Ai aflat ca esti gravida? Vezi ce analize trebuie sa faci

Cand te trezesti putin din euforie, dupa ce ai aflat ca esti insarcinata, primele intrebari care iti vin in minte sunt cele legate de sanatatea copilului si de ce urmeaza sa faci.


Majoritatea femeilor, indiferent de pozitia sociala, de titulatura job-ului sau de momentul in care afla ca sunt insarcinate, paseste intr-o lume cu totul noua, despre care nu s-a informat niciodata si care-i da senzatia de ‘fluturi in stomac’ la propriu si la figurat.


Daca le intrebi pe prietenele tale care au nascut deja, multe dintre ele nu-si mai amintesc ce au facut si in ce perioada a sarcinii.


Mintea noastra scapa de aceste informatii pentru ca trebuie sa se adapteze urgent la tot ceea ce inseamna un copil si nevoile lui.


Pentru ca am primit de multe ori intrebari legate de primele analize, m-am gandit ca le pun pe toate intr-un articol.


Nici eu nu nu mai stiu cum am facut.  Am consultat medicii de la Femme Boutique Medical, pentru o lista complete si avizata.


Am constatat ca intre timp medicina a evoluat si ca acum putem sa facem mult mai multe analize care sa ne dea informatii foarte precise despre starea bebelusului.

Imediat dupa ce afli ca esti gravida este obligatoriu sa faci un set de analize standard, cele acoperite de asigurarea de sanatate si ecografiile recomandate de medic.


Adica cele de mai jos:

–          Determinarea RH-ului

–          Determinarea grupei de sange – daca nu o stii deja

–          Hemoleucograma

–          Analiza biochimica a sangelui

–          Hepatitele B si C

–          Anticorpii Citomegalovirus, Rubeola, Toxoplasmoza, Listeria, Chlamydia

–          Testul Babes-Papanicolau (daca nu l-ai facut in ultimul an)

–          Examen de urina


De la 10 saptamani si 6 zile pana la 13 saptamani si 6 zile, este recomandat sa faci teste genetice non-invazive (ele se gasesc pe piata sub mai multe denumiri: Panorama, Harmony, Neobona, etc).


Testarea este foarte simpla: ti se ia sange care va fi trimis la laboratoare in SUA. Analiza consta in separarea AND-ului mamei de cel al copilului, iar rezultatul care are o precizie de 99% va arata care sunt riscurile de boli genetice si sexul copilului.


Rezultatul testului nu se refera doar la ce ar putea mosteni copilul de la mama sau tata, ci si la modificarile ireversibile ale informatiei genetice care pot aparea spontan atunci cand se formeaza embrionul.


In paralel prin ecografii de evolutie de sarcina poti sa vezi cum se dezvolta embrionul.

Daca vrei sa intelegi cat mai clar cum evolueaza bebelusul in fiecare saptamana, gasesti aici toate informatiile, sarcina pe saptamani povestita intr-un limbaj prietenos si accesibil.

Morfologia din primul trimestru este foarte importanta.


Se poate face intre saptamanile 11 si 14 de sarcina si studiaza biometric si morfologic toate organele fetale pentru a vedea daca ele sunt dezvoltate normal pentru varsta sarcinii.

Pentru parinti este o dubla emotie: sa afli daca e bine copilul si sa-l si vezi.


Stiu ca suna ciudat, dar aparatele pe care se fac morfologii 4D iti dau o imagine superba a fatului, adica prima ta fotografie cu copilul.


Tehnologia a evoluat fantastic, iar cercetarile din medicina au atins un prag la care iti pot da informatii vitale inca din primele saptamani de sarcina.


Celebrul profesor cipriot Kypros Nicolaides a dezvoltat cel mai precis instrument de diagnosticare a malformatiilor la fat, care se numeste Astraia. Acest software foloseste algoritmul si metodologia Fetal Medicine Foundation.


In Romania exista cativa medici care s-au specializat la Profesorul Nicolaides si care folosesc acest soft.

Certificarea obsinuta de catre acestia dovedeste ca au toate cunostinele profesionale sa diagnosticheze orice posibila malformatie.


Medicii acreditati sunt verificati anual.

Aceasta metoda de screening fetal FMF (ASTRAIA) pentru anomalii cromozomiale are o rata de detectie de peste 95% si o precizie de 99,9%, fiind cel mai performant instrument medical descoperit pana in prezent.


Folosit impreuna cu Voluson E 10 te va ajuta sa fii linistita si sa te bucuri de sarcina fara ganduri si probleme.

Ai aflat că ești gravidă? Vezi ce analize trebuie să faci

Urmareste-ne pentru toate informatiile, serviciile si produsele de care vei avea nevoie pe parcusul sarcinii.