Activități pentru copii în weekend-ul ce urmează

Vremea ține cu noi weekend-ul acesta. Așa că trebuie să profităm și să îi scoatem pe cei mici din casă. Parc, loc de joacă, o piesă la teatru sau poate un curs la școala de bune maniere. Cu siguranță ai suficiente opțiuni pentru copii în acest sfârșit de săptămână.

Școala de bune maniere Écolage

Când? 20-28 ianuarie

Unde? Librăria Lebbuchenhaus, str. Sarmisegetuza, nr. 4

Écolage este o oportunitate în viaţa oricărui copil sau adolescent pentru a-şi dezvolta abilităţile sociale într-un mod elegant. Urmând cursurile Écolage, copilul dumneavoastră îşi va forma un viitor solid, prin încredere de sine, o atitudine calmă, integritate şi leadership. Lecţiile şcolii îi vor oferi deprinderi care îl vor însoţi pe tot parcursul vieţii. Participanţii vor dezvolta abilităţi noi, care îi vor ajută să îşi dirijeze activităţile sociale sau şcolare cu uşurinţă şi rafinament.

Ateliere de creativitate Kids Club

Când? 20 ianuarie – 1 aprilie

Unde? Plaza România

Kids Club va oferi ateliere de creație tematice, spectacole de magie, jocuri interactive, precum și spectacole de teatru pornind de la cele mai populare povești pentru copii.

Fiecare sesiune va cuprinde două ateliere de stimulare a creativității și imaginației pe teme diverse, în cadrul cărora copiii vor putea să învețe și să deprindă anumite abilităţi pe care le pot transforma chiar în pasiuni sau profesie. Înscrierea la ateliere este gratuită și se va face în ordinea sosirii.

Animatori costumați în personaje îi vor conduce pe cei mici în lumea poveștilor moderne printr-o mulțime de jocuri interactive, iar seara se încheie cu magia spectacolelor de teatru.

Dintre piesele de teatru care se vor prezenta la finalul sesiunilor de workshop, amintim Capra cu trei iezi, Vulpea vicleană, Fata babei și fata moșneagului, Floarea fermecată.

Clay Play – Atelier Olărit Copii şi Adulţi

Când? 20 ianuarie

Unde? Centrul de Ceramică și Olărit Clay Play

Se lucrează la roata de olărit sub îndrumarea unui trainer. Vei învăța mișcările de bază în olărit: centrarea, deschiderea vasului, înălțarea, subțierea pereților, folosirea instrumentelor de lucru, crearea formei finale a vasului. Tot ce îți rămâne de făcut este să exersezi!

Atelierul se desfășoară cu maxim cinci participanți. Atelierul se adresează copiilor cu vârsta peste 8 ani și adulților. Durata atelierului este de o oră. Toate materialele precum și arderea obiectului creat sunt incluse. Obiectele arse le puteți ridica de la atelier după aprox 2-3 săptămâni.

Nuit de la lecture 2018 a Bucarest

Când? 20 ianuarie

Unde? Institutul Francez

În România, cea de a doua Noapte a Lecturii – inițiată de Ministerul francez al Culturii și organizate deja pe toate continentele – va fi ”albă”, luminată atât de soare cât și de lună. Pe data de 20 ianuarie, Institutul Francez şi Librăria Kyralina se asociază acestui eveniment. Mediateca de la Institutul Francez își prelungește programul până la ora 19 (în loc de ora 15, în mod obișnuit) iar publicul – cu mic, cu mare – este invitat la ateliere și lecturi.

Întâlnire cu personaje ieșite din cărți la Institutul Francez

Pentru că mediatecile sunt atât spații de lectură cât și locuri de joacă și de aventură intelectuală (dar nu numai), personaje cunoscute vor părăsi, pentru câteva ore, paginile cărților care le-au consacrat pentru a se întâlni cu voi, pentru a se strecura în ateliere, în jocurile de societate sau în jocurile video pe care vi le pregătim. De la Asterix la animalele din savană, via Parisul medieval și locuitorii săi, toți și toate vă așteaptă să le (re)descoperiți, să le citiți și să vă distreze (alături de noi)! Nu i-am uitat pe pasionații de literatură care vor putea consulta traduceri românești de carte franceză, realizate cu sprijinul Ambasadei Franței în România, în cadrul programului ”Nicolae Iorga”.

Ateliere de dezvoltare a inteligenței emoționale “Curcubeul emoțiilor”

Când? 20 ianuarie

Unde? Clubul Copiilor Isteți

Invită-ți copilul la atelierele de dezvoltare a inteligenței emoționale, unde își va antrena mintea, își va descoperi și conștientiza emoțiile, dar va învață să le și gestioneze.

Totul se va desfășura într-un cadru prietenos și cald, prin joc, dans, mișcare și activități practice, prin care urmărim să dezvoltăm următoarele trăsături esențiale ce definesc inteligența emoțională: capacitatea de identificare, de exprimare, acceptare și înțelegere a emoțiilor; empatia.

Ne vom pune “in papucii celuilalt” la propriu și la figurat, pentru a ne da seama ce simt ei intr-o situație anume și cum îi influențează comportamentul nostru); gestionarea emoțiilor și cautarea de alternative sănătoase de manifestare ori descărcare a acestora.

Independența, încrederea și stima de sine; adaptare la medii și grupuri noi, relaționarea și lucrul în echipă.

Metodele si tehnicile folosite, au la bază învățarea prin joc și sunt preponderent creative: desenul, pictura, modelajul, dans și mișcare, poveștiri terapeutice, jocuri de rol etc.

