Activități pentru copii în weekend-ul ce urmează

Vremea e capricioasă în acest sfârșit de săptămână. Dar asta nu înseamnă că trebuie să stăm în casă și să ne uităm pe geam la mormanele de zăpadă.

Ți-am pregătit o listă de activități. Poți petrece timp cu cei mici la teatru, la ateliere de creație sau experiemente.

Spectacol interactiv pentru copii. Prâslea cel Voinic și Merele de Aur

Când? 24 martie

Unde? Teatrul Coquette

Spectacolul este o adaptare a celebrului basm cu același titlu al lui Petre Ispirescu, este interactiv și plin de umor.

În grădina Împăratului Verde crește un măr, cu mere de aur, care sunt furate în fiecare an când se coc de către un zmeu năstrușnic, a cărui putere stă într-un inel. Merele de Aur, atât de prețioase împăratului sunt păzite pe rând de către cei trei fii ai săi, dar eroul, mezinul Prâslea reușește să prindă făptașul după ce îi înfruntă și pe cei doi căpcăuni, cei doi paznici comici ai peșterii zmeului.

Zmeul a răpit-o pe frumoasa Ileana, fiica împăratului din regatul de Safir, dar Prâslea cel Voinic, reușește să o salveze din peștera zmeului.

Parenting – cum creştem inteligenţa emoţională a copilului

Când? 24 martie

Unde? bd. Corneliu Coposu nr. 7, bloc 104, scara 3, interfon 63

Inteligenţa emoţională a copilului este aptitudinea care prezice cel mai corect succesul în viaţă al viitorului adult, pe plan personal şi pe plan profesional… În acelaşi timp, este o aptitudine care poate fi dezvoltată intens la orice vârstă!

Cum va decurge atelierul? – Structură şi obiective

Vom prezenta şi aplica diverse tehnici şi exerciţii de educaţie emoţională, având ca obiectiv gestionarea eficientă a trăirilor afective. Ne propunem să răspundem la următoarele întrebări:

1) ce este inteligenţa emoţională? 2) la ce ne ajută emoţiile când suntem mici? 3) putem învăţa ceva de la emoţiile copiilor, ascultând mesajele pe care le poartă acestea? 4) de ce are nevoie fiecare emoţie? 5) cum sunt trăite emoţiile în mod diferit la fiecare copil? 6) cum putem înţelege şi accepta emoţiile copiilor ca trăiri fireşti, specific umane? 7) îl ajută pe copil plânsul sau e cazul să se abţină? (miturile despre plâns şi tipurile de plâns) 8) cum ne putem manifesta funcţional când ne trăim emoţiile? 9) cum îl putem ajuta pe copil să înţeleagă şi să gestioneze ceea ce simte? De asemenea, vei primi răspuns la întrebările personalizate la care cauţi răspuns.

Ce vei obţine? – Vei afla cum „funcţionează” inteligenţa emoţională atât la adult, cât şi la copil, înţelegând cum o poţi dezvolta de-a lungul vieţii; – Vei descoperi cum îi poţi dezvolta copilului ataşamentul securizant încă de la o vârstă fragedă, bazându-te pe transmiterea corectă a emoţiilor; – Îţi vei înţelege nevoile proprii, precum şi pe cele ale copilului tău; – Vei înţelege legătura dintre emoţiile tale şi limbajul corporal şi facial prin care comunici cu copilul tău; – Vei afla cum poţi crea o relaţie puternică şi sănătoasă cu copilul tău; – Îţi vei putea învinge temerile privind subiectele deschise în relaţia cu copilul tău – de exemplu prevenirea crizelor de furie, subiectul tabu „a fi rebel sau nu?”, în ce măsură poţi deveni prietenul de joacă al copilului tău etc. – Vei înţelege în ce fel schimbarea copilului tău începe cu schimbarea ta.

Cu cine veţi petrece timpul la acest workshop practic? Vă invităm cu drag împreună cu Psiholog dr. Bogdana Peltea şi Psiholog Ana-Cristina Babiţă, traineri în relaţii socio-emoţionale, să învăţăm şi să practicăm moduri funcţionale de a gestiona emoţiile prin exerciţii practice, joc de rol şi alte tehnici specifice.

Spectacol O Poveste a Porcului după o relatare a lui Ion Creangă!

Când? 24 martie

Unde? Teatrul Ion Creangă

Intitulat „O poveste a porcului”, spectacolul este pus în scenă de regizorul Mircea Cornișteanu, care semnează totodată scenariul și ilustrația muzicală.

