Ce le-am spus copiilor despre Moș Crăciun?

Îmi aduc aminte și acum momentul în care am aflat că nu există Moș Crăciun…a fost atât de dureros, încât cred că vreo 3 ani de zile m-am prefăcut că nu știu nimic și i-am lăsat pe ai mei să se străduiască să ne facă surprize în continuare. Între timp, aflase și fratele meu mai mic și a avut aceeași reacție ca și mine. Refuzam să credem că este adevărat.

Aveam în schimb o plăcere nemaipomenită să căutăm cadourile când rămâneam singuri acasă, pentru că da…pe vremea noastră petreceam destul de mult timp singuri acasă. N-am să uit niciodată reacția fratelui meu când găsea pungile ascunse: “Uoff, iar pulover?!” 🙂

Cu toate astea însă, surpriza aceea când poate găseam și o portocală în plus sub brad, era de neprețuit.

Când în sfărșit am dezvăluit alor mei că știm și nu mai este cazul să se agite, am insistat mereu ca misterul apariției cadourilor sub brad să nu dispară. Pentru că emoția aceea de dimineață când stăm cu toții în pijamale și rupem ambalaje nu se compară cu nimic.

De fapt dacă stau bine să mă gândesc nu-mi aduc aminte practic de niciun cadou efectiv, dar de emoția aceea amestecată cu nerăbdare, da.

Ne-am gândit mult cum să procedăm cu cei mici ai noștri acum…pentru că tot “se poartă” sinceritatea absolută. Am ales să le cultiv mai degrabă ideea de magie a Crăciunului.

Vorbim mult despre spiritul acestei Sărbători, despre bunătate, dăruire, surpriză, despre ce înseamnă de fapt și da, la sfârșit este și despre cadouri.

Mereu mă întreb dacă am reușit să le induc sentimentul mai degrabă decât goana după daruri și am primit răspunsul când mă așteptam mai puțin.

Serile trecute, ne-am distrat minunat la atelierul de confecționat bijuterii al Malvinei Cservenschi, unde se aflau o mulțime de copii de toate vârstele.

La un moment dat, Malvina i-a întrebat dacă au fost cuminți pentru că în seara cu pricina urma să vină Moș Nicolae și un băiețel, măricel de altfel, i-a informat pe toți că nu există așa ceva, că darurile le primim de la părinți. Moment în care cred că n-am mai avut respirație și brusc mi-au înghețat mâinile.

Ochii îmi jucau în toate direcțiile să văd cât și dacă ăștia mai prichindei au fost atenți la ce spunea tipul. Erau!

Ba mai mult, Cristian, cu sfoara aurie în mână în care îndesa mărgeluțe să-mi facă o brățara, i-a răspuns fără să ridice ochii din lucrul lui: “Moș Nicolae este un spirit, despre asta este vorba!”.

Clipă în care inima a început să-mi bată din nou normal…pentru că da, despre asta este vorba. Să ținem cu dinții de magie, pentru că ea există dacă noi credem în ea.

Și ca să ducem povestea mai departe, i-am încurajat să îi scrie lui Moș Crăciun un email pe www.santachat.ro să vedem dacă răspunde. Ce să vedeți? Au primit mail chiar de la Santa.

Pe site-ul www.minuninoprotector.ro, părinții își pot crea cont de Moș Craciun, unde pot coresponda cu copiii lor astfel încât să prelungească surpriza și emoția de Sărbători și nici să nu o dea în bară cu cadourile :).

“Magic is something you make”


Ce le-am spus copiilor despre Moș Crăciun?

#Craciun #Cadouri #copii #povesti #email #MosCraciun #minunino #cadou #Sarbatori #scrisoare