Cea mai puternică femeie din media, inspirația pentru “Diavolul se îmbracă de la Prada”

În clasamentul întocmit de revista Forbes, cea mai puternică femeie din media și divertisment, surclasând-le pe cunoscutele cântărețe Beyonce și Taylor Swift, a fost desemnată Anna Wintour, editor-in-chef al revistei Vogue.

Anna Wintour este cea mai reconoscibilă față din fashion, celebră printre altele pentru că poartă aceeasi coafură bob de la 14 ani, ochelari negri și modelul sandalelor Manolo Blahnik din 1994 ( made-to-measure special pentru ea în diferite nuanțe de nude).

A împlinit 68 ani și conduce versiunea americană a revistei Vogue de aproape 30 ani.

Englezoaică de origine, s-a mutat la New York la vârsta de 20 ani, unde afimă că acesta este “orașul unde toată lumea este din altă parte, nu te judecă nimeni după accent, după cine este tatăl tău sau alte astfel de englezisme’.

În 2013, a devenit directorul artistic al Conde Nast, publisher-ul Vogue, devenind indiscutabil o figură importantă în industria modei, apreciată pentru viziunea ei asupra trendurilor și pentru suportul tinerilor designeri.

A participat la peste 3000 de show-uri de modă din partea Vogue și se zvonește că ar avea un buget pentru ținute pe an de 200,000 $. Nici nu este mult, având în vedere că salariul său ajunge la 2,000,000 $/an.

New York este orașul unde toată lumea este din altă parte, nu te judecă nimeni după accent, după cine este tatăl tău sau alte astfel de englezisme’  – Anna Wintour

Atitudinea și stilul ei de a conduce revista, exercitând mai mult control decât oricare dintre ceilalalți editori, au contribuit la imaginea ei de “Nuclear Wintour” cum a fost denumită.

Ba mai mult, a fost sursa de inspirație pentru fosta asistentă personală Lauren Weisberger, care în urma descrierii experinței la Vogue sub conducerea Annei Wintour, a scris romanul de succes “Diavolul se îmbracă de la Prada”.

Adaptarea pe marile ecrane a transformat povestea într-un succes cinematografic, avându-le ca actrițe pe superba Meryl Streep în rolul Mirandei Priestly (fashion editor) și pe Anne Hathaway în rolul Andreei Sachs, în rolul co-asistentei lui Priestly.

Impactul pe care îl are această femeie asupra celorlalți a poziționat-o de-a lungul anilor ca personaj marcant, având influență asupra personalităților ca Oprah sau Michelle Obama, în mai anul acesta primind titlul de ”Dame” – echivalentul feminin al titlului de ”Sir” .

Wintour a fost decorată de regina Elizabeth a II-a cu Ordinul Imperiului Britanic pentru servicii deosebite aduse în modă.

Cu toate acestea, “doamna de fier” a modei are totusi o slăbiciune, recunoscută de ea și anume copiii. Are doi copii și de curând și o nepoată, care îi dezvăluie latura sensibilă.

Bifând fiecare categorie urmărită de Forbes pentru desemnarea celei mai puternice femei din media si divertisment, venituri anuale, prezența în titlurile presei și a influenței generale, Ana Wintour a fost aleasa numarul unu.

În lista prezentată, nefiind incluse și Shery Sanberg (Facebook) sau Susan Wojcicki (Google), Forbes subliniind ideea că mass-media încă = presa scrisă.

Contact

#annawintour #diavolulseimbracadelaPrada #prada #magazine #devilwearsprada #wintour #vogue #revista #femeie #puternicav