Inspirat de poveștile copilăriei și de modul în care receptarea acestora se modifică de la o generație la alta, Mircea Cornișteanu a transformat basmul lui Ion Creangă într-o poveste despre încredere și curaj, prin care magia se infiltrează în realitate.

În această lume fantastică, realizată cu ajutorul decorurilor gândite de Puiu Antemir și a costumelor create de Anca Lazăr, oamenii simpli viețuiesc alături de vrăjitoare și de animale vorbitoare, capabile de fapte mărețe. Altfel de-ar fi, nu s-ar mai povesti.

Doi oameni simpli (un moș și o babă, după cum spune povestea), măcinați de singurătate, se hotărăsc să ia drept copil prima ființă care le iese în cale. Atunci, soarta îi aruncă moșului în drum un purcel. Desigur, nu orice fel de purcel, ci unul fermecat, care e capabil de fapte mărețe. Altfel de-ar fi, nu s-ar mai povesti.

Micuța balerină. Atelier de creație pentru copii de 4-9 ani

Când? 24 martie

Unde? Paralela 45 Academiei

ALaNDaLa așteaptă toate fetițele la un atelier de meșterit, cu dragoste și tul unde vor exersa motricitatea fină și precizia, într-un mediu social.

Astfel, la acesta atelier copiii vor crea de la zero o balerină delicată, folosind materiale naturale şi la îndemâna oricui, dar şi multa imaginaţie şi creativitate! Desigur, exista şi varianta unui balerin! La început vom asculta, ca de obicei, o poveste tematică.

Ateliere de experimente pentru copii 5-10 ani. Experimente cu Reacție și Distractie!

Când? 24 martie

Unde? Clubul Copiilor Isteți

Haideți să descoperim împreună cea mai bună combinație de joacă, socializare și învătare!

De această dată îi invităm pe copii să afle cum arată un balon rezistent la foc și cum putem face baloane de săpun pătrate!

Oare putem face apa să se teleporteze? Da putem, este știință și nu vrăjitorie!

Forța vibrațiilor este misterioasă și poate da naștere unor experiențe și jocuri dintre cele mai surprinzătoare! Oare cum putem produce vibrațiile? Dar sunetul, cum credeți că îl putem vedea?

Haideți să ne lăsăm fascinați de magia gheții carbonice și să creăm baloane uriașe, pe care le transformăm în fum! Cine nu dorește să-și prepare propriile băuturi magice?

Cu ajutorul experimentelor fizice și chimice vom aborda teme ce țin de natură și mediul înconjurător pe înțelesul celor mici. Impreună ne vom pune intrebări, vom specula, vom vedea ce și cum se intamplă practic, iar la final vom analiza și trage concluzii pe baza observațiilor făcute în timpul experimentelor. În felul acesta fixăm bine noțiunile și cunoștințele învătate!

Vocile pădurii, Spectacol de teatru pentru copii de 1-3 ani

Când? 24 martie

Unde? Teatrul din Podul Meu

A fost odată o pădure cu lemne şi copaci, ghinde şi frunze, pietre şi apă curgătoare, scoarţă şi rumeguş care prind viaţă şi ne povestesc magnificul spectacol al naturii vii.

În faţa ochilor ni se desfăşoară natura cu ce are ea mai frumos iar la sfârşit vom putea atinge cu toţii lemnul, piatra, frunza, pământul şi apa.

Spectacolul va fi susținut de Voicu Hetel, actor al Teatrului Ion Creangă, specializat și format în Programe de EDUCAȚIE TIMPURIE, susținător al numeroase spectacole dedicate bebelușilor și toddlerilor.

Capra cu trei iezi – Spectacol pentru Copii +3 ani

Când? 24 martie

Unde? Teatrul Țăndărică

În spectacol apar actori la vedere, păpuşi mari şi măşti, într-un decor ce sugerează lumea satului românesc.

Regizorul a tratat texul clasic în linie accentuat folclorică, de la decor la costumele stilizate ale personajelor, la diferitele obiecte sau la linia melodică. Este un mod de a ne aduce aminte de rădăcini.

Atelier Olărit pentru copii

Când? 24 martie

Unde? Clay Play Ceramică

Creativitate, bucurie, conectare cu ajutorul unui meșteșug vechi de mii de ani!

