Cel puțin 8 lucruri de făcut cu copiii în Vienna – altele decât Prater și Stephans Dome

O fi defect rămas de la primul meu job când plecam cu grupuri de corporatiști prin lume sau pur și simplu am oroare de aglomerație, nu știu…însă când plecăm pe undeva în vacanță cu copiii, fie lungă, fie city break caut să mă documentez de cele mai vizitate locuri din orașul cu pricina și pe acolo nu călcăm :).

Mai este și contextul îngrozitor cu atentatele care sincer ne-au modificat gradul de relaxare în călătorii și recunosc că nu va mai fi ca înainte, cel puțin pentru noi care am simțit atât de aproape o astfel de nenorocire 🙁 .

Când vine vorba de Vienna, oraș pe care îl traversăm în fiecare an iarna, dar pe care nu am apucat să-l savurăm niciodată cu copiii vară, pot să spun cu mâna pe inimă că m-aș muta oricând acolo (sau oriunde în Austria).

Privind din orice perspectivă, orașul acesta are farmecul și energia cu care rezonăm excelent, iar dacă aveți nevoie de câteva idei faine de activități pentru o escapadă cu copiii câteva zile, altele decât Prater și Stephans Dome (de bifat și ele, dar nu numai) :P, găsiți mai jos.

Schloss Laxenburg Castle – de departe în top 3 locuri preferate de respirat în natură, aflat la numai 15 km de oraș, parcul Laxenburg este o oază de relaxare cu loc de joacă pentru copii, trenuleț cu care te plimbi prin cei 10 km de parc, bărcuțe cu care plutești pe lacul care te duce la castel.

Categoric, e de luat în calcul o zi întreagă de petrecut aici cu cei mici, pentru că nu vă veți pictisi. Este o combinație de relaxare, cultură și panoramă spectaculoasă care îți umple sufletul.

PS: au și restaurant lângă castel, în cazul în care li se face foame copiilor.

Cel putin 8 lucuri de facut cu copiii in Vienna
Cel putin 8 lucuri de facut cu copiii in Vienna

Planetariu Urania – mi-a atras atenția observatorul pentru că băiatul meu este fascinat de evenimentele cerești și nu e de ratat niciun planetariu. Aceștia oferă tururi și programe pentru toate vârstele. Trebuie doar să va interesați de orele potrivite, pentru că o vizită în acest loc poate stârni interesul pentru astronomie 🙂 .

Cel putin 8 lucuri de facut cu copiii in Vienna

Grădina Zoologică de la Schonnbrun Palace – n-are cum să nu îți placă palatul Schonnbrun și grădinile impresionante, în care aș dormi efectiv. De fapt, rectific…dacă ai până în 15 ani, este posibil să nu ți se pară atât de fabulos plimbatul printr-un palat imens cu grădini fantastice, dar e posibil să-ți placă una din cele mai moderne și bine amenajate grădini zoologice din lume.

În grădina zoo din Vienna trăiesc aproximativ 700 de specii de animale, de la tigrul siberian și ursul Koala, cei doi panda gemeni pană la rinoceri. Ursul polar are spațiu lui privat de lux “Zona Franz Josef” cu o suprafață de 1.700 m² construită în așa fel încât să-l vezi și când face baie.

Cel putin 8 lucuri de facut cu copiii in Vienna
Cel putin 8 lucuri de facut cu copiii in Vienna

Kinder Museum-Schonnbrun Palace – dacă tot sunteți în zona palatului, puteți vizita Muzeul Copiilor, unde cei mici au ocazia să simtă pe propria piele cum trăiau copiii familiilor imperiale și să afle răspunsul la întrebări legate de ce mâncau, cât de mare și “bătrân” este palatul și multe altele (există și un tur ghidat-„Impărăteasa Maria Theresa și copiii ei”-cei 16).

De asemenea, se pot juca/alerga în frumosul labirint din gard viu creat prima data în jurul anilor 1720.

Casa Muzicii / Haus de Music – este cu siguranță un loc pe care nu trebuie să-l ratați cu copiii. Așa cum am citit un review pe internet, veți fi “numai ochi și urechi”. Cele 5 etaje ale Casei Muzicii sunt ghidate de instalații computerizate și aproape totul este interactiv. Împreună cu copiii, veți avea posibilitatea să dirijați o orchestră ( și să primiți aplauze sau critici 🙂 ).

Cel puțin 8 lucruri de făcut cu copiii în Vienna -

Școala Spaniolă de călărie – o dimineață perfectă pentru orice membru al familiei pe care o puteți petrece la Spanish Riding School din Vienna. De la orele 10.00 până la 12.00, puteți urmări exercițiile pe care le execută în fiecare dimineață lipizanii albi. Se respectă cu strictețe programul acesta pentru menținerea condiției fizice a cailor și a sănătății lor. Tineți cont că nu au acces copiii sunt 3 ani.

Cel puțin 8 lucruri de făcut cu copiii în Vienna -

Photo Credit: http://www.srs.at/en_US/start-en/.


Casa Mării / Haus des Meeres – ce credeți că vor spune copiii când vor putea pune mâna pe un reghin și vor experimenta cum se simte pielea acestuia sau când vor vedea cum se hrănesc peștii Piranha sau reptilelele? Un mare WoW și asta cred că e valabil pentru toată lumea.

Merită cu siguranță să treceți pe la cel mai mare acvariu al Austriei, unde veți putea admira rechini Dusky, rechini bambus și o puteți saluta pe țestoasa marină Puppi.

Cel puțin 8 lucruri de făcut cu copiii în Vienna -

Photo credit: https://www.wien.info/ro/sightseeing/sights/sea-house


8 lucuri de facut cu copiii in Vienna

https://www.wien.info/ro/sightseeing/sights/sea-house


Casa Fluturilor / Schmetterlinghaus – o grădină nu foarte mare, dar categoric spectaculoasă. Specii minunate de fluturi care ii vor încanta pe copii și pe voi deopotrivă.

Ah și plimbările, plimbările peste tot cu opriri dese în spațiile verzi minunat amenajate, unde poți să respiri în voie aer curat și să admiri tot ce te înconjoară…indiferent unde te afli, totul este superb.

Pot fi subiectivă, pentru că Vienna e orașul meu preferat 🙂 , însă merită luat la picior cu cei mici.

8 lucuri de facut cu copiii in Vienna

Vacanță frumoasă!


#wow #excursie #turistice #vienna #citybreak #planetariu #Viena #vacanta #Austria #escapada #atractii #cucopiii #zoo