Activități pentru copii în weekend-ul ce urmează

Săptămâna aceasta ne bucurăm de o minivacanță de 1 decembrie. Așa că avem patru zile în care să ne bucurăm de activități împreună cu cei mici. Fie mergem la târguri de Crăciun, fie la locuri de joacă sau activități.

Târg de Sfântul Nicolae, 1–3 decembrie, Muzeul Național al Țăranului Român

Când? 1-3 decembrie

Unde? Muzeul Țăranului Român

Sfântul Nicolae face parte dintre sfinții cu mare ținere. Iarna începe, după unii, în această zi. Când își scutură barba sfântul, începe să ningă. Mai important decât toate este faptul că Sfântul Nicolae reprezintă o geană de nădejde. Poate că nu se sfârșește lumea, poate că vine primăvara iar…

Sfântul Nicolae ajută fetele sărace. Obiceiul de a dărui copiilor dulciuri și o nuielușă este o inovație a orașului, o prefigurare a lui Moș Crăciun cel atoatedăruitor. 130 de meșteri mari, cei mai pricepuți olari, lingurari, cojocari, cofetari, țesătoare, cusătorese, împletitoare, pielari, rudari, iconari, cioplitori… vin din toate zonele țării cu lucruri frumoase, numai bune de târguit, pe care le-au meșterit peste an.

Târgul de Crăciun București 2017

Când? 1-27 decembrie

Unde? Piața Constituției

Târgul de Crăciun București face parte din rețeaua internațională a celor mai importante târguri de Crăciun din Europa „Christmas Markets” și reunește la fiecare ediție un public de peste 200.000 de vizitatori.

Toate activitățile din cadrul Târgului de Crăciun București sunt gratuite.

Târgul de Crăciun București poate fi vizitat zilnic, în intervalul orar 10:00 – 22:00 și include: zonă gastronomică, târg de meșteșuguri, casa lui Moș Crăciun, patinoar, carusel, concerte și spectacole tradiționale românești și campania umanitară „Dăruiește, fii mai bun! Și tu poți fi Moș Crăciun!”, în care oamenii sunt încurajați să doneze cărți și jucării pentru copiii aflați în dificultate.

Spărgătorul de nuci

Când? 1-3 decembrie

Unde? Opera Comică pentru copii

Ce poate fi mai frumos decât un balet de Piotr Ilici Ceaikovski care să ne ducă în lumea basmelor, a copilăriei și, desigur, a dulciurilor. Pornim împreună cu micuța Clara în călătoria către Împărăția dulciurilor și o ajutăm, cu ropote de aplauze, să treacă cu bine peste toate peripețiile.

Onix și Barton

Când? 2 decembrie

Unde? Opera Comică pentru copii

O gașcă de puști de la scara unui bloc din cartier spun povestea faimoasă a cățelului vagabond Barton și a pisicuței Onix, care s-a pierdut de familia ei. Însoțiți de papagalii Max și Mix, în aventura lor prin orașul aglomerat, Onix și Barton descoperă lecții valoroase despre familie, prietenie, singurătate, iubire și rezistentă. Cele două personaje reprezintă de fapt o întreagă lume în miniatură: un colț de bloc al fiecăruia, un cuplu familiar și ușor de îndrăgit care ne povestește despre cum anume putem reacționa la lucruri întălnite în jur precum sărăcia, excluderea, lipsa empatiei și a toleranței. “Onix și Barton” este o poveste simplă despre probleme actuale, stringente și delicate. Sunt două planuri care se întrepătrund, două contexte sociale, două crezuri care, deși sunt radical diferite, ajung să se completeze reciproc. Experiența în sine este una de conștientizare, de a afla alternative la cum acționăm și ajutăm înăuntrul comunității din care facem parte. Noi înșine și copiii noștri putem contribui ca aceste lucruri în timp să dispară măcar din sfera noastră apropiată de prieteni și familie. Pentru că fiecare are o inimoasă Onix și un neînfricat Barton la el în cartier.

La muzeu de sărbători

Când? 1-17 decembrie

Unde? Muzeul Național al Satului Dimitrie Gusti

Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” organizează, în fiecare weekend din perioada 25 noiembrie – 17 decembrie 2017, ateliere pentru copii dedicate sărbătorilor de iarnă, cu scopul de a-i face pe cei mici să cunoască patrimoniul etnologic românesc, dar și de a educa și forma publicul pentru cultură și respectarea valorilor tradiționale. Atelierele, printre care putem enumera realizarea felicitărilor pentru sărbători, confecționarea de măști populare și împletirea de colăcei, se vor desfășura în fiecare sâmbătă și duminică, între orele 10:00 și 12:00. La fiecare atelier se pot înscrie maximum 15 copii cu vârste cuprinse între 5 și 12 ani, taxa de participare fiind de 20 de lei pe atelier, pentru fiecare copil. „La muzeu de sărbători” este un program de pedagogie muzeală, a cărui menire este să pună în valoare creativitatea și imaginația celor mici prin activități care să corespundă intereselor și preocupărilor diverse ale copiilor.

Globurile senzoriale

Când? 3 decembrie

Unde? Joyplace

3 decembrie, ora 11.00, vă invităm la atelierul „Globurile senzoriale”, vârsta recomandată 1-4 ani. Vă aşteptăm să facem fiecare câte un set de 6 globuri care mai de care pictate, ornate, dichisite şi împodobite cu diverse lucruri interesante, ca să ai cel mai frumos brad de Crăciun, şi o amintire peste ani! Cost bilet: 50 lei de copil. (părinţii nu plătesc) Cel de-al doilea copil al familiei are reducere 50%.

Crăciun alături de Crina și prietenii săi!

Când? 3 decembrie

Unde? Palatul Național al Copiilor

Bunicuța, Romeo Alună și Șoseta Vorbitoare se pregătesc pentru Crăciun. Buni face cozonaci, Romeo face trăsnăi și Șoseta învață poezii. Dar se pregătesc și pentru spectacolul de pe 3 decembrie de la Palatul Copiilor.

Spectacolul este 100% interactiv, inedit și plin de umor.

Cei mici au ocazia să cunoască și să interacționeze cu „păpușile vorbitoare”. Atât copiii cât și părinții se pot bucura de cel mai nou gen de divertisment de la noi din țară.

Atelier Yoga Kids. Mișcare, Jocuri și Dezvoltare Armonioasă pentru Copii

Când? 2 decembrie

Unde? Clubul Miruna

Yoga Kids este despre mișcare și jocuri, echilibru și încredere în sine. Copiii se distrează si se detensionează prin joacă, exerciții de respirație și mișcare.

Oferă-i copilului tău o alternativă de a petrece timpul liber într-un mod plăcut, distractiv și benefic pentru sănătatea lui!

Activitatea fizică și implicarea copiilor în realizarea posturilor întăresc stima de sine și pe termen lung contribuie la sănătatea fizică și emoțională a acestora.

Prin joacă și posturi adaptate vârstei copiilor urmărim creșterea flexibilității corpului, coordonarea mișcărilor, dezvoltarea echilibrului și a orientării spațiale, dezvoltarea imaginației prin implicarea în crearea de poveşti.

#targsfnicolae #globuripictatecopii #yogacopii #activitaticopiiweekend #targuricraciun #targmuzeulsatului #targcraciunpiataconstitutiei #ateliercraciun #targdimitriegusti