Activități pentru copii în weekend-ul ce urmează

E vineri, ești la birou. Cu siguranță ești deja obosită. Ultima grijă – ce fac cu cei mici în weekend? Știm cât e de greu să le găsești activități celor mici. Nu te îngrijora. Noi ne-am documentat și știm ce locuri cool poți alege.

Atelier copii de creație și meșterit, Tic-Tac, Tic-Tac!

Când? 5 mai

Unde? Clubul Copiilor Isteți

Clubul Copiilor Isteți te invită la un atelier pentru copii de creație și meșterit propriul ceas. Construcția propriului ceas este cea mai bună metodă pentru a-i stimula pe cei mici să își dorească să cunoască ceasul.

E ora mesei! E timpul să mergi la culcare! În zece minute plecăm, te rog să te îmbraci e târziu!

Pentru noi este atât de logic și firesc să formulăm astfel de cerințe și chiar ne supăram, atunci când copiii noștri nu au nici o reacție. Pentru ei insă timpul nu există.  Și e firesc să fie așa. Totuși, încet încet este necesar să le introducem noțiuni despre timp și ceas.

Construcția propriului ceas este cea mai bună metodă, pentru a-i stimula pe cei mici să își dorească să cunoască ceasul. Întâi vom realiza decorul ceasului pe o plansă canvas, cu culori acrilice și de tot felul și instrumente de pictură. Apoi vom monta mecanismul ceasului, indicatoarele, bateria și suportul acestuia.

Pe lângă toate aceste noțiuni despre timp, acest atelier le dezvoltă imaginația, creativitatea, determină satisfacția realizării unei lucrări finite și implicit creșterea încrederii în sine.

Clubul Copiilor Isteți asigură toate materialele necesare pentru a crea un ceas artistic: mecanism ceas, indicatoare, suport canvas, 6 culori acrilice, pensulă, suport plastic și baterie.

Ateliere de experimente pentru copii 5-10 ani

Când? 5 mai

Unde? Clubul Copiilor Isteți

Forța generată de magneți este misterioasă și poate da naștere unor experiențe și jocuri dintre cele mai surprinzătoare! Oare cum putem face inimioare dansatoare cu ajutorul magneților?

Erupțiile vulcanilor sunt spectaculoase, dar oare ce se întâmplă în interiorul vulcanilor atunci când erup?

Slime sau gelatină care creează dependență! Roșie sau albastră, argintie sau aurie, mov sau galben, cu gliter sau fără gliter. Îți poti face culoarea dorită de slime și o vei lua acasă într-un recipient ermetic.

Chiar și animalele au nevoie de o bună igiena, oricât de mici sau de mari ar fi. Haideți să facem împreună pastă de dinți pentru prietenii noștri elefanții! Dacă vă plac elefanții, sigur vă veți împrieteni și cu lungii șerpi multicolori pe care îi vom crea!

Cu ajutorul experimentelor fizice și chimice vom aborda teme ce țin de natură și mediul înconjurător pe înțelesul celor mici.

Împreună ne vom pune intrebări, vom specula, vom vedea ce și cum se întamplă practic, iar la final vom analiza și trage concluzii pe baza observațiilor făcute în timpul experimentelor. În felul acesta fixăm bine noțiunile și cunoștințele învățate!

Free Comic Book Day

Când? 5 mai

Unde? Red Goblin

Free Comic Book Day este o zi în care magazinele de specialitate din întreaga lume oferă benzi desenate absolut gratuit pentru oricine le trece pragul!

Vă veti putea alege o revistă gratuită din cele pregatite special pentru acest eveniment. Participanții vor putea alege o singură banda desenată din cele peste 50 de variante oferite, cu 2 excepții: – cosplay-erii veniți în costum vor putea alege între 2 benzi desenate – cumparatorii fideli** de bandă desenată vor putea alege până la 4 dintre acestea.

Gelato & Bread Worshops

Când? 5 mai

Unde? Puro&Bio

Vă invităm la joacă și cum altfel decât cu mâna în cocă și la înghețătărit!!!

Vrei să socializezi sau pur și simplu să ai un weekend plăcut cu prietenii, copii …. cu familia? Sau pur și simplu vrei să îți bei cafeaua liniștit în timp ce copiii se distrează învățând să își pregătească singuri deserturile preferate? Vrei un weekend plăcut și altfel? Și lista întrebărilor poate continua …

Hai la noi sâmbătă să bucătărim împreună, vei primi și o diplomă pentru asta, distracția garantată!

Propunem 2 ateliere de creație speciale în care intrăm în contact cu elemente primordiale și roade ale pământului: apa, grâul și fructele, cald-rece.

