Activități pentru copii în weekend-ul ce urmează

Vremea e minunată. Ce motiv mai bun pentru a face planuri cu cei mici? Plimbări în parc cu bicicleta, un picnic pe iarba proaspăt înverzită. Poate un spectacol la teatru, un atelier de creație sau de povești.

Spectacol pentru copii Califul Barza

Când? 14 aprilie

Unde? Teatrul Coquette

Spectacolul pentru copii Califul Barza este inspirat din minunatele povești din “1001 Nopți” și este dramatizarea basmului “Califul Barză” a lui Wilhelm Hauff. O frumoasă poveste construită cu mult umor adecvat atât copiilor cât și adulților, cărora le promitem de asemenea o porție bună de râs.

Pretențiosului calif i se întinde de către vicleana și răzbunătoarea vrăjitoare Kashira o cursă, din care el împreună cu marele vizir trebuie să iasă cu brio, pentru a salva orașul din ghearele lui Mizra, fiul Kashirei. Vrăjitoarea le vinde o licoare fermecată care îi poate transforma în orice fel de animal și astfel pot întelege graiul tuturor animalelor. Cum vor reuși să redevină oameni cei doi păcăliți veți vedea.

Pentru a se salva trec prin diferite peripeții, dar primesc ajutorul unei preafrumoase prințese, transformată în bufniță de către aceeași vrăjitoare, ca răzbunare pentru faptul că aceasta a refuzat să se căsătorească cu Mizra.

Campionii sănătăţii – Ediţia a X-a

Când? 14 aprilie

Unde? Parcul Al. Ioan Cuza din București

Campionii sănătății – cea mai iubită cursă a copiilor împreună cu părinții lor – va avea loc sâmbătă, 14 aprilie, începând cu ora 10:00 în Parcul Al. Ioan Cuza din București.

Aflată la a X-a ediție, această activitate sportivă în aer liber dedicată familiilor, așteaptă peste 1.200 de alergători în cursele gândite special pentru a adapta părinții la ritmul copiilor și a petrece împreună timp frumos și sănătos.

Anul acesta vei alerga pentru a oferi o Bursă de sănătate acelor copii pentru care a alerga e doar un vis. Fă magie pentru ei!

Micuța balerină. Atelier de creație pentru copii de 4-9 ani

Când? 14 aprilie

Unde? Paralela 45 Academiei

ALaNDaLa așteaptă toate fetițele la un atelier de meșterit, cu dragoste și tul unde vor exersa motricitatea fină și precizia, într-un mediu social.

La acesta atelier copiii vor crea (cu puţin ajutor) o delicată păpuşă-balerină, folosind materiale naturale şi la îndemâna oricui, dar şi multă imaginaţie şi creativitate!

Desigur, există şi varianta unui balerin! La început vom asculta, ca de obicei, o poveste tematică iar în partea a doua a atelierului vom realiza şi o planşă jucându-ne cu umbre şi culori.

Atelierele de desen și pictură pentru copii și adolescenți

Când? 14 aprilie

Unde? Imaginabil

Scopul acestui atelier este să le ofere copiilor un spațiu unde ei să își poată exprima bogata imaginație în timp ce învăța primele baze ale desenului. La acest curs participanții sunt încurajați să-și aprofundeze si formuleze ideile și gândirea prin desen și pictură. Copiii dumneavoastră vor studia formele, culorile și asocierile dintre ele. Prin exerciții de tehnică adaptate vârstei lor își vor dezvolta capacitățile motrice, spiritul de observație și interesul pentru arte.

În plus, studiul desenului este pentru cei mici o metodă excelentă de auto-disciplinare și un excelent mod de auto-recompensare: progresul prin munca pe care ei o depun este direct observabil în lucrările lor.

La chevalet, ca niste adevarați artiști participanții desenează și pictează sub îndrumarea unui artist vizual.

Pe parcursul atelierului, pe de o parte, vor studia desenul academic cu rigoarea pe care acesta o impune și, pe de altă parte, vor avea ocazia să experimenteze si să descopere pictura, atât cea realistă cât și cea experimentală cu toată magia și libertatea de creație pe care aceasta o permite. In atelierul Imaginabil, copiilor li se oferă posibilitatea să foloseasca o gamă largă de materiale și suporturi, fiind astfel încurajați sa-și dezvolte creativitatea și propriul stil.

