Activități pentru copii în weekend-ul ce urmează

Începutul lui noiembrie nu este tocmai prietenos cu noi. Vremea e cam rece, vântul ne cam dă de furcă. Așa că mutăm activitățile în locații magice. În acest weekend vă propunem să ascultați povești în timp ce savurați un ceai. Să modelați, să râdeți la spectacole haioase și să faceți experiemente inedite.

1.Festivalul Internațional de Arta Povestirii Suntem Povești

Când? 4 noiembrie

Unde? Colegiul Național Matei Basarab

„SUNTEM POVEȘTI” își propune să le transmită oamenilor faptul că cel mai eficient mijloc de transport este imaginația, cea mai mare comoară este înțelepciunea și cele mai frumoase povești sunt ei înșiși, prin propriile vieți, prin viețile celor din jurul lor și prin modul în care reușesc să le împărtășească. Teleportarea devine astfel posibilă: povesti înseamnă a călători fără nicio opreliște.

Povestitori îndrăgiți și cunoscuți în lumea întreagă vor fi prezenți la București, aducând în capitala României arta storytelling-ului: Jeff Gere din Hawaii, Anne Glover din Canada, Alicia DongJoo Bang din Coreea de Sud, John Mukeny Namai din Kenya

2.Ateliere Creative de Vacanță la Clay Play

Când? 4 noiembrie

Unde? Centrul de ceramică și olărit Clay play

Centrul de Ceramică și Olărit Clay Play îi invită pe copiii care sunt în vacanță la atelierele creative de olărit și modelaj în lut. Săptămâna aceasta, pentru că, voi, dragi copii, sunteți în vacanță, centrul v-a pregătit o mulțime de ateliere care mai de care mai speciale! Vă întâlniță să vă jucați la roata olarului, să modelați în lut, să pictață pe ceramică, ba chiar începeți să vă pregătiți ghetuțele pentru Moș Niculae! Pentru că, știți bine, de la bulgărașul de pământ la obiectul finit trece niște timp!

3.Povestea Pisicilor Aristocrate

Când? 5 noiembrie

Unde? Căsuța cu ferestre

“Povestea Pisicilor Aristocrate” este un spectacol de teatru de păpuși, muzical, in care binecunoscutii protagoniști ne incanta cu relatarea intamplarilor lor petrecute in minunatul Paris. Edgar, majordomul Dnei Adelaide își dorește sa fie unicul mostenitor al averii avesteia. El este de parere ca dragile pisicute nu merita afecțiunea si rasfatul cu care sunt obisnuite si hotărăște să le facă pierdute. Sa vedem dacă reușește! Copilul poate fi însoțit de un părinte, prețul biletului rămânând neschimbat.

4.Frumoasa Vasilisa

Când? 4 noiembrie

Unde? Opera Comică pentru copii

Spectacolul îmbină perfect elementele de poveste cu dansul grațios al balerinilor, cu decorurile mirifice și costumele spectaculoase. Adaptare după basmul rusesc “Frumoasa Vasilisa”, spectacolul aduce în prim-plan lupta dintre bine și rău. Lupta este dusă în numele iubirii, iar toată povestea este pusă în scenă de micii balerini grațioși, ajutați de costume spectaculoase și decoruri mirifice.

5.Pixel Party

Când? 5 noiembrie

Unde? Hashtag Pub

Duminică vă puteți bucura de un brunch lejer alături de prieteni, în timp ce personalul îi va încânta pe cei mici cu un atelier original și creativ: PIXEL PARTY, pentru toți copiii de 4-99 ani! Deoarece celor mici (și nu numai!) le plac surprizele, vă astepteaptă un atelier cu multă culoare, distracție și imaginație. Veți crea obiecte personalizate din pixeli. Dovlecei pixelați, fantome prietenoase și multe alte modele vă așteaptă duminică, între 11:00-15:00. Costul de participare este de 30 lei și include realizarea a două obiecte personalizate din pixeli, care vor rămâne participanților.

6.Yoga for kids and parents

Când? 4 noiembrie

Unde? PsihoYoga

Daca ești în căutarea unei activități care să însemne timp petrecut cu copilul, care să îmbine mișcarea și engleza, atunci clasa de Yoga cu Anastasia Midvichi este cea potrivită pentru tine! Este suficient un nivel de bază de cunoaștere a limbii engleze, căci clasa este interactivă, posturile sunt arătate și explicate prin cuvinte simple, de bază.

7.Culorile toamnei. Atelier creativ pentru copii între 2 şi 4 ani

Când? 4 noiembrie

Unde? Paralele 45 Academiei

Mai întâi veți asculta o poveste captivantă, menită să liniştească spiritele şi să ajute copiii să intre în atmosferă. Apoi, pentru partea practică, veți îmbina două dintre activităţile preferate ale copiilor: pictura şi mersul în parc! Şi pentru a fi mai distractiv, veți lăsa pensulele deoparte de data aceasta şi vă veți folosi de tot felul de materiale, frunze şi chiar de amprentele palmelor voastre pentru a crea peisaje de toamnă colorate şi … diferite! Activitatea e potrivită pentru copii cu vârste între 2 şi 4 ani.

8.Experimentele Savantului Iscusit. Atelier +5 Ani

Când? 5 noiembrie

Unde? Afterschool Tărâmul Magic Voi Reuși

Experimentele Savantului Iscusit vor pune la treabă toți copiii mai mari de 5 ani care au întrebări ce pun in încurcătură adulții. În mod normal stafidele stau pe fundul paharului, dar ei le vor face să sară în sus de „fericire”, vor învăța cum se formează ploaia, de ce este important să se spele pe mâini și care e treabă cu lichidele nenewtoniene.

Dacă aveți timp, vă veți juca cu magneți, agrafe și multe alte lucruri.

9.Spectacol de circ pentru copii la Salina by ABC

Când? 5 noiembrie

Unde? Salina by ABC

Duminică, 5 noiembrie, începând cu ora 10, Salina by ABC vă învită la o ședință de salinoterapie și un nou spectacol susținut de Circul AS! Nu-i așa că v-a fost dor de Circul AS și de frumusețea numerelor de jonglerie cu animăluțe vesele și prietenoase?

Vă vor încânta cu numere de jonglerii comice, dresură de animale pe durata unei ore, timp în care ionii de sare vă vor ajuta să vă îmbunătățiți respirația și vor acționa pozitiv asupra imunității.

Timp frumos petrecut împreună vă dorim!

#spectacolcirccopii #salinacopii #spectacolecopii #spectacoleteatrucopii #activitaticopiiweekend #povesticopii #teatrucopii #circcopii #atelierecopii #pixelparty #experiemnteineditecopii