Ce ți-ai spune azi dacă ai fi în fața ta?

Ce te faci când râmâi doar tu cu tine? Ce îți spui? La ce-ți fuge gândul prima dată? Te cerți? Te feliciți? Nu sta pe gânduri! Răspundeți acum!

Când ai simțit că rămâi fără aer ultima dată? Când ai simțit că-ți fuge pământul de sub picioare?

Zilele fug, e crunt că nu avem un buton de replay. Că nu putem să ne bucurăm la infinit de clipele minunate, de lucrurile magice. Că nu putem da delete atunci când lumea a fost prea mare pentru noi, iar veștile prea crunte.

Ce ți-ai spune azi dacă ai fi în fața ta?

Ai cel puțin trei apeluri ratate de la mama ta. Vreo cinci sms-uri de la prietena cea mai bună și câteva invitații în sertarul biroului. Care e scuza ta?

Spune-i mamei tale că ești bine! Sun-o acum! Moare de griji atunci când nu-i răspunzi cu zilele. Fă-ți timp pentru ea. La un moment dat va fi prea târziu. Iar regretele vor fi doar lacrimi înnodate în bărbie. Știi că doar pe tine te are. Că se gândește dacă ai mâncat azi, dacă ți-ai pus fular pentru că afară bătea prea tare vântul. E aproape miezul nopții și poate se gândește dacă te-ai învelit, ca nu cumva să răcești.

Probabil nici nu mai știi cum ai ajuns aici.

Când ai vorbit ultima dată cu tine? Când ai fost sinceră cu trăirile, emoțiile sau cu furia ta?

Când te-ai bucurat ultima dată doar pentru că ești sănătoasă? A fost mai puternică emoția că ți-ai luat o pereche nouă de pantofi sau ți-ai schimbat mașina, nu-i așa?

Când ai plâns ultima dată de fericire când copilul tău a venit și te-a luat în brațe fără vreun motiv anume? Mai degrabă îți amintești că te-a înfuriat desenul de pe pereții proaspăt vopsiți.

Ești fericită când rămâi doar tu cu tine? Ești omul pe care îl visai când jucai șotronul în fața blocului sau alergai pe ulițele bunicilor? Sunt sigură că da.

Când în lumea ta se stinge lumina, apar beculețe de zâmbete colorate.

Fii prezentă! Bucură-te de oamenii buni pe care îi ai alături. Ei sunt licuricii din întunericul greu ce se mai așterne hain.

Râzi mult. Râzi până te doare stomacul. Ia-ți partenerul de mână. Ia în brațe oamenii dragi. Strânge-i bine.

Fii blândă. Renunță să te concentrezi în a te certa. Gândește-te câte lucruri minunate ai de care te poți bucura. Este datoria ta să găsești tot ce e bun în jurul tău.

Fii recunoascătoare viselor ce devin realitate!

Înțelege zi de zi că oamenii vin și pleacă. Doar cei mai buni rămân lângă tine. Ai grijă de ei!

Poate acum ești în mașină. Stai pe bancheta din spate, în timp ce soțul tău conduce. Mergeți acasă la cei mici. Uită-te la el. Ești o norocoasă, nu-i așa? Ai primit analizele de la doctor? E totul perfect! WoW! Ești o norocoasă! Asta rămâne când lumina se stinge. Miracolul de a fi bine alături de oamenii imperfecți de buni de lângă noi.

#cumsafirecunoscator #cumsafifericit #fericit #viseledevinrealitate #ceitispuicandestidoartucutine #ombun #recunoscator