Activități pentru copii în weekend-ul ce urmează

Ce facem în weekend cu cei mici? E întrebarea pe buzele oricărui părinte când știe că se apropie sfârșitul de săptămână. Avem parte de o toamnă blândă, soarele încă ne zâmbește. Așa că nu trebuie să ne ascundem în casă, la desene sau povești. Vom avea timp o iarnă întreagă.

Ei bine, iată ce poți face cu cei mici în acest weekend de octombrie.

1.Selecția municipală de tenis Stejarii Country Club

Când? 14 octombrie

Unde? Stejarii Country Club

Dacă cel mic este pasionat de tenis și se visează să le calce pe urme marilor campioni, în acest sfârșit de săptămână e șansa perfectă. Stejarii Country Club organizează selecția prin care vrea să descopere 25 de copii, cu vârste între 5-7 ani, pe care să-i sponsorizeze. Timp de un an, de 3 ori pe săptămână, vor avea antrenamente cu profesioniști. Mai mult, vor beneficia și de rachete de tenis, mingi și tot ce va fi nevoie pentru a ajunge campioni. De la vis la trofee e doar un pas, să vă înscrieți pe site-ul celor de la Stejarii Country Club. Simona Halep va fi și ea prezentă.

2. Spectacolul-atelier Aventurile unui fir de nisip

Când? 14 octombrie

Unde? Hotel Caro

Vă imaginați probabil că un fir de nisip nu poate fi decât un personaj tareee plicticos. Ei bine, eroul fir de nisip se hotărăște să demonstreze că nu e deloc așa: pășește năzdrăvan în față și te invită alături de Noctilucă într-un voiaj fabulos. Îț veți întâlni pe țiparul fioros, o sepie roz, un crab mustăcios, un rechin dușmănos. După spectacol vă așteaptă și un atelier creativ.

Costul biletul este 50 de lei, iar al doilea copil primeste o reducere de 50%.

3.Ateliere de experimente pentru copii 5-8 ani. Experimente cu reacție și distracție!

Când? 14 octombrie

Unde? Clubul Copiilor Isteți

Cei mici vor afla cum se produc vibrațiile, cum își pot construi singuri o busolă. Mai mult, vor avea ocazia să-și prepare singuri cerneală invizibilă. Este foarte simplu, cu ajutorul unor substanțe cu proprietăți magice.

Cu ajutorul experimentelor fizice și chimice vor aborda teme ce țin de natură și mediul înconjurător.

4.Expoziția “Pleasures of Paradox. The Fine Stone – Hirotoshi ITO”

Când? 07 – 14 Octombrie

Unde? Galateca

Descoperă o colecție de lucrări în piatră care sfidează așteptările și concepțiile despre acest material. Vino să vezi cum în mâinile artistului japonez Hirotoshi ITO piatra a devenit docilă și compoziții bizare care te fac să cauți semnificații noi în obiecte, aparent, comune.

Hirotoshi ITO a terminat studiile la Universitatea din Tokyo, la secțiunea Sculptură în Piatră, în 1982. Prin aceste sculpturi desprinse dintr-un tărâm alternativ, artistul creează un joc al iluziilor în care piatra se metamorfozează în hârtie, țesătură sau chiar piele.

5.Atelier Aluat sărat, hai, la modelat!, pentru copiii între 1 an-4 ani

Când? 15 octombrie

Unde? Gradiniţa Waldorf Christophori 

Cui nu-i place să se joace cu făina şi apa? Hai să le amestecăm, să le frământăm, să le modelăm, dar înainte de toate să ascultăm o poveste animată de personaje din aluat!

6.Festivalul Internațional de Teatru pentru copii.

Când? 07 – 14 Octombrie

Unde? Teatrul Ion Creangă

Despre FITC – cea de-a XIII-a ediție a Festivalului (FITC) reunește 22 de producții adresate copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 12 ani, însumând peste 40 de reprezentații.

Pinguini curioși, cuprinși de întrebări filozofice, muncitori care visează, din inima unui depozit, o călătorie în jurul lumii în 80 de cutii sau o poveste cu susul în jos, în care cuvintele scrise pe foi albe devin realitate – acestea sunt doar câteva dintre poveștile care vor putea fi urmărite pe scena Festivalului.

Program și bilete pe www.eventim.ro.

7.Narativ – Festival de lectură pentru copii.

Când? 14-15 Octombrie

Unde? Colegiul Național Cantemir

Despre – Festivalul de lectură pentru copii unde cititul e cea mai frumoasă aventură! La cea de-a treia ediție, Nara și Tiv, ghizii noștri jucăuși, promit distracție triplă pentru copii, părinți și profesori în peste 100 de activități complet gratuite!

Puteți experimenta cele mai moderne și atractive activități de lectură la Colegiul Național „Cantemir Vodă” din București. Tot ce trebuie să faci este să îți rezervi locul la atelierele preferate de pe site-ul www.narativ.ro.

8.Ateliere de creativitate pentru oameni mici și oameni mari.

Când? Octombrie și Noiembrie

Unde?  Clubul Țăranului.

Despre Ateliere – Ateliere de colaj, desen, cusături cu Ruxandra Grigorescu, desen, literatura țărănească (povești, ghicitori, legende, versuri).

Aflați, discutați, inventați, desenați și scrieți, ilustrați. Colaj – cu foarfeci, lipici, cu material textil și nu numai, faceți „imagini” plecând de la o temă (sacoșa de piață, sacul lui Moș Crăciun, Punguța cu doi bani, animale combinate etc.) Cusături – perna, cămașa, traista etc., cusute cu ațe colorate, cu mărgele și paiete, imprimate (cu carioci textile) sau brodate, învățând, întâi, să băgăm ața-n ac, să facem sau nu, nod la ață, să coasem un nasture… și lista rămâne deschisă, așteptăm-acceptăm și sugestiile copiilor, educatorilor, învățătorilor etc. Pentru copii de la 5 ani. Atelier de confecționat bucurii din lână împâslită cu Ioana Tănase. Stăm pitiți în atelier și întâmpinăm toamna veselă cu lână colorată, ace speciale, multă voioșie și nițel de măiestrie. Copiii vor realiza mici obiecte și accesorii de lână pe care le vor putea lua acasă, pentru a se bucura de ele sau pentru a fi dăruite. De luat aminte: acest atelier presupune mânuirea unui ac special, așa că necesită atenție din partea copiilor.

9.Premieră: Degustare ciocolată caldă & praline

Când: 14 octombrie

Unde: Leonidas

Săptămâna aceasta au ajuns în premieră în România noile praline din colectia Exploration Leonidas. Veți putea degusta bomboane cu gust de ardei iute sau ciocolată caldă Leonidas proaspăt topită. Mai mult, veți avea și o reducere de 16% la orice cumpărătură făcută sâmbătă.

Timp frumos petrecut împreună vă dorim!

#lenonidas #teatrulioncreanga #atelierdealuat #stejariicountryclub #stejariiclub #SimonaHalep #galateca #colegiulnationalcantemir #gradinitawaldorf #activitatiweekend #activitaticopii #clubulcopiiloristeti