Activități pentru copii în weekend-ul ce urmează

Vremea e minunată. Avem parte de un weekend prelungit. Minivacanța de 1 mai. Ți-am pregătit câteva locuri în care poți merge cu cei mici în București. Spectacole de teatru, ateliere de creație, de gătit sau expoziții educative. Sau poți merge cu bicicleta sau rolele prin parc.

Păzitoarea de gâște și Falsa Prințesă.

Când? 28 aprilie

Unde? Teatrul Coquette

Într-un frumos palat locuiește o prințesă mofturoasă, îngrijită de doica ei. Nimic nu pare a fi pe placul Prințesei, până intr-o zi când la palat sosește prințul cu care trebuie să se mărite. Doar că, pe drum, Prințul întâlnește o prea frumoasă fată îmbrăcată ca o sevitoare. Pentru a dezlega misterul frumoasei fete care apare doar în nopțile cu lună și al prințesei din palat, despre care inima îi spune că nu este cine pare a fi, Prințul trebuie să dea dovadă de trei virtuți – bunătate, modestie și loialitate.

Însă obstacolele se țin lanț. Un spectacol cu mult umor, duioșie și imaginație despre puterea adevărului, în care binele învinge, după frumoasa tradiție a basmelor clasice.

Gelato & Bread Worshops

Când? 28 aprilie

Unde? Puro&Bio

Vrei să socializezi sau pur și simplu să ai un weekend plăcut cu prietenii, copii …. cu familia? Sau pur și simplu vrei să îți bei cafeaua liniștit în timp ce copiii se distrează învățând să își pregătească singuri deserturile preferate? Vrei un weekend plăcut și altfel? Și lista întrebărilor poate continua …

Hai la noi sâmbătă să bucătărim împreună, vei primi și o diplomă pentru asta, distracția garantată!

Propunem 2 ateliere de creație speciale în care intrăm în contact cu elemente primordiale și roade ale pământului: apa, grâul și fructele, cald-rece.

Corpul Uman – Expoziție interactivă și educativă

Când? 5 aprilie – 6 mai

Unde? Promenada

La Promenada are loc cea mai interactivă și educativă expoziție pentru copiii cu vârste cuprinse între 5 și 14 ani.

Zilnic, între orele 10:00-21:00, la Nivelul 1, cei mici se aventurează, prin joc și joacă, în minunata lume a corpului uman, o experiență educațională excepțională:

-se costumează în doctori -află cum funcționează creierul și despre cele cinci simturi (auzul, văzul, pipăitul, mirosul și gustul), despre schelet și oase, despre muschi și piele, despre cum funcționează inima și sistemul respirator, despre stomac și sistemul digestiv, despre ficat și rinichi. -fac poze haioase -primesc diplome de doctori.

Pe parcursul aventurii vor experimenta realitatea augmentată direct pe corpul lor, printr-o aplicație specială ce funcționează cu tricourile pe care le îmbracă.

Greierele și Furnica

Când? 29 aprilie

Unde? Teatrul Coquette

Greierele, foarte pasionat de muzica lui, nesocotește venirea iernii. Când dă de greu el va apela la strângătoarea Furnicuța Fifi, care îl va trece prin niște probe de hărnicie. Dar este Greierele chiar atât de leneș cum se spune, sau poate că “munca” lui este muzica?

Un spectacol de teatru pentru copii 3 ani – 10 ani despre generozitate, prietenie și artă cu Ruxandra Balasu si Celina Nitu.

Măseluța Dodoluța

Când? 29 aprilie

Unde? Salina by ABC

Măseluța Dodoluța locuiește în orașul Măseluțelor. Este mică, albă, rotunjoară și cea mai pofticioasă măseluță pe care ați cunoscut-o vreodată.

E topită după dulciuri: torturi, prăjituri, caramele și bomboane cu sirop. Totul trebuie să fie învăluit în zahăr și să fie dulce și colorat.

Ei bine, Zâna Juxi vă va face cunoștință cu dulcica Măseluță Dodoluța și va încerca să o facă să iubească fructele simple, mâncarea gătită de mămica ei și multe alte lucruri ce țin de o alimentație sănătoasă.

Șezătoare urbană – ateliere de cusut, tricotat și croșetat pentru părinți

Când? 29 aprilie

Unde? Good Living

Șezătoare urbană – ateliere practice de cusut, tricotat și croșetat

– Simți nevoia să evadezi de stressul și rutina zilnică și să îți acorzi timp doar pentru tine? – Cauți o metodă de relaxare după o săptămână plină? – Vrei să îți bei cafeaua de dimineață în liniște, într-o companie plăcută? – Petreci foarte mult timp în fața calculatorului, încercând să fii cât mai productivă în îndeplinirea sarcinilor de serviciu? – Ai momente când te simți tristă că nu ai timp de nimic? Că vrei să faci prea multe și nu îți reușește mereu să îți duci la îndeplinire tot ceea ce îți propui? – Sau doar îți place să experimentezi și să descoperi lucruri noi?

Dacă măcar una dintre aceste afirmații îți este cunoscută, te invit la șezătoare, locul unde putem să ne bem în liniște cafeaua de duminică dimineața și unde putem petrece câteva ore în compania altor femei și mame în căutarea unui refugiu și unde ne putem relaxa și scăpa de stressul și rutina zilnică, ocupându-ne timpul cu activități creative și descoperind împreună lumea minunată a lucrului manual!

Nu uita, ți-am pregătit o listă cu locații child-friendly în care poți merge în această minivacanță cu cel mic!