Micul Degas. Atelier Alternativ de Pictură

Când? 5 mai

Unde? Paralela 45 Academiei

La acest mini curs, copiii se vor juca realizând un tablou pe canvas pornind de la celebrele balerine ale lui Edgar Degas. Acesta va fi realizat folosind acuarele şi balerine confecţionate chiar de copii din materiale mai putin obişnuite.

În timpul atelierului copiii vor primi noţiuni de bază despre pictură, culori, pictorul Degas şi impresionism, într-un mod natural şi distractiv, prin joacă şi creaţie. Aşadar, copiii vor participa la un curs simţind că au participat la o oră de joacă, acesta fiind de departe cel mai facil mod de a învăţa lucruri noi.

Opera finală le va aparţine, desigur. Activitatea e potrivită pentru copii între 4 și 10 ani, iar noi vom face adaptările necesare.

Animale și creaturi fantastice în artă

Când? 5 mai

Unde? Casa Memorială „George și Agatha Bacovia”

Dăm start unui nou modul al atelierului „Animale și creaturi fantastice în artă”, în care vom parcurge împreună cu Delia diferite momente ale istoriei artei, îndreptându-ne atenția înspre diferite animale reprezentate vizual și înspre rolul creaturilor fantastice în imaginarul uman, așa cum s-a format el de-a lungul timpului.

Întrebări cheie: Cum lucra George Bacovia? Ce fel de stare este necesară pentru a scrie o poezie? Ce atmosferă transmit tablourile din casă? La ce folosesc stările de anxietate sau tristețe? Dacă ar apărea un animal imaginar în această casă cum ar fi el și ce fel de însușiri ar avea? Ne-ar ajuta să creăm?

Tehnică/atelier practic: Împreună vizionăm creaturi fantastice din pictura lui Hieronymus Bosch, precum și alte creaturi din filme și desene animate, și creăm povestea unei creaturi ce locuiește în această casă și îndeplinește anumite funcții pentru vizitatori. Produsul final va fi sub formă de teatru de umbre cu figurine.

Atelier dedicat copiilor cu vârste de 6-10 ani și părinților lor.

Atelier de bijuterii pentru copii

Când? 5 mai

Unde? Apollo Arts

Platforma acestui atelier propune lucrul/joaca cu lut, hârtie, carton, lemn sau ceramică folosind cu precădere materiale naturale precum beţe, frunze, flori, fructe ori seminţe, cochilii de melci şi scoici ori pietre de râu.

Fiecare temă are ca finalitate un obiect cu valenţe artistice ce va rămâne micuţului. Copii vor deprinde abilităţi de mânuire a diferitelor ustensile de lucru (creion, pensulă, riglă, compas, foarfecă, glue gun, cleşte sau patent) abilităţi de înţelegere şi aplicare a culorii pe orice tip de suport şi îşi vor dezvolta capacitatea de a înţelege proporţiile, volumul, compoziţia, simetria şi asimentria, bidimensionalul şi tridimensionalul.

Accentul se va pune însă pe studiul formelor şi elementelor naturale şi introducerea acestora în diferite lucrări artistice.

Vulpea și Corbul

Când? 6 mai

Unde? Teatrul Coquette

Inspirat de îndrăgita fabulă cu același nume scrisă de La Fontaine și adaptat pe înțelesul și pe placul copiilor.

Muzica, dansul, măștile venețiene și umorul fac deliciul spectatorilor de toate vârstele! Șireata Vulpe îl păcălește pe Corb, care își dorește doar să învețe să cânte și să danseze la concursul din pădure, pentru a-i fura cașcavalul.

Spectacolul este înțesat de momente menite să stârnească hazul celor mici, dar și atenția lor la anumite tipuri de comportament, pe care fabula dorește să le aducă în vedere.

Cu ajutorul prietenului Arici, dar si al micilor spectatori, Corbul va gasi un mod de o face pe Coana Vulpe sa se schimbe, sa nu mai minta si sa nu mai fure. La final, vor sarbatori reusita, dar vor trage impreuna invataturi din aceasta istorie.

Personajele sunt simpatice, devin indragite de cei mici, iar spectacolul este plin de momente savuroase.

Culori! Atelier de dezvoltare senzorială

Când? 6 mai

Unde? Teatrul din Podul Meu

Deschidem ochii uimiţi şi vedem o lume în culori. Roşul, galbenul şi albastrul se combină între ele şi devin altceva. Minunile se întâmplă sub ochii noştri curioşi. Pe o muzică antrenantă mai apar perne, fluturi, pene, panglici şi mai ales multe multe culori.

Şi…povestea unui fluture care va trece prin tot felul de transformari prin care aducem in atentia micutilor culorile.

Timp frumos petrecut împreună cu cei mici!