Cauti o bona? 5 agentii recomandate!

Să găsești cea mai bună bonă pentru copilul tău poate fi o adevărată încercare. Mai degrabă te pregătești pentru un maraton în deșert la +100 de grade.

În timp ce concediul pentru creștere a bebelușului pare să ajungă la final, apar și întrebările care o să-ți răpească multe nopți de somn: Cum găsesc bona pentru copil? Unde o găsesc? Cum o să fie? Dacă îl bate? Dacă nu o place? Dacă, dacă, dacă…

Este absolut normal să îți dorești cea mai minunată, sensibilă și dedicată femeie pentru micuțul tău. Însă, ai grijă cu ce așteptări pornești la drum.

Nu o să găsești niciodată o copie a ta. Și asta pentru că mama e doar una. 😊 Și e perfect normal!

Este greu să lași copilul pe mâinile unei străine o zi întreagă. Dar, există viață și după ce bebele crește. Trebuie să mergi la serviciu, trebuie să te ocupi de tine. Jucăriile acelea după care tânjește atât când mergeți la mall nu se cumpără singure. 😊

Însă, ce faci concret când simți că a sunat ceasul și hocus-pocus trebuie să găsești o bonă.

Cel mai probabil vei apela prima dată la toată rețeaua de rude, prieteni, cunoștințe, colegi de birou și vecini. Destul de dificil să găsești cu ajutorul lor femeia potrivită.

Cei care au deja o bonă sigur nu vor să o împartă și țin de ea ca de ochii din cap. Iar cei care au copii mari, nu mai au contactele lor sau bonele și-au găsit deja alte familii.

Și, astfel, rămân agențiile specializate în recrutarea de bone. Marele avantaj al acestor business-uri este faptul că au o bază de cv-uri mare. Iar asta înseamnă că pot trece prin filtrul cerințelor tale riguroase. Trebuie să găsești cel puțin câteva care să îți îndeplinească așteptările.

Personalul este calificat, au tot felul de certificate și atestate pentru pregătirea copiilor. Bonele din agenții au recomandări de la foștii clienți, sunt testate psihologic, au analizele medicale la zi, multe dintre ele au chiar și studii superioare. Sau știu mai multe limbi străine.

Gândește-te ce valori îți dorești să aibă? Să fie veselă, zâmbitoare, inteligentă, grijulie, caldă, mereu dornică să se joace.

Am făcut un research și am găsit cinci agenții de bone recomandate de mame care au apelat la serviciile lor.

Agenția Syncronize Family

Am aflat despre ea de la Corina Bârlădeanu. Ea a găsit cu ajutorul celor de aici o bonă care a lucrat în sistem Waldorf și Montessori, care este și kinetoterapeut. Fiind tânără are dinamismul și energia pe care fiul său le solicită, ne-a spus Corina.

Agenția funcționează după o regulă simplă. Intri la ei pe site, completezi un formular pentru înregistrarea familiei, menționezi dacă dorești bonă internă, pentru 8-10 ore sau doar pentru 4 ore. Și data la care ai nevoie de ea.

Un consultant de la agenție te va contacta în cel mai scurt timp pentru a merge la sediul lor pentru un interviu. Stabiliți împreună criteriile de selecție, urmând ca în câteva zile să îți prezinte posibilele candidate. În maximum câteva săptămâni ar trebui să ai acasă bona potrivită familiei tale.

Agenția Maidmyday

Avantajul lor este faptul că descoperi foarte repede dacă o candidată este potrivită copilului tău.

Mai exact, trebuie să introduci adresa unde locuiești și o să îți apară toată bonele disponibile în zona ta de căutare.

Le poți vedea direct pozele, descrierile și experiența. Așa că scutești mult din timpul de recrutare. Cu un singur scroll fie te poate convinge o bonă, fie nu. Iar interviul îl poți stabili abia după ce i-ai cercetat amănunțit profilul.

Este trecut inclusiv tariful pe oră la fiecare bonă.

Mai mult, ai destule opțiuni suplimentare de selecție – dacă ai nevoie să îi ia pe copii de la școală, dacă vrei să gătească sau dacă știe să acorde primul ajutor.

Agenția Bona Mia

Agenția este deschisă încă din 2004. Și se laudă cu peste 500 de potențiali angajați intervievați. Și la ei pornește totul de la un formular online. Iar mai apoi o întâlnire cu unul dintre consultanții lor.

Contra unei taxe, cei de la agenție vor face interviurile cu potențialele cadidate. Urmând ca după această preselecție riguroasă, să te invite și pe tine să le cunoști pe cele care au trecut în ultima etapă a interviurilor. 😊.

Astfel, spun cei de la agenție, se elimină în primul rând din riscurile aducerii acasă a unei persoane necunoscute.

Agenția Nanna

Drumul către bona perfectă începe și la agenția Nanna tot cu un chestionar online. Apoi o selecție serioasă a candidatelor și, în ultimă etapă, interviurile între famile și potențiala bonă.

Înainte de interviuri, bonele de aici sunt evaluate din punct de vedere psihologic. Le este cerut cazierul judiciar, dar și un set de analize medicale.

Mai mult, cei de la agenție recomandă ca înainte de se instala bona la voi acasă, să fiți voi primii care mergeți în locuința ei. Așa, spun ei, o veți cunoaște mai bine în propriul mediu.

Pe site-ul lor găsești și 10 pași pe care să îi ai în vedere în perioada de probă a bonei.

Agenția Nanny Express

Cei de la agenția Nanny Express au mai mult variante de program pentru bonele din portofoliu.

Cele cu program full, dar și bone „la nevoie”.

Mai exact, dacă nu ai nevoie de o persoană care să vină la program de luni până vineri, program riguros și constant, ei te pot salva.

Poate ai nevoie să mergi la o petrecere, vrei să mergi la cină sau la un film cu soțul. Pe site-ul lor poți rezerva o bonă pentru doar câteva ore, în ziua pe care o alegi tu.

Totul se face online. Ei au grijă ca bonele să aibă toate analizele medicale la zi, dar și avize psihologice.

Dacă știi și tu alte site-uri pentru recrutarea bonelor, te rog să ne dai de veste! 😊