Ce își doresc femeile de Crăciun și ce primesc de fapt?

De la 50 de femei citire…

A venit și perioada aceea din an, te prinzi după cozile interminabile la orice.

Până și la ieșirea din mall-uri.

Ceea ce mă face să cred că ne dorim liniște și pace, dar nu le prea putem pune sub brad. Dacă tot se creează această agitație peste tot, întrebarea este: primești ceea ce îți dorești?

Ca să studiem un pic fenomenul, am făcut un mic sondaj și am întrebat 50 de femei exact așa: ce își doresc de Crăciun și ce primesc, de fapt?

Nu e chiar așa ușor. Mă gândeam că putem să dăm o mână de ajutor bărbaților, însă dacă au intrat pe această postare să afle vreun indiciu, mi-e teamă că mai rău îi încurcăm.

Ideea este că nici eu n-am aflat din prima. Adică nu a fost scurt și la obiect. A fost nevoie să întreb de câteva ori…stai că liniștea, stai că licărirea din ochi sau “că Moșu aduce ceea ce-și dorește, plus o surpriză care, în 90% din cazuri, este ceva la fel de plăcut ca și cadoul dorit.” 

Dar nu m-am lăsat, am insistat pe concret cu subiect și descriere până când s-a conturat ceva, însă după atâta conversație cred ca pot să împart lista în două: cadouri care se pot cumpăra și cadouri care se pot face – de exemplu un bebeluș 🙂

Bine, din start ar fi bine să excludem definiția darului din dex în care “cadou”= ceea ce se primește sau ceea ce se dăruiește și nu  ceea ce se dorește.

Însă pentru că am văzut multe comentarii legate de ce ar trebui să primească sau nu o femeie, că nu e potrivit niciodată un cadou legat de bucătărie sau orice cu legătură cu gospodăria, m-am gândit că cel mai bine le întreb pe doamne.

Surpriza a fost ca cineva chiar să-și dorească un robot de bucătărie, drept pentru care cred că e important ca Moșu să fie atent la plângerile/dorințele de zi cu zi pentru că este posibil ca doamna să nu o ia personal ca pe o amenințare cu gătitul.

Mergând mai departe, au fost sesizări cu privire la faptul că deși și-au exprimat doleanțele, în mai multe rânduri doamnele primesc un cadou care aduce beneficii ambelor părți: de exemplu bilete de avion către destinații faine.

N-am putut să nu sesizez și că atunci când nu primesc ceea ce vor, cadoul de ziua Moșului va fi cu final fericit și pentru ele.

Multe dintre răspunsuri s-au încadrat la partea sentimentalo-romantică și anume: excursii, escapade, deplasări…atenție, fără telefon și internet! Pe semne, un cadou perfect ar fi o carte 😛

Am auzit și varianta că vin mai mulți moși și unul tot o nimerește – doamna dorindu-și o tigaie de fontă și un ceas clasic. Simplu de nimerit!

Ce mi-a plăcut cel mai tare a fost un răspuns care spunea că e primul an în care dorește să dea și nu să primească. De vreo 8 kg era vorba. Și o baie fierbinte cu muzica dată la maxim.

Exact în aceeași măsură, doamnele iși doresc de Crăciun să fie surprinse și să nu aibă surprize deloc. Pe principiu, ai grijă ce-mi doresc ca să fie liniște și armonie de Sărbători :)) .

O să las ca și concluzie, un mesaj frumos și complet care mi se pare că a redat exact atmosfera care trebuie creată:

Ce aș vrea să primesc? Șosete. Dar nu tipul ăla bleumariu pe care îl primeam când eram mică, ci unele colorate. Și niște ghetuțe ar merge.

Dar putem să dăm skip la șosete și la ghete și să primesc liniște, o cană cu vin fiert, o conversație plăcută și fără grabă în care să nu ne inventariem anul care a trecut (chit ca a fost unul bun), să nu ne facem griji în legatură cu viitorul, ci să stăm, să povestim vrute și nevrute și să uităm să ne uităm la mobil 🙂

Dacă multiplicăm “momentul ăsta” de vreo 5-6 ori iese un Craciun pufos ca un cozonac făcut acasa, de mână. 

Moș Crăciun inspirat!

Contact wow mom

#Craciun #Cadouri #daruri #femeile #cadou #surprize #dorinte #barbati