Activități pentru copii în weekend-ul ce urmează

Ești la birou, te uiți la ceas. Mai ai puține ore și începe weekendul. Însă, îți dai seama că n-ai făcut niciun plan pentru cei mici. N-ai nicio șansă să stai în casă. Cu siguranță ei au chef de joacă, de explorat, de plimbat. Nu intra în panică. Ți-am pregătit o listă cu activități. Iată ce poți face:

Târgul de jocuri şi jucării START 2 PLAY

Când? 25-26 noiembrie

Unde? Romexpo

La START 2 PLAY vizitatorii vor avea de ales între zeci de jucării electronice, boardgames, păpuşi și jucării de pluș, jucării de colecție, jucării lucrate manual, jocuri video și aplicații, joacă pe afară, edutainment. În zona dedicată modelismului vor face furori ultimele modele de bolizi pe patru roți la scara miniaturală cu telecomandă, într-o întrecere furioasă pe circuitul amenajat indoor, dar și o replică în mărime naturală a unei mașini de curse. În zona Playground Lego, cei mici și cei mari se pot juca în voie, creând amintiri și învățând că viața e frumoasă. Piesă cu piesă, o vom așeza împreună așa cum trebuie să fie. Cei care vor să descopere tainele universului sunt așteptați cu telescoape de ultimă generație. Pasionații de Catan sunt așteptați la o bătălie pe viață și pe moarte în zona dedicată acestui joc cu milioane de adepți la nivel mondial. Face-painting, jocuri cu animatori, și concursuri de umflat baloane vor face deliciul celor mai mici vizitatori.

Pentru cei pasionaţi de tehnologie şi jocuri video, nu v-am uitat! La START 2 PLAY aveţi ocazia să testaţi jocuri dezvoltate în România ce au devenit sau vor deveni populare în întreaga lume! De la first-person shooters la adventure puzzles, dezvoltatorii români te vor uimi cu jocurile lor. Dacă însă vrei mai mult decât să testezi jocuri, vrei să le creezi chiar tu RGDA– organizează pentru tine în cadrul evenimentului START 2 PLAY un game jam ce îţi va pune imaginaţia şi cunoştinţele la încercare! Înscrierile pentru Game Jam vor începe în curând, deci staţi cu ochii pe siteul www.rgda.ro pentru mai multe detalii.

Târgul Internaţional GAUDEAMUS – Carte de învăţătură 2017

Când? 22-26 noiembrie

Unde? Romexpo

Târgul Internaţional GAUDEAMUS – Carte de învăţătură este de foarte mulţi ani un reper, atât pentru specialiştii din branşă cât şi pentru publicul larg. Cel mai important şi mai longeviv eveniment expoziţional dedicat cărţii, din România, are un loc bine definit în calendarul cultural şi în conştiinţa publicului, dovadă stând cei peste 100.000 de vizitatori care îi trec pragul în fiecare an.

Târgul se desfăşoară anual în Pavilionul Central Romexpo, reunind, într-un spaţiu expoziţional de 14.000 mp, oferta a peste 300 de edituri româneşti şi străine, tipografii, instituţii de învăţământ, centre şi institute culturale, instituţii mass-media, agenţii de difuzare de carte, firme multimedia, agenţii literare, organizaţii non-guvernamentale cu profil cultural şi educaţional, asociaţii profesionale, librării, biblioteci etc.

Spectacol pentru copii Califul Barza

Când? 25 noiembrie

Unde? Teatrul Coquette

Spectacolul pentru copii Califul Barza este inspirat din minunatele povești din “1001 Nopți” și este dramatizarea basmului “Califul Barză” a lui Wilhelm Hauff. O frumoasă poveste construită cu mult umor adecvat atât copiilor cât și adulților, cărora le promitem de asemenea o porție bună de râs.

Pretențiosului calif i se întinde de către vicleana și răzbunătoarea vrăjitoare Kashira o cursă, din care el împreună cu marele vizir trebuie să iasă cu brio, pentru a salva orașul din ghearele lui Mizra, fiul Kashirei. Vrajitoarea le vinde o licoare fermecata care îi poate transforma in orice fel de animal și astfel pot întelege graiul tuturor animalelor. Cum vor reuși să redevină oameni cei doi păcăliți veți vedea.

Pentru a se salva trec prin diferite peripeții, dar primesc ajutorul unei preafrumoase prințese, transformată în bufniță de către aceeași vrăjitoare, ca răzbunare pentru faptul că aceasta a refuzat să se căsătorească cu Mizra.