Se lucrează la roata de olărit sub îndrumarea unui trainer. Fiecare participant va lucra individual la roata de olărit pe parcursul unei ore întregi!

Vei învăța mișcările de bază în olărit: centrarea, deschiderea vasului, înălțarea, subțierea pereților, folosirea instrumentelor de lucru, crearea formei finale a vasului. Tot ce îți rămâne de făcut este să exersezi!

Avem cinci roți de olărit disponibile, astfel încât atelierul se desfășoară cu maxim 5 participanți.

Atelierul se adresează copiilor cu vârsta peste 8 ani și adultțlor. Pentru copiii cu vârsta sub 8 ani vă recomandăm atelierele de modelaj în lut.

Durata atelierului este de o oră

Cost 45 lei / persoană.

Toate materialele precum și arderea obiectului creat sunt incluse în cost.

Obiectele arse le puteți ridica de la atelier după aproximativ 2-3 săptămâni. Lucrările neridicate vor fi păstrate o perioadă de maxim 3 luni.

Trăistuța Curajului – Spectacol interactiv cu tâlc pentru copii

Când? 24 martie

Unde? JuxiMagic

Un spectacol despre curaj, sinceritate și ajutorul primit din partea prietenilor și persoanelor dragi.

Zâna Maya este o Zână veselă și curajoasă care are grijă de trăistuța Spiridușilor Curajoși. Într-una din zile a trecut peste un râu și trăistuța a căzut în apă. Ce s-a întâmplat cu Spiridușii Curajului? Cum a reacționat Zâna Maya? Vă așteptăm alături de noi să aflați răspunsurile la întrebări și să le cunoașteți pe cele două zâne din Ținutul Magic Juxi, Zâna Maya și Zâna Croitoreasă.

“Dacă veți căuta cu atenție în trăistuțele voastre din suflet, poate găsiți ascuns bine de tot puțin curaj, puțin adevăr, câteva fapte bune menite să facă fericiți alți copii. Doar să închideți ochii și să credeți în magia din voi. Nu uitați! În spatele fiecărui act de curaj se află un spiriduș zâmbitor care abia așteaptă să vă împrieteniți! Fiți curajoși!” Mingea de Cleştar. Spectacol de Euritmie pentru Copii

Când? 24 martie

Unde? Metamorphosis

O vrăjitoare avea trei feciori și temându-se să nu îi fure puterea,  pe cel mare îl transformă într-un Vultur iar pe cel mijlociu într-o Balenă.

Cel mic reușește să  scape de blestem și se hotărăște să călătorească spre Palatul Soarelui de Aur,  pentru că auzise că în acest palat se află o prințesă vrăjită. În drumul său către palat îi ies în cale doi uriași care se certau pe o pălărie care te putea duce acolo unde îți dorești și în cele din urmă pălăria îi rămâne lui Prâslea care cu ajutorul ei ajunge la palat.

Când o întalnește pe prințesă  aceasta îi vorbește despre mingea de cleștar și îl învață ce să facă pentru a căpăta-o.

Ascultând cele spuse de domniță flăcăul se luptă cu un bivol sălbatic din care se înalță  o pasăre de foc  și când  aceasta este răpusă băiatul va ajunge să  aibă mingea de cleștar. Aventura se termină cu o nuntă ca-n povești  la care toți frații dansează si se bucură împreună.

Magicianul Valentino și Găinușa Corcodușa

Când? 25 martie

Unde? Salina by ABC

Magicianul Valentino vine la Salina by ABC cu un spectacol interactiv pentru toată familia.Vei rămâne surprins să fii chiar tu magician și să vezi cum magia se întâmplă în mâinile tale.

Vă așteptăm alături de Magicianul Valentino să ne distrăm și să ne luăm porția de salinoterapie. Micii magicieni vor primi și o surpriză din partea magicianului.

Fiecare are un rol în viață, așa are și Găinușa Corcodușa în ograda sa. Este cea mai vestită găină de peste mări și țări. Cântă deosebit, nu are triluri obișnuite ca și suratele ei, ci cântece măiestre.

De-a Micul Prinț

Când? 25 martie

Unde? Teatrul Ion Creangă

Teatrul Ion Creangă adaptează una dintre cele mai îndrăgite și fermecătoare povești – „Micul Prinț” de Antoine de Saint-Exupéry – într-un spectacol dedicat micuților de vârstă preșcolară. Spectacol de teatru copii mici 0-6 ani.

