Activități pentru copii în weekend-ul ce urmează

Primăvara a venit. E aici și promite să nu mai plece. E timpul perfect pentru a spune la revedere statului în casă. Piese de teatru, spectacole, târguri de Florii, ateliere de pictură, experimente sau de gătit. Sigur găsești ceva pe placul tău și al copilului.

De-a Micul Prinț

Când? 31 martie

Unde? Teatrul Ion Creangă

Teatrul Ion Creangă adaptează una dintre cele mai îndrăgite și fermecătoare povești – „Micul Prinț” de Antoine de Saint-Exupéry – într-un spectacol dedicat micuților de vârstă preșcolară. Spectacol de teatru copii mici 0-6 ani.

Există câțiva oameni pentru care Asteroid B612 nu este doar un punct pe cer într-o noapte senină. Există câțiva oameni care știu că un asteroid este suficient de încăpător pentru câțiva vulcani (stinși), o floare și un mic prinț.

Există puțini care chiar l-au cunoscut pe Micul Prinț, dar povestea lui a transformat toate vulpile, toți trandafirii și toți baobabii de pe Pământ. Le-a dat viață și le-a oferit cuvinte pe care e bine să ni le amintim din când în când.

În dorința de a aduce filosofia Micului Prinț aproape de copiii între 3 și 6 ani, care abia încep să se plimbe din planetă în planetă, regizoarea Ioana Petre pleacă într-o foarte serioasă călătorie de explorare a celebrului text.

Alături de ea, întreaga echipă va cerceta și se va juca, va pune întrebări și va crea labirinturi, pentru ca, la final, să poată deosebi un elefant din burta unui șarpe de o pălărie.

Hârtii Jucării

Când? 31 martie

Unde? Teatrul din Podul Meu

Numele meu e Fâş Fâş. Sunt o hârtie mică. Stau la locul meu şi mă plictisesc. Atâţia copii în jur şi eu stau singură şi cuminte în cutie. O să evadez şi o să mă joc aşa cum ştiu eu. O să mă transform într o mulţime de jucării, una mai năstruşnică decât alta. O să îi fac pe copii să râdă şi o să stau mereu în prejma lor. Vreau să vină cât mai mulţi prieteni…

Spectacolul va fi susținut de Voicu Hetel, actor al Teatrului Ion Creangă, specializat și format în Programe de Educație Timpurie, susținător a numeroase spectacole dedicate bebelușilor și toddlerilor.

Atelierul de pictură şi creaţie Coşuleţul meu de Paşte

Când? 31 martie

Unde? Clubul Copiilor Isteți

Fie că vorbim de ouă sau iepurași, culori pastelate, paiete sau perle, dantelă sau gliter, fluturi sau flori, fiecare copil își va găsi aici inspirația și suportul pentru a-și pune în practică imaginația și creativitatea. Apoi le asezonăm cu iarbă și multă imaginație în cadrul unui coșulet!

Rămâne doar să alegeți culorile preferate!

În plus, Clubul Copiilor Isteți vă pune la dispoziție o mulțime de materiale pentru a crea cele mai interesante, colorate și personalizate felicitări, pe care să le oferiți persoanelor dragi!

Copiii trebuie doar să fie curioși, să aibă inspirație și chef de lucru, iar la sfârșitul atelierului vor pleca cu un coșuleț cu ouă și o felicitare de Paște, care le vor decora camera ori le pot face cadou celor dragi.

Atelier Floral Pentru Copii

Când? 31 martie

Unde? Cofetăria Dulcemania

În prag de sărbătoare, vă invităm la atelierul de creație florală ,,Pomișor de primăvară’’:

– vom vorbi despre tradiții si flori; – vom pregăti suportul pentru aranjamentul floral din crenguțe naturale, sferă din burete floral si materiale specifice; – vom realiza cate un pomișor cu flori, frunze si materiale naturale, fiecare copil va lua acasă aranjamentul lucrat.

Ateliere de experimente

Când? 31 martie

Unde? Clubul Copiilor Isteți

Haideți să descoperim împreună cea mai bună combinație de joacă, socializare și învătare!

De această dată îi invităm pe copii să afle cum arată un balon rezistent la foc și cum putem face baloane de săpun pătrate!

Oare putem face apa să se teleporteze? Da putem, este știință și nu vrăjitorie!

Forta vibratiilor este misterioasa si poate da nastere unor experiente si jocuri dintre cele mai surprinzatoare! Oare cum putem produce vibratiile? Dar sunetul, cum credeti ca il putem vedea?

Haideți să ne lăsăm fascinați de magia gheții carbonice și să creăm baloane uriașe, pe care le transformăm în fum! Cine nu dorește să-și prepare propriile băuturi magice?

Cu ajutorul experimentelor fizice și chimice vom aborda teme ce țin de natură și mediul înconjurător pe înțelesul celor mici. Impreună ne vom pune intrebări, vom specula, vom vedea ce și cum se intamplă practic, iar la final vom analiza și trage concluzii pe baza observațiilor făcute în timpul experimentelor.

În felul acesta fixăm bine noțiunile și cunoștințele învătate!

