Activități pentru copii în weekend-ul ce urmează

Vine weekend-ul și cum frigul și-a intrat deja în drepturi, ne gândim automat: “ce mai facem cu copiii?”.

Pentru a vă ușura căutările, am adunat în acest post mai multe activități pentru copii și părinti pe care le puteți interprinde în zilele libere ce urmează.

1.Bookterini.

Când? de pe 06 – 08.Octombrie

Unde? Cărturești Verona

Despre Bookterini – este primul festival de carte din România dedicat exclusiv cărții pentru copii. Înscrierile la ateliere se fac la lunadinmansarda@gmail.com. Programul îl găsiți aici -> https://goo.gl/NVWZex

2. Festivalul Internațional de Teatru pentru copii.

Când? de pe 07 – 14.Octombrie

Unde? Teatrul Ion Creangă

Despre FITC – cea de-a XIII-a ediție a Festivalului (FITC) reunește 22 de producții adresate copiilor cu vârsta cuprinsă între 6 luni și 12 ani, însumând peste 40 de reprezentații.

Pinguini curioși, cuprinși de întrebări filozofice, muncitori care visează, din inima unui depozit, o călătorie în jurul lumii în 80 de cutii sau o poveste cu susul în jos, în care cuvintele scrise pe foi albe devin realitate – acestea sunt doar câteva dintre poveștile care vor putea fi urmărite pe scena Festivalului.

   Program și bilete pe www.eventim.ro.

3. Ateliere de creativitate pentru oameni mici și oameni mari.

Când? Octombrie și Noiembrie

Unde?  Clubul Țăranului.

Despre Ateliere – Ateliere de colaj, desen, cusături cu Ruxandra Grigorescu, desen, literatura țărănească (povești, ghicitori, legende, versuri).

Aflați, discutați, inventați, desenați și scrieți, ilustrați. Colaj – cu foarfeci, lipici, cu material textil și nu numai, faceți „imagini” plecând de la o temă (sacoșa de piață, sacul lui Moș Crăciun, Punguța cu doi bani, animale combinate etc.) Cusături – perna, cămașa, traista etc., cusute cu ațe colorate, cu mărgele și paiete, imprimate (cu carioci textile) sau brodate, învățând, întâi, să băgăm ața-n ac, să facem sau nu, nod la ață, să coasem un nasture… și lista rămâne deschisă, așteptăm-acceptăm și sugestiile copiilor, educatorilor, învățătorilor etc. Pentru copii de la 5 ani. Atelier de confecționat bucurii din lână împâslită cu Ioana Tănase. Stăm pitiți în atelier și întâmpinăm toamna veselă cu lână colorată, ace speciale, multă voioșie și nițel de măiestrie. Copiii vor realiza mici obiecte și accesorii de lână pe care le vor putea lua acasă, pentru a se bucura de ele sau pentru a fi dăruite. De luat aminte: acest atelier presupune mânuirea unui ac special, așa că necesită atenție din partea copiilor.

Aflați mai multe pe pagina lor de Facebook.

4. Kids Magic Show & Workshop și Spectacolul Magicianul Trăznit

Când? Sâmbătă de la 11.00, respectiv duminică de la 11.00

Unde? Teatrul de magie

Despre – un show de magie, atat pentru copii, cat si pentru parinti, un show cu un final deosebit unde cei mici pot exersa si invata alaturi de magicianul Emil Dragan multe trucuri spectaculoase.

5. Narativ – Festival de lectură pentru copii.

Când? Colegiul Național Cantemir

Unde? 7-8.Octombrie și 14-15.Octombrie

Despre – Festivalul de lectură pentru copii unde cititul e cea mai frumoasă aventură! La cea de-a treia ediție, Nara și Tiv, ghizii noștri jucăuși, promit distracție triplă pentru copii, părinți și profesori în peste 100 de activități complet gratuite!

Puteți experimenta cele mai moderne și atractive activități de lectură la Colegiul Național „Cantemir Vodă” din București. Tot ce trebuie să faci este să îți rezervi locul la atelierele preferate de pe site-ul www.narativ.ro.

6. TeatruLaCinema.ro – un site care mi-a plăcut.

Teatru la Cinema™ este un proiect cultural ce facilitează accesul publicului larg la spectacole de teatru organizate în sălile de spectacole din cinematografele situate în marile centre comerciale din București și nu numai.

Unde puteți vedea spectacolele de la Teatru la Cinema™?

Sălile unde se organizează spectacolele de la Teatru la Cinema sunt situate în următoarele centre comerciale: Plaza Romania – Timișoara, nr. 26, Sector 6, AFI Cotroceni – Vasile Milea, nr. 4, Sector 6,  Mega Mall –  Pierre de Coubertin, nr.3-5, Sector 2,  Sun Plaza – Calea Văcărești, nr.391, Sector 3, Park Lake – Strada Liviu Rebreanu 4, Sector 4,  Auchan Titan – 1 Decembrie 1918, 33A, Sector 4.

Timp frumos petrecut împreună vă dorim!

Contact

#desen #defacut #festival #copii #teatru #targ #weekend #ateliere #Carturesti #magician #magie #colaj #activitati #cinema #cusaturi #spectacol #teatrupapusi