Sporul Casei. Atelier de Creaţie pentru Copii de 4-10 Ani

Când? 25 noiembrie

Unde? Clubul Copiilor Isteți

Îți place să combini culori, să experimentezi texturi noi și să creezi folosind materiale, cât mai variate? Te invităm să participi la atelierul nostru de creatie, sambata 25 noiembrie – ora 11.00. Vei fi încântat de rezultatul muncii tale. Tot ce îți trebuie e puțină imaginație și bună dispoziție!

Da, trebuie să vă spunem povestea acestei sticuluţe, care evident ar fi ideal s-o avem cu toţii în casele noastre! Sub denumirea de sporul casei este o sticlă ornamentala, umplută cu seminţe de cereale, pline de simboluri şi pe care e bine să o ţii în casă, la vedere. Se pare că aceste cereale atrag energiile pozitive şi alungă spiritele rele. Cu alte cuvinte, artă, frumuseţe, pozitivism şi originalitate într-o singură sticlă!

Sporul casei ţinut în sticlă e un „talisman al cămării”! Sporul casei este simbolizat prin multitudinea roadelor măcinate. Tradiţia spune că aşa, gospodăria are spor în casă. Aceste sticlute pot fi un cadou de bun augur la o prima vizită de casă nouă!

Copiii trebuie doar sa fie curiosi, sa aiba inspiratie si chef de lucru, iar la sfarsitul atelierului vor pleca cu o sticla decorativa. Pentru că orice copil devine mai încrezător în el, atunci când își demonstrează lui și altora câte lucruri minunate poate realiză cu mânuțele lui!

Atelier Yoga Kids. Mișcare, Jocuri și Dezvoltare Armonioasă pentru Copii

Când? 25 noiembrie

Unde? Clubul Miruna

Yoga Kids este despre mișcare și jocuri, echilibru și încredere în sine. Copiii se distrează si se detensionează prin joacă, exerciții de respirație și mișcare.

Ofera-i copilului tau o alternativa de a petrece timpul liber intr-un mod placut, distractiv si benefic pentru sanatatea lui!

Activitatea fizică și implicarea copiilor în realizarea posturilor întăresc stima de sine și pe termen lung contribuie la sănătatea fizică și emoțională a acestora.

Prin joacă și posturi adaptate vârstei copiilor urmărim creșterea flexibilității corpului, coordonarea mișcărilor, dezvoltarea echilibrului și a orientării spațiale, dezvoltarea imaginației prin implicarea în crearea de poveşti.

Fuga pe Uliţă. Concurs în Parcul Herăstrău

Când? 25 noiembrie

Unde? Parcul Herăstrău

Să zburdăm, să ne bucurăm și să facem tot felul de ghidușii ca în vremea copilăriei! Da, rețeta se aplică deopotrivă oamenilor mari și celor care încă mai copilăresc pentru că vă invităm la Fuga pe uliță.

A doua ediție a acestui concurs din parcul Herăstrău vine cu noi idei de mișcare și de joacă într-o cursă de alergare antrenantă și o atmosferă plăcută, în care ne bucurăm de tradiții românești și teme muzicale desprinse din folclor.

Tot ce trebuie să faceți este să lăsați să zburde liber copilul din voi. 3, 2, 1… hai, la fugă!

Atelier de creație coroniță de Crăciun 4-14 Ani

Când? 25 noiembrie

Unde? Clubul cu ochii pe culoare

Unul dintre cele mai frumoase obiecte care împodobește casa de Crăciun este coronița făcută din conuri, globuri, crengi de brad și multe alte materiale, pe măsura imaginației fiecărui creator.

La acest atelier noi vă propunem o variantă de bază, pe care s-o împodobiți dând frâu liber creativității!

Pam Pam – teatru muzical educativ pentru copii te invita la spectacolul “Petrecere cu peripetii” +4 ani

Când? 26 noiembrie

Unde? Teatrul Elisabeta

Pia, Vio si Kito te asteapta la spectacolul muzical educativ “Petrecere cu peripetii”!

Spectatorii mici și mari sunt invitați la o petrecere plină de joacă, muzică și dans, un loc unde cu toții ne vom distra pe cinste.

“Petrecere cu peripeții” este povestea a trei prieteni personificați prin instrumente muzicale Pia-pianul, Vio – vioara si Kito – chitara care împreună cu mascotele jucăușe Pinguinul Pam-Pam și Ursul Panda Bum-Bum, se distrează la ziua de naștere a lui Kito.

Petrecerea plănuită de cele două pritene ale lui Kito: Pia și Vio se anunță a fi una inedită! O petrecere la înălțime, într-un balon cu aer cald!

Kito se bucură foarte tare de surpiza oferită de fete și se hotărăsc să călătorească la Ivan, prietenul lui din Rusia.

#start2play #parculkisellef #clubulmiruna #carticopiigaudeamus #teatrulelisabeta #clubulcuochiipeculoare #teatrucopii #gaudeamustargcopii