Activități pentru copii în weekend-ul ce urmează

De săptămâna viitoare începe școala, începe și grădinița. Cei mici trebuie răsfățați în acest weekend. Vreme nu e tocmai prietenoasă. Nu e loc de plimbări în parc. Dar nici de stat în casă. Ți-am pregătit o listă cu spectacole și piese de teatru. Cu zâne, povești fermecate sau pilde.

Spectacol de teatru pentru copii 3-10 ani. Greierele și Furnica

Când? 13 ianuarie

Unde? Teatrul Coquette

Teatrul Coquette vă așteaptă la spectacolul Greierele și Furnica, pentru copii de 3-10 ani; binecunoscuta fabulă este povestită cu umor și cu istețime pentru cei mici.

Greierele, foarte pasionat de muzica lui, nesocotește venirea iernii. Când dă de greu el va apela la strângătoarea Furnicuța Fifi, care îl va trece prin niște probe de hărnicie. Dar este Greierele chiar atât de leneș cum se spune, sau poate că “munca” lui este muzica?

Un spectacol de teatru pentru copii 3 ani – 10 ani despre generozitate, prietenie și artă cu Ruxandra Bălașu și Celina Nițu.

Atelier Yoga Kids

Când? 13 ianuarie

Unde? Clubul Miruna

Yoga Kids este despre mișcare și jocuri, echilibru și încredere în sine. Copiii se distrează si se detensionează prin joacă, exerciții de respirație și mișcare.

Oferă-i copilului tău o alternativă de a petrece timpul liber într-un mod plăcut, distractiv și benefic pentru sănătatea lui!

Activitatea fizică și implicarea copiilor în realizarea posturilor întăresc stima de sine și pe termen lung contribuie la sănătatea fizică și emoțională a acestora.

Prin joacă și posturi adaptate vârstei copiilor urmărim creșterea flexibilității corpului, coordonarea mișcărilor, dezvoltarea echilibrului și a orientării spațiale, dezvoltarea imaginației prin implicarea în crearea de poveşti.

Înșiră-te mărgăritare! Atelier Creativ 

Când? 13 ianuarie

Unde? Paralela 45 Academiei

Poate că sărbatorile de iarna au trecut, însă pofta de joacă nu! Pe 13 ianuarie ne vedem la ALaNDaLa să ascultăm o poveste cu zâne şi Feţi-Frumoşi, după care copiii vor crea tablouri din materiale naturale, mai neobisnuite și culori vesele. Apoi vom înşira “mărgăritare” şi vom realiza coliere şi brăţări.

Participaţi împreună cu copilul sau copiii dumneavoastră la atelierul senzorial Înşiră-te mărgăritare dacă vreţi să faceţi o altfel de activitate în familie, într-un mediu prietenos şi relaxat. Activitatea este potrivită pentru copiii cu vârste cuprinse între 3 şi 10 ani, urmând să facem adaptări în funcție de vârsta și abilitățile copiilor.

Hârtii Jucării

Când? 13-14 ianuarie

Unde? Clubul Miruna / Podul lui Sfredeluș

Numele meu e Fâş Fâş. Sunt o hârtie mică. Stau la locul meu şi mă plictisesc. Atâţia copii în jur şi eu stau singură şi cuminte în cutie. O să evadez şi o să mă joc aşa cum ştiu eu. O să mă transform într o mulţime de jucării, una mai năstruşnică decât alta. O să îi fac pe copii să râdă şi o să stau mereu în prejma lor. Vreau să vină cât mai mulţi prieteni…

Spectacolul va fi susținut de Voicu Hetel, actor al Teatrului Ion Creangă, specializat și format în Programe de EDUCAȚIE TIMPURIE, susținător a numeroase spectacole dedicate bebelușilor și toddlerilor.

Muzicanții din Bremen

Când? 14 ianuarie

Unde? Teatrul Coquette

Muzicanții din Bremen este o poveste despre speranța și prietenie si face parte din programul de spectacole pentru copii la Teatrul Coquette.

