refuzat să se căsătorească cu Mizra.

Poneiul din vis

Când? 27 ianuarie

Unde? Paralela 45 Academiei

Știți deja că inspirația noastră sunt proprii copii, nu-i așa? Active și jucăușe, fetele noastre sunt fascinate de My Little Pony și i-au racolat și pe băieți în jocurile lor.

Ca să le facem pe plac și ..pentru că e foarte distractiv, am creat un atelier în care ne vom crea și decora proprii ponei/unicorni/armăsari, din carton, hârtie și diverse accesorii.

Ca un bonus, aceștia vor putea fi umpluți apoi acasă cu diverse mărunțișuri, în stil piñata. Ca de obicei, vom asculta și o poveste tematică.

Livada cu emoții – Spectacol interactiv pentru copii

Când? 27 ianuarie

Unde? Cărturești Carusel

Copiii se vor întâlni cu 2 personaje îndrăgite din Tărâmul Juxi Magic: Gărgărița Veselă și Zâna Bună Juxi. Vor pleca într-o călătorie magică, un turneu al emoțiilor printre manifestări expresive și acțiuni ce vor însoți fenomenul emoțiilor.

Zâna Bună Juxi le va povesti copiilor prin joc ce sunt sentimentele și emoțiile. Vom trece împreună prin 9 emoții de bază: bucuria, interesul-excitația, surprinderea, tristețea (uneori desemnată ca deznădejde-anxietate), furia, frica, dezgustul, disprețul și rușinea. Unde le întâlnim, când le întâlnim și ce putem face cu ele?

Prințesa și bobul de mazăre

Când? 28 ianuarie

Unde? Teatrul Coquette

Spectacolul prezintă povestea prințului mofturos, cu un umor adecvat copiilor.

Prințul (puțin mofturos, fie vorba între noi) trebuie convins să se căsătorească pentru binele împărăției. Cum își găsește prințul perechea, dacă el nici nu vrea să audă de însurătoare?

Se pare că nici una dintre prințese nu este cea potrivită, pentru că el își dorește o prințesă adevărată. Cum se poate dovedi că o prințesă este prințesă adevărată? Se întâmplă însă un șir întreg de coincidențe, care fac ca într-o seară, pe furtună, la poarta palatului să bată o frumoasă fată.

Să fie ea oare cea aleasă? La ce probe este supusă? Vom vedea dacă împărăteasa va reuși să ridice blestemul ursitoarei asupra prințului.

Spectacolul Prințesa și bobul de mazăre readuce în prim plan unul dintre frumoasele basme ale copilăriei. îi invităm pe copiii de toate vârstele să se bucure de el!

Petrecere cu peripeții!

Când? 28 ianuarie

Unde? Teatrul Elisabeta

Pe 28 Ianuarie 2018, trupa PAM PAM vă invită la Teatrul Elisabeta (ora 11:00) pentru a călători în diferite locuri de pe glob și a cunoaște cum trăiesc copiii din alte țări precum India, China, Rusia sau cei de pe continentul african. Am pregătit o poveste fascinantă, avem muzica LIVE și coregrafii ușor de reținut și dansat împreună cu noi, costume tradiționale, precum și o serie de informații educative care să ne ajute sa ne imprietenim cu cei care locuiesc mai departe de Romania!

Tic Pitic 2018 – Zilele Small Size. Mini-Maraton

Când? 26-28 ianuarie

Unde? Teatrul Ion Creangă

TIC PITIC – Zilele Small size, mini-maratonul teatral organizat anual de Primăria Municipiului București, prin Teatrul Ion Creangă, revine în Capitală în perioada 26 – 28 ianuarie 2018.

Timp de trei zile, părinții și ticpiticii lor, de la bebeluși la preșcolari, sunt invitați să exploreze universul plin de mirare și sens al teatrului care nu ține cont de vârstă, ci de curiozitate!

Desfășurat sub forma unui showcase, evenimentul reunește cele mai recente spectacole realizate de Teatrul Ion Creangă pentru micuții cu vârsta între 1 și 6 ani, dar și activități conexe, adresate copiilor, părinților și tuturor celor care contribuie la formarea tinerei generații, cu scopul de a promova importanța și beneficiile Educației Timpurii prin teatru.

PROGRAM Tic Pitic – Zilele Small Size

Vineri, 26 ianuarie

10:00 – 12:00, Întâlnire cu specialiști în educație timpurie: Joaca și teatrul în educația copiilor preșcolari (moderator: Carmen Anghelescu); vizionare specială: ÎmpreLună;

17:00 – 17:30, ÎmpreLună (1-3 ani)

19:00 – 19:30, ÎmpreLună (1-3 ani)

Sâmbătă, 27 ianuarie

11:00 – 11:30, La un metru de tine (2-5 ani)

18:00 – 18:30, La un metru de tine (2-5 ani)

Duminică, 28 ianuarie

11:00 – 12:00, Atelierul PovesTIC: ascultă o poveste! (3-6 ani)

17:00 – 17:30, Amintiri într-o valiză (2-5 ani)

19:00 – 19:30, Amintiri într-o valiză (2-5 ani)

LegoCamp – Meseriile viitorului

Când? 5-9 februarie, 31 ianuarie data limită a înscrierilor

Unde? Artitudes Club

În perioada 5-9 februarielegotecarii pregătesc o tabară meseriașă de 5 zile plină de distracție! Noi te ajutăm să îi oferi copilului tău cea mai interesantă vacanță de iarnă de până acum!

În perioada 5-9 februarie dăm startul unei aventuri de 5 zile în care ne pregătim intens pentru meseriile viitorului, explorând știința, tehnologia, ingineria și arta, cu ajutorul modelelor noastre LEGO™.

Intrăm în universul cercetătorilor și devenim mici ingineri mecatroniști, ne exersăm abilitățile de programare și învățăm să devenim roboticieni iscusiți. Ne relaxăm gândind povești, le transpunem în realitate și ne folosim creativitatea.

Construim modele robotizate și ne îmbogățim cunoștințele din domenii precum fizică, mecanică și inginerie, ne punem la încercare creativitatea și realizăm povești distractive.

Activitățile au ca scop dezvoltarea capacității de lucru în echipă, acumularea de noi cunoștințe tehnice, dezvoltarea abilităților de socializare și public speaking.

Descoperim fascinanta lume LEGO™ de două ori pe zi, explorând domenii interesante precum Energiile Regenerabile, învățăm cum lucrează un inginer și cum se utilizează panourile solare și eolienele. Discutăm despre principiile fizice aplicabile în sfera Roboticii și ne testam cunoștințele despre Mecanică și Tehnologie, construind și programând.

Timp frumos petrecut împreună vă dorim!

#teatrulioncreanga #Lego #teatrulcoquette #copiiisteti #atelierexperiemente #trupapampam #spectacolpampam #carturesticarusel #spectacoleteatru