Gelato & Bread Worshops. Ateliere de Gătit

Când? 31 martie

Unde? Puro&Bio

Vă invităm la joacă și cum altfel decât cu mâna în cocă și la înghețătărit!

Vrei să socializezi sau pur și simplu să ai un weekend plăcut cu prietenii, copii …. cu familia?

Sau pur și simplu vrei să îți bei cafeaua liniștit în timp ce copiii se distrează învățând să își pregătească singuri deserturile preferate?

Propunem 2 ateliere de creație speciale în care intrăm în contact cu elemente primordiale și roade ale pământului: apa, grâul și fructele, cald-rece.

La primul atelier făina rezultată din grâul măcinat, se amestecă cu apa pentru a se transforma din nou ca să formeze aluatul gustos căruia sarea îi adaugă valoarea, ajutat de drojdie capătă viață și crește încălzit de un foc blând, întețit de aerul care îi da putere și din momentul în care toate se întâlnesc se transformă și contribuie la transformarea finală rezultând pâinea proaspăt aburindă care ajunge pe masa noastră.

La cel de-al doilea atelier în timp ce pâinea se coace, vom lucra cu fructele, apa și mierea, amestecate cu meștesug având asistența Maestrului gelatier Alexandra de la Puro&Bio care ne va dezvălui secretelele preparării de gelato adevărată și practic ne va demonstra cum se face înghețată artizanală.

Târg de Florii

Când? 30 martie – 1 aprilie

Unde? Muzeul Național al Țăranului Român

De peste 20 de ani, Muzeul Național al Țăranului Român ține această sărbătoare și își așteaptă vizitatorii, timp de trei zile, să vină la primul târg de meșteri de peste an.

La Târgul de Florii participă încondeietoare, țesătoare, cusătorese, împletitoare, olari, iconari, lingurari, pielari, rudari… meșteri vechi, care și-au dovedit iscusința de-a lungul timpului și care duc mai departe tradiția meșteșugului lor.

De vineri, 30 martie, până duminică, 1 aprilie 2018, de la orele 10 dimineața până la 6 seara, veți avea prilejul să-i întâlniți și să târguiți o mulțime de lucruri frumoase, meșteșugite cu sârg și încărcate cu semne și înțelesuri.

Ouă încondeiate, icoane, obiecte din lemn, ceramică, țesături, jucării, instrumente muzicale, podoabe, mobilier pictat și multe altele vor putea fi tocmite și cumpărate la Târgul de Florii de la Muzeul de la Șosea.

De-ale gurii găsiți: cozonaci și plăcinte, fel și fel de dulciuri din Teleorman, turtă dulce de Harghita, miere de albine, polen și propolis, ierburi de leac, pălincă și dulceață.

Bounty Fair

Când? 31 martie – 1 aprilie

Unde? Casa Universitarilor

Sărbătorile Pascale și luna aprilie aduc motivație, soare, energie pozitivă, dăruire, ținute colorate și vesele, planuri pentru vacanță şi cȃte şi mai cȃte.

La Bounty Fair #33, ediția de Florii și Paști, vei găsi un tȃrg care reuneşte aproximativ 60 de artişti romȃni și creații lucrate manual, cu design propriu.

Scopul evenimentului constă în promovarea creativității şi talentului romȃnesc, informarea oamenilor cu privire la calitatea şi unicitatea produselor lucrate manual, susținerea producției și producătorilor autohtoni, dar şi crearea unui mediu pentru dezvoltarea creativă a celor mici și celor mai mari. În esență, Bounty Fair este un eveniment dedicat ȋntregii familii, indiferent de vȃrstă!

Ce vei găsi la Bounty Fair #33, ediția de Florii și Paști?

-un eveniment potrivit de venit cu prietenele, la shopping, probat haine şi accesorii cu stil, de ales ținute pentru evenimentele de primăvară sau de redefinit stilul vestimentar și garderoba;

-cadouri pentru cei dragi sau un rasfăț pentru tine, toate lucrate manual de aproximativ 60 dintre cei mai talentați designeri și artizani români, cu pasiune și drag pentru artă și creație;

-ateliere haioase și educative cu tematici variate, adaptabile pentru vârstele micuților, în cadrul cărora se vor distra, vor socializa şi îşi vor dezvolta abilitățile creative;

-tombolă cu premii pe loc;

-zonă de restaurant;

-atmosferă caldă de sărbătoare, oameni comunicativi și deschiși, creativitate și mai ales, primăvara.

Pe tot parcursul weekendului sunt organizate și susținute 14 ateliere haioase și educative cu tematici variate, adaptabile pentru vârstele micuților, în cadrul cărora se vor distra şi îşi vor dezvolta abilitățile creative. (Nu este necesară programarea sau înscrierea în vederea participării la ateliere).

Cei mici vor avea ocazia să picteze pe apă, lemn, ouă, ceramică, sau chiar cu particule colorate și să realizeze figurine din origami, bentițe simpatice, Cosânzene sau să descopere tehnica șervețelului. De asemenea, pot alege dintre ateliere de Window Color, O poveste într-un ghiveci, Micul Picasso și Arta florilor presate.

Timp frumos petrecut împreună vă dorim!