Activități pentru copii în weekend-ul ce urmează

Se anunță cam ultimul weekend cu vreme minunată, așa că trebuie neapărat să profitați. Ne bucurăm de temperaturi aproape de vară. Soarele strălucește puternic, vântul e domol. Cum să stai în casă ascuns pe o vreme așa frumoasă?

Iată ce poți să faci împreună cu cei mici în acest sfârșit de săptămână:

1.Spectacol-atelier copii de 1-5 ani “Vrei să fii prietenul meu?”

Când? 20 octombrie

Unde? În picioarele goale

Cât de greu sau uşor e să-ti găseşti un prieten? Micuţul şoricel e gata să vă povestească cum şi-a găsit el prietenul şi prin ce peripeţii a trecut. Iar după spectacol, copilul tău va face şi el un şoricel din fetru, care cu siguranţă va fi prietenul tău. Cost bilet: 50 lei de copil. (părinţii nu plătesc)

2.LEGO Robotics Marathon

Când? 20 – 21 octombrie

Unde? Atelierul de Joacă

Copilul tău e un nativ digital? Nu îl poți dezlipi de tehnologie? Atelierul de Joacă îți propune o serie de ateliere ingenioase care combină tehnologia, joaca și învățarea. Soluția ideală pentru a mulțumi părinții și copiii. Maratonul atelierelor Lego se organizează pentru a putea oferi copilului tău o experiență unică ce îmbină fizică, programare, spațiu și roboți, dar nu în ultimul rând joaca. 65% dintre copiii de astăzi vor crește având la locul de muncă denumiri de poziții care acum nu există.

Milo’s Lab, 7 – 10 ani: 55 lei.

EngineeringPlay, 6 – 10 ani: 49 lei.

Robomatrix, 10+ ani: 59 lei

3.LollyBoom 2017

Când? 20 – 22 octombrie

Unde? Parcul Izvor

LollyBoom se adresează tuturor categoriilor de vârstă și își propune să scoată lumea în natură, publicul având șansa să petreacă timp de calitate alături de cei dragi și să retrăiască cea mai frumoasă etapă, copilăria, prin ateliere creative, atât pentru cei mici cât și pentru adulți, spectacole la scenă de muzică, dans, teatru, magie, concerte, proiecții de film și diverse activități.

Pictură în diferite forme, origamii, crafting, ateliere de design vestimentar, balet, muzică reprezintă o parte dintre atelierele la care cei mici poti fi înscriși. Totodată pentru zborul cu balonul cu aer cald în zbor captiv înscrierile se vor face tot la secțiunea dedicată de pe site.

4.Ateliere de creativitate pentru oameni mici și oameni mari.

Când? Octombrie și Noiembrie

Unde?  Clubul Țăranului

Despre Ateliere – Ateliere de colaj, desen, cusături cu Ruxandra Grigorescu, desen, literatura țărănească (povești, ghicitori, legende, versuri).

Aflați, discutați, inventați, desenați și scrieți, ilustrați. Colaj – cu foarfeci, lipici, cu material textil și nu numai, faceți „imagini” plecând de la o temă (sacoșa de piață, sacul lui Moș Crăciun, Punguța cu doi bani, animale combinate etc.) Cusături – perna, cămașa, traista etc., cusute cu ațe colorate, cu mărgele și paiete, imprimate (cu carioci textile) sau brodate, învățând, întâi, să băgăm ața-n ac, să facem sau nu, nod la ață, să coasem un nasture… și lista rămâne deschisă, așteptăm-acceptăm și sugestiile copiilor, educatorilor, învățătorilor etc. Pentru copii de la 5 ani. Atelier de confecționat bucurii din lână împâslită cu Ioana Tănase. Stăm pitiți în atelier și întâmpinăm toamna veselă cu lână colorată, ace speciale, multă voioșie și nițel de măiestrie. Copiii vor realiza mici obiecte și accesorii de lână pe care le vor putea lua acasă, pentru a se bucura de ele sau pentru a fi dăruite. De luat aminte: acest atelier presupune mânuirea unui ac special, așa că necesită atenție din partea copiilor.

5.Teatru Hänsel și Gretel

Când? 21- 29 Octombrie

Unde? Opera Comică pentru copii

Hänsel și Gretel este cea mai cunoscută operă pentru copii de pe întreg mapamondul. Nu există scenă de operă din lume care să n-o fi montat măcar o dată, de aceea miza este uriașă. Hänsel și sora lui, Gretel, sunt puși în situația să se salveze și să învingă vrăjitoarea, o forță aparent mult mai puternică și opresivă. Dar inteligența lor învinge, așa cum tinerețea trebuie să învingă mereu.

6.Dance Party în Plaza Romania

Când? 21 Octombrie

Unde? Plaza România Sâmbătă, între orele 16:00-17:00, copiii învață coregrafii cool de dans și prezintă moda pe covorul roșu. Începând cu ora 17:00 vor dansa, cânta și se vor distra alături de trupa PAM PAM, la un spectacol de teatru musical interactiv.

7.PopUP Răspiua: un spațiu de joacă polisenzorial mobil prin oraș

Când? 21 – 22 Octombrie

Unde? Parcul Circului

PopUP Răspiua este o inițiativă de itinerare a unor echipamente de joacă polisenzoriale, care să răspundă nevoii tuturor copiilor de a se juca și care să ofere un exemplu de bună practică în accesibilizarea locurilor de joacă din oraș. Jucăriile sunt gândite astfel încât să fie distractive pentru toți copiii — fie tipici, cu deficiențe senzoriale, motorii sau cu afecțiuni din spectrul autist.

Timp frumos petrecut împreună vă dorim!

#lollyboom2017 #plazaromania #popupraspiua #activitatipentrucopii #lollyboom #teatrupentrucopii #teatruhanselsigretel #joacapolisenzoriala #spectacolatelier #legorobotics #spectacolepentrucopii #dancepartyplaza #activitaticuceimiciinweekend