Activități pentru copii în weekend-ul ce urmează

Am scăpat de ploi weekend-ul acesta. Vântul e mai domol, așa că putem să ne facem planuri de ieșit din casă. Iată ce îți propunem!

1.Magie la Zoo. Atelier Creativ pentru Copii între 2 şi 4 Ani

Când? 11 noiembrie

Unde? Paralela 45 Academiei

După o vizită la ZOO toți copiii au rămas cu gândul la animalele de acolo! Dar stați puțin, nu fiți triști! Dacă vă distrați puțin pictând cu mâinile și apoi faceți o Magie, s-ar putea ca animalele să se ivească în mod miraculos!

Ce veți face? Mai întâi veți asculta o poveste captivantă, menită să liniştească spiritele şi să ajute copiii să intre în atmosferă. Apoi, pentru partea practică, copiii îți vor folosi palmele, degetele şi probabil şi câte o mânecă pentru a face amprente de tempera pe hârtie. Folosind o formulă magică ştiută doar de ei, amprentele se vor transforma apoi în mod miraculos în animale multicolore.

Activitatea e potrivită pentru copii cu vârste între 2 şi 4 ani.

2.Spectacol de teatru pentru copii 3-10 ani. Greierele și Furnica

Când? 11 noiembrie

Unde? Teatrul Coquette

Teatrul Coquette vă așteaptă la spectacolul Greierele și Furnica, pentru copii de 3-10 ani; binecunoscuta fabulă este povestită cu umor și cu istețime pentru cei mici.

Greierele, foarte pasionat de muzica lui, nesocotește venirea iernii. Când dă de greu el va apela la strângătoarea Furnicuță Fifi, care îl va trece prin niște probe de hărnicie. Dar este Greierele chiar atât de leneș cum se spune, sau poate că „munca” lui este muzica?

Un spectacol de teatru pentru copii 3 ani – 10 ani despre generozitate, prietenie și artă cu Ruxandra Bălașu și Celina Nițu.

3.La Seminţit. Atelier Creativ pentru Copii între 4 şi 10 ani

Când? 11 noiembrie

Unde? Paralela 45 Academiei

Bobiţă nu este un căţel, ci un bob de grâu curios şi curajos! Împreună cu prietenii săi, el va trăi o adevărată aventură, până să îşi atingă menirea de a se transforma în plantă!

Ce veși face? După poveste, copiii vor crea câte un tablou din semințe multicolore, hârtie și lipici non-toxic, iar apoi vor planta ceva, ajutând la scrierea finalului fericit al poveștii.

Activitatea e una senzorială, de precizie și dezmăț în egală măsură, pentru adulți aproape terapeutică. Pentru că vă veți juca totuși cu boabe destul de mici, considerăm ca atelierul e potrivit pentru copii de peste 4 ani.

4.Ateliere de experimente pentru copii 5-8 ani. Experimente cu Reacție și Distracție!

Când? 11 noiembrie

Unde? Clubul Copiilor Isteți

Clubul Copiilor Isteți vă așteaptă cu o serie nouă de Experimente cu Reacție și Distracție!

Haideți să descoperiți cea mai bună combinație de joacă, socializare și învățare!

Erupțiile vulcanilor sunt spectaculoase, dar oare ce se întâmplă în interiorul vulcanilor atunci când erup?

Oare cum puteți construi o pompă de apă? Cu siguranță orice copil ar fi încântat să construiască una! Sau cum poti face zăpadă, chiar daca nu este iarna?

Chiar și animalele au nevoie de o bună igiena, oricât de mici sau de mari ar fi. Haideți să faceți pastă de dinți pentru prietenii voștri elefanții! Dacă vă plac elefanții, sigur vă veți împrieteni și cu lungii șerpi multicolori pe care îi veți crea!

Cu ajutorul experimentelor fizice și chimice veți aborda teme ce țin de natură și mediul înconjurător pe înțelesul celor mici. Impreună vă veți pune intrebări, veți specula, veți vedea ce și cum se întâmplă practic, iar la final veți analiza și trage concluzii pe baza observațiilor făcute în timpul experimentelor. În felul acesta fixați bine noțiunile și cunoștințele învătate!

În cadrul atelierului fiecare copil va beneficia de implicare directă, de materiale sigure, supraveghere şi îndrumare la fiecare pas.

5.Emoţii Colorate. Atelier pentru Copii de 4-7 Ani

Când? 11 noiembrie

Unde? Grădinița Little Learners

Pe parcursul a 90 de minute veți învăța să vă descoperiți emoțiile, să învățați să le acceptați și să dobândiți abilități de comunicare pentru o exprimare non-violentă.

EMOŢII COLORATE face parte din Programul “Învăț să Cresc în Siguranță” – Curs și Concurs de Educație Legislativă și Siguranța Copilului, avizat de Ministerul Educației Naționale – înscris în CAERI 2017.

Atelierul este structurat pe 2 părți, cu pauza pentru deconectare de 10 minute între ele, prima parte “Emoții Colorate”, având ca temă centrală gestionarea violenței verbale și a doua parte “Povești despre realitate în desene animate” , unde accentul se pune pe violența fizică.

Tot “în joacă” veți afla și veți experimenta tehnici de gestionare a furiei și în general a emoțiilor negative.

Veți fi creatori de desene animate și veți înțelege realitatea acestora.