Unde a dispărut chitara magică? Spectacol interactiv pentru copii

Când? 14 ianuarie

Unde? Salina by ABC

Duminică, 14 ianuarie, începând cu ora 10:00, Salina by ABC vă invită la un spectacol interactiv despre cât de important este să spunem adevărul întotdeauna.

Zana Juxi va povesti copiilor ce a descoperit în pădurea din Ținutul Magic și cum și-a folosit puterile de Zână Bună pentru a o ajuta pe Aiurica.

Vă așteptăm alături de noi în Ținutul Magic unde prichindeii atunci când sunt întrebați spun doar adevărul.

În cadrul spectacolului se va cânta la chitară iar la sfârșitul spectacolului copiii vor putea să exerseze la chitară câteva acorduri cu suportul Zânei și al Aiuricăi.

Ivan Turbincă

Când? 14 ianuarie

Unde? Opera Comică pentru Copii

După ce am râs cu lacrimi la “Punguța cu Doi Bani”, “Ivan Turbincă” ne va arăta cât este de important să ai simțul umorului și inima curată, indiferent de vârstă. Să aflăm chiar de la Ivan ce este o turbincă și câte pot încăpea în ea!

Petrică și Lupul

Când? 14 ianuarie

Unde? Opera Comică pentru Copii

Acolo unde lupii încă trăiesc nestingheriți în apropierea oamenilor, Petrică ajunge să înțeleagă cât de importantă este prietenia dintre om și animal. O lecție despre joacă, prietenie și empatie. Basmul “Petrică şi Lupul” este o minunată poveste imaginată de compozitorul rus Serghei Prokofiev, plină de umor și suspans, în care personajele pitoreşti sunt interpretate de… instrumente muzicale.

Coloritul sonor al fiecărui instrument în parte descrie cu măiestrie caracterul personajului pe care îl reprezintă, iar dialogurile vii dintre muzică şi textul povestitorului captează atenţia publicului de toate vârstele, mai ales a micilor spectatori. Vă invităm să vă lăsați purtați de bucuria muzicii chiar în mijlocul acestei povești fermecătoare.

Ridichea Uriașă

Când? 14 ianuarie

Unde? Teatrul de Animație Țăndărică

Ridichea uriașă este un basm rusesc care ne încântă prin acţiunea şi personajele sale: ridichea uriaşă, bunicul – moşul, baba – bunica, nepoţica, căţeluşul, pisica, şoarecele.

Bunicul a pus în grădiniță o ridiche; și a crescut ridichea aceea mare, mare, cât capul omului, și mai mare. Într-o zi, bunicul a încercat să smulgă ridichea din pământ; și apucînd-o de frunze, trage și trage… dar ridichea nu s-a lăsat deloc. Moșul a chemat și pe babă.

Baba s-a prins de mijlocul moșneagului, moșneagul de frunzele ridichii și trag, trag… dar ridichea nu s-a smuls. A chemat baba și pe nepoțică. Nepoțica s-a prins cu amîndouă mîinile de mijlocul babei, baba de moș și moșul de ridiche. Trag, trag, trag, dar ridichea nu s-a smuls. Nepoțica a chemat cățelușul.

Cățelușul s-a agățat de poala nepoțicăi, nepoțica de mijlocul babei, baba de moșneag, moșneagul de ridiche și trag, trag, trag, dar ridichea nu s-a smuls. Vine și pisica să ajute și ea la scos ridichea. Tot nimic! Și a chemat pe șoarece.

Se prinde șoarecele de coada pisicii, pisica de cățeluș, cățelușul de nepoțică, nepoțica de bunică, bunica de moș, moșul de ridiche și trag, trag… si ridichea s-a smuls. Spectacolul de la Țăndărică este interactiv, vesel, colorat, inventiv și ar putea avea ca subtitlu: “Unde-i unul nu-i putere, unde-s mulţi puterea creşte”

#teatrulcoquette #salinabyabc #spectacolecopii #alandala #teatrucopii #teatrultandarica #activitaticopii