Spectacol interactiv pentru copii. Prâslea cel Voinic și Merele de Aur

Când? 20 ianuarie

Unde? Teatrul Coquette

Spectacolul este o adaptare a celebrului basm cu același titlu al lui Petre Ispirescu, este interactiv și plin de umor.

În grădina Împăratului Verde crește un măr, cu mere de aur, care sunt furate în fiecare an când se coc de către un zmeu năstrușnic, a cărui putere stă într-un inel. Merele de Aur, atât de prețioase împăratului sunt păzite pe rând de către cei trei fii ai săi, dar eroul, mezinul Prâslea reușește să prindă făptașul după ce îi înfruntă și pe cei doi căpcăuni, cei doi paznici comici ai peșterii zmeului.

Zmeul a răpit-o pe frumoasa Ileana, fiica împăratului din regatul de Safir, dar Prâslea cel Voinic, reușește să o salveze din peștera zmeului.

Experimente cu Reacție și Distracție!

Când? 20 ianuarie

Unde? Clubul Copiilor Isteți

Haideți să descoperim împreună cea mai bună combinație de joacă, socializare și învătare!

Haideți să ne lăsăm fascinați de magia gheții carbonice și să creăm baloane uriașe, pe care le transformăm în fum! Cine nu dorește să-și prepare propriile băuturi magice?

Oare cum putem face un curcubeu într-un pahar? Să facem o magie și schimbăm apoi culorile!

Forța generată de magneți este misterioasă și poate da naștere unor experiențe și jocuri dintre cele mai surprinzătoare! Oare cum putem face inimioare dansatoare cu ajutorul magneților?

Oare cum putem face un submarin să se scufunde?

Cu ajutorul experimentelor fizice și chimice vom aborda teme ce țin de natură și mediul înconjurător pe înțelesul celor mici. Impreună ne vom pune intrebări, vom specula, vom vedea ce și cum se intamplă practic, iar la final vom analiza și trage concluzii pe baza observațiilor făcute în timpul experimentelor. În felul acesta fixăm bine noțiunile și cunoștințele învătate!

Atelier Comico Ştiinţific pentru Copii de 4-12 Ani

Când? 20-21 ianuarie

Unde? Clubul Miruna

Profesorul Balthazar adoarme şi visează că a ajuns în locul care îl fascinează dintotdeauna, acolo unde trăiesc dinozaurii. Aici el va face cunoştinţă cu T Rex Regele Şopârlă şi cu Ambra frumoasa piatră de chihlimbar, iar fiorosul Dyplodocus îl va speria până când se va dovedi că este doar un blând şi prietenos amator de frunze. Prin ce aventuri va mai trece viteazul profesor vă lăsăm să descoperiţi împreună cu Voicu Hetel, actor al Teatrului Ion Creangă.

Vrăjitorul din Oz, Spectacol pentru copiii peste 5 ani

Când? 18- 25 ianuarie

Unde? Palatul Național al Copiilor

Nicăieri nu-i ca acasă!

„Dorothy este luată pe sus de un uragan dintr-un sătuc din Kansas și ajunge în regatul magic al lui Oz. Își face mulți prieteni minunați și are aventuri extraordinare, dar nu renunță să își dorească să se întoarcă la unchiul și mătușa ei.

Cei mai mulți dintre noi sunt norocoși: indiferent de provocările și dificultățile pe care le depășim zilnic, avem un loc unde ne întoarcem, unde ne simțim confortabil, unde ne simtim iubiți și în siguranță. E foarte ușor să îi înțelegem sentimentele lui Dorothy și nu putem să nu ne bucurăm atunci când, în final, reușește să ajungă acasă.”

LegoCamp – Meseriile viitorului

Când? 5-9 februarie, 31 ianuarie data limită a înscrierilor

Unde? Artitudes Club

În perioada 5-9 februarielegotecarii pregătesc o tabară meseriașă de 5 zile plină de distracție! Noi te ajutăm să îi oferi copilului tău cea mai interesantă vacanță de iarnă de până acum!

În perioada 5-9 februarie dăm startul unei aventuri de 5 zile în care ne pregătim intens pentru meseriile viitorului, explorând știința, tehnologia, ingineria și arta, cu ajutorul modelelor noastre LEGO™.

Intrăm în universul cercetătorilor și devenim mici ingineri mecatroniști, ne exersăm abilitățile de programare și învățăm să devenim roboticieni iscusiți. Ne relaxăm gândind povești, le transpunem în realitate și ne folosim creativitatea.

Construim modele robotizate și ne îmbogățim cunoștințele din domenii precum fizică, mecanică și inginerie, ne punem la încercare creativitatea și realizăm povești distractive.

Activitățile au ca scop dezvoltarea capacității de lucru în echipă, acumularea de noi cunoștințe tehnice, dezvoltarea abilităților de socializare și public speaking.

Descoperim fascinanta lume LEGO™ de două ori pe zi, explorând domenii interesante precum Energiile Regenerabile, învățăm cum lucrează un inginer și cum se utilizează panourile solare și eolienele. Discutăm despre principiile fizice aplicabile în sfera Roboticii și ne testam cunoștințele despre Mecanică și Tehnologie, construind și programând.

Timp frumos petrecut împreună vă dorim!

#kidsclub #legocamp #teatrulcoquette #ecolage #spectacolecopii #teatrucopii #scoaladebunemaniere #atelieralandala