Vor intra in lumea marilor artiști, ai istoriei artelor și ai artei contemporane. Ei se vor putea astfel inspira pentru lucrarile lor în timp ce își dezvoltă cultura generala și cunoștințele despre artele frumoase.

Curs de sculptură pentru copii: tehnica lutului

Când? 14 aprilie

Unde? Imaginabil

Maleabilitatea lutului cu caracterul său neutru îI fac să devină materialul ideal pentru lucrul dezinvolt și pentru a aduce in fața cursantului deplinul în exprimare și autocunoaștere.

Copiii vor pleca de la o bucată de lut pentru a ajunge la forme reale sau imaginate de ei. Lucrul lutului deschide apetitul artistic și contribuie la dezvoltarea capacităților motrice, spiritului de observație și indemânării.

În acest atelier cei mici se vor putea bucura pe deplin de satisfacțiile pe care le aduce libertatea de creație dar și disciplina pe care orice formă de arta o impune artistului.

În plus, relaxarea și capacitățile terapeutice ale lutului asupra corpului fac din lut un leac redutabil pentru afectiunile corpului uman datorita bogatiei de minerale si oligoelemente.

La cursul de sculptură le propunem copiilor cu vârste între 6 și 13 ani să lucreze într-un atelier unde li se pun la dispoziție materialele, ustensilele și cunoștințele necesare pentru ca ei să-și poată exprima imaginația și gândurile prin modelaj.

Sub îndrumarea lui Daniel Tudora își vor dezvolta încrederea în ei, li se va stimula imaginția și creativitatea. La Imaginabil le oferim copiilor un cadru în care ei invață în timp ce se distrează, se joacă și se relaxează.

Poneiul din vis

Când? 14 aprilie

Unde? Paralela 45 Acdemiei

La acest atelier fiecare copil îşi va crea propriul ponei magic folosind o machetă din carton, hârtie creponată, lipici, diverse accesorii şi mai ales multă imaginaţie! Nu va lipsi povestea de la început iar poneiul ce le rămâne copiiilor va avea şi o mică surpriză!

Veți avea nevoie de haine comode, potrivite pentru joacă și de voie bună.

Vio & Clovnița. Jocuri Logice şi Spectacol Interactiv

Când? 14-15 aprilie

Unde? Salina by ABC

Vino la o porție de bucurie și jonglerie împreună cu clovnița – preferata copiilor! Mingiuțe colorate, esarfe în aer, cercuri magice, jocuri, concursuri și multă energie! Dans cu pompoane colorate, pălării și peruci de clovn, toate pe covorul roșu, alături de cei mai veseli și talentați copii!

Hai să ne bucurăm împreună de melodii speciale pentru copii: “Alfabetul”, “Numărătoarea”, “Zilele Săptămânii”.

Corpul Uman – Expoziție Interactivă și educativă pentru copii 5-14 ani

Când? 5 aprilie- 6 mai

Unde? Promenada

Zilnic, între orele 10:00-21:00, la Nivelul 1, cei mici se aventurează, prin joc și joacă, în minunata lumea a corpului uman, o experiență educațională excepțională:

-se costumează în doctori -află cum funcționează creierul și despre cele cinci simturi (auzul, văzul, pipăitul, mirosul și gustul), despre schelet și oase, despre muschi și piele, despre cum funcționează inima și sistemul respirator, despre stomac și sistemul digestiv, despre ficat și rinichi. -fac poze haioase -primesc diplome de doctori.

Pe parcursul aventurii vor experimenta realitatea augmentată direct pe corpul lor, printr-o aplicație specială ce funcționează cu tricourile pe care le îmbracă.

Atelier de povești pentru micuți

Când? 15 aprilie

Unde? Atelierul cu povești

Punem creativitatea la lucru și vom alege o temă preferată pe care vom construi povestea personală.

Vorbim despre simboluri, valori, roluri, comportament, obiective, metafore, empatie, arhetipuri, soluții, umor, curaj, încredere, victorii personale și lucru în echipă, atitudini, lecții de viață, convingeri.

Trecem pas cu pas prin schițarea scenariului poveștii, alegerea personajelor și descrierea lor, stabilirea cadrului acțiunii, conflictului, al punctului culminant și deznodământului. Desenăm, scriem ( cu puțin ajutor ), ne jucăm, discutăm. Stabilim care este finalul și lecția învățată din poveste.

La final vom face lectura poveștilor și vom sărbători evenimentul!

Timp frumos petrecut împreună vă dorim!