Există câțiva oameni pentru care Asteroid B612 nu este doar un punct pe cer într-o noapte senină. Există câțiva oameni care știu că un asteroid este suficient de încăpător pentru câțiva vulcani (stinși), o floare și un mic prinț.

Există puțini care chiar l-au cunoscut pe Micul Prinț, dar povestea lui a transformat toate vulpile, toți trandafirii și toți baobabii de pe Pământ. Le-a dat viață și le-a oferit cuvinte pe care e bine să ni le amintim din când în când.

În dorința de a aduce filosofia Micului Prinț aproape de copiii între 3 și 6 ani, care abia încep să se plimbe din planetă în planetă, regizoarea Ioana Petre pleacă într-o foarte serioasă călătorie de explorare a celebrului text.

Alături de ea, întreaga echipă va cerceta și se va juca, va pune întrebări și va crea labirinturi, pentru ca, la final, să poată deosebi un elefant din burta unui șarpe de o pălărie.

Prințesa și bobul de mazăre

Când? 25 martie

Unde? Teatrul Coquette

Spectacolul Prințesa și bobul de mazăre pentru copii între 3 și 10 ani, pune în scena povestea prințului mofturos cu un umor adecvat copiilor.

Spectacol pentru copii cu vârsta între 3 și 10 ani, realizat la Teatrul Coquette după basmul Prințesa și bobul de mazăre, scris de H.C. Andersen. Spectacolul prezintă povestea prințului mofturos, cu un umor adecvat copiilor.

Prințul (puțin mofturos, fie vorba între noi) trebuie convins să se căsătorească pentru binele împărăției. Cum își găsește prințul perechea, dacă el nici nu vrea să audă de însurătoare? Se pare că nici una dintre prințese nu este cea potrivită, pentru că el își dorește o prințesa adevărată. Cum se poate dovedi că o prințesa este prințesa adevărată? Se întâmplă însă un șir întreg de coincidențe, care fac ca într-o seară, pe furtună, la poarta palatului să bată o frumoasă fată. Să fie ea oare cea aleasă? La ce probe este supusă? Vom vedea dacă împărăteasa va reuși să ridice blestemul ursitoarei asupra prințului.

Spectacolul Prințesa și bobul de mazăre readuce în prim plan unul dintre frumoasele basme ale copilăriei. Îi invităm pe copiii de toate vârstele să se bucure de el!

Structuri de rezistență, atelier pentru copii

Când? 25 martie

Unde? Orașul Cunoașterii

Cine are cea mai rezistentă casă, melcul sau țestoasa?

Dar casele oamenilor cât de rezistente sunt? Oare ce formă ar trebui să aibă casa pentru a rezista mai bine și mai mult?

Invităm copiii să găsească răspunsuri la aceste întrebări în cadrul atelierului „Structuri de Rezistență”. Vom construi și vom testa care este structura cea mai rezistentă.

Impro for kids 

Când? 25 martie

Unde? Puro&Bio

Impro for kids – show este un spectacol interactiv de teatru de improvizație pentru copii în care actorii  creează povești cu ajutorul copilului tău! Vino cu prichindeii de mânuță și trăiește o duminică perfectă în ambianță de la Puro & Bio! O să fie…yummmy!! Scenele de impro sunt fresh, înghețata este bio…

Cu participarea extraordinara a Micilor IMPRofesionisti, copiii antrenati de Improvisneyland!!

Ne plac poveștile pentru cei mici, ne plac părinții jucăuși & implicați, așa că experiența noastră alături de copilărie continuă!

Goe în Țara Minunilor

Când? 25 martie

Unde? Teatrul Ion Creangă

Ca să nu mai rămână repetent și anul acesta, familia domnului Goe îl invită pe profesorul Pricupescu să îl mediteze pe tânărul școlar. Goe nu e deloc cooperant, dar Pricupescu e unul dintre cei mai buni dascăli, iar atunci când este forțat de împrejurări, poate fi foarte creativ.

Cu puțină imaginație, toată familia pornește într-o călătorie spre București. Pe măsură ce personajele se cufundă în poveste, granița dintre realitate și fantezie devine din ce în ce mai subțire, până când Goe ajunge în Țara caragialească a Minunilor.

Timp frumos petrecut împreună vă dorim!


#teatrulioncreanga #teatrulcoquette #balerine #atelierolarit #spectacolecopii #activitati #teatrucopii #clubulcopiiloristeti