Atelierul este lumea ideală pentru copilul explorator și curios, dornic să testeze, să experimenteze, să cunoască noi experiențe.

6.Lucrul cu povești folosind joc senzorial, ritmic și dramatic

Când? 11 noiembrie

Unde? Casa Rudolf Steiner

Workshop-ul se va focaliza asupra jocului și poveștilor pentru a stimula dezvoltarea copiilor. Veți începe prin a intra în lumea poveștilor tradiționale și prin a explora modul în care le puteți folosi ca și cadru pentru accesarea lumii simbolice a copilului. Veți vedea cum puteți transpune lumea copilului și acțiunile lui de zi cu zi în poveste, pentru a îl sprijini să își exprime trăirile și gândurile. De asemenea, veți explora cum puteți utiliza structura poveștii pentru a ajuta copilul să își exploreze propriile resurse, să accepte limitele și granițele, să înțeleagă lumea exterioară.

Veți exersa cele trei tipuri de joc (senzorial, ritmic, dramatic), precum și modul în care acestea pot fi integrate în spunerea de povești, iar pe această bază, veți construi strategii de utilizare terapeutică a lor.

Workshopul va conține două module de teorie și cinci module de aplicații practice.

7.Zece Ateliere de Creație pentru Copii la Bounty Fair

Când? 11-12 noiembrie

Unde? Casa Universitarilor București

Bounty Fair sărbătoreşte 3 ani plini de culoare si zâmbete alături de artişti talentați într-un cadru de poveste.

Veţi întâlni peste 40 de artişti şi artizani români care îşi vor expune produsele lucrate de ei.

Vor fi şi peste 10 ateliere de creație pentru copii şi activităţi, cu tematici diferite, adaptabile la vȃrstele micuților: pictură pe apă, felicitari din flori presate, origami, pictură pe pietre, decorare cu particule de marmură, face painting, bentițe magice, WiCo, personaje din desene animate pe linguri de lemn, baloane cu aer cald in miniatură, maști din fetru, mini grădini și pictură pe ceramică.

Scopul evenimentului este de a populariza creativitarea şi talentul romȃnesc, de a informa oamenii despre calitatea şi unicitatea produselor lucrate manual, de a susține producția si producătorii autohtoni, dar şi de a crea un mediu de dezvoltare creativă pentru copii şi pentru cei dornici să participe la ateliere. Bounty Fair este un eveniment dedicat ȋntregii familii, indiferent de vȃrstă!

8.Cele mai bune filme pentru copii și familie la KINOdiseea 2017

Când? 10-12 noiembrie

Unde? Cinema Eforie

Timp de opt ani, KINOdiseea a adus în atenția publicului cele mai noi și apreciate filme pentru copii, premiate la festivaluri internaționale, producții educative, care nu intră de obicei în rețeaua de distribuție clasică.

Anul acesta vor avea loc două competiții de lungmetraje – KINOdiseea Junior aduce pe marele ecrane de la Cinema Muzeul Țăranului, Cinema Eforie, Cinema Pro și în cortul KINOdiseea din Piața Universității, 11 filme dedicate copiilor între 3 și 14 ani, părinților și profesorilor. În selecția oficială a competiției KINOdiseea Youth sunt incluse şase titluri pentru tinerii de peste 15 ani și cinefili, care vor fi proiectate la Cinema Eforie între 10 și 12 noiembrie.

9.Atelier de gătit pentru copii „Marea Brioșeală”

Când? 12 noiembrie

Unde? Magic One Tupperware

Micuțul tău este pasionat de bucătărie? Atunci trebuie să participe la Marea Brioșeală by Magic One. Veți brioși împreună, veți învăța și vă veți distra.

Prichindelul tău va învăța 4 rețete de brioșe: Brioșe aperitiv, lava cake, brioșe cu morcovi, brioșe cu brânză.

Atelierul de gătit va dura 2 h, în care veți îmbina pasiunea pentru gătit cu distracția, iar micul bucătar va primi și un cadou Cana Micro, un produs Tupperware, în care poate găti acasă. Investiția pentru cele 2 h este de 35 ron.

10.Atelier de bucătărit pentru copii

Când? 11 noiembrie

Unde? Bistro Dorobanți

Activitățile de gătit inspiră curiozitatea și gândirea copiilor și reprezintă un mod de exprimare a creativității. Împreună cu cei mici, redescoperiți copilul din voi. Joaca, veselia, râsetele dar și participarea activă la aceste activități vă binedispun și vă relaxează. Așa că vă aștepteaptă să vă simțiți bine și să gătiți câteva preparate delicioase și nu foarte complicate. Mai mult decât un atelier în care învățați lucruri utile despre ingrediente, rețete și gătit, acest atelier reprezintă și o bună ocazie pentru ca parinții să petreaca un timp magic împreună cu copiii lor. Ce își propun la ”Bucătarii mici și talentați”? Să învățați să realizați două rețete, să vă delectați cu rezultatul și, eventual, să duceți și celor de acasă ceva bun dacă mai ramâne; Să învățați prin joc câteva noțiuni de bază despre ingrediente și câteva reguli în bucătărie; Să petreceți timpul liber împreună, în familie, participând la o activitate care vă face plăcere.

Timp frumos petrecut împreună vă dorim!

#distractiecopii #atelierejoacacopii #filmecopii #activitaticopiiweekend #atelierecreatiecopii #cinemacopii #atelierecopii #cefacicucopiiiinweekend #activitaticopii