Cine a furat Crăciunul?

Ce sunt sărbătorile pentru tine? Ce simți când știi că vine Crăciunul? Privește în jurul tău! Oamenii sunt grăbiți, au privirea încruntată, mersul aplecat, de griji, de povară, de vreme. Moment numai bun pentru un restart. Pentru speranță.

Străzile sunt pline cu luminițe, decorațiuni care mai de care mai sclipitoare. Ridică privirea spre cerul plin cu stele.

Crăciunul parcă nu mai e același. Nu mai e același ca cel al copilăriei noastre. Nu mai e despre colinde ce răsună voios. Nu mai e despre zăpadă până la genunchi. Nu mai e fără grijă. Nu mai e despre sanie, bulgări și zurgălăi.

Sărbătorile adulte sunt despre cadouri cumpărate en-gros, despre liste bifate. Despre vacanță, zile libere de la serviciu. Acum sărbătorile sunt despre momente de respiro. Momente de pauză.

Copilăria noastră era despre roșeața din obraji după o bulgăreală zdravănă.

Acum, în magazine se aud de zor colinde. Crăciunițe care te îndeamnă să nu te uiți la portofel. Vitrine doldora de cutii frumos ambalate.

Avem un decembrie fără zăpadă, un decembrie gri. Un decembrie trist la lăsarea serii. Dar care oricând poate primi o plapumă albă de bunătate.

Gândește-te ce și-ar dori cu adevărat omul de lângă tine. Poate mama ta vrea o îmbrățișare în locul bijuteriei scumpe pe care i-ai trimis-o prin curier. Poate prietena ta are nevoie de o seară cu tine în oraș. Nu de un cadou comandat pe fugă între două ședințe la birou.

Azi, Crăciunul este despre privirea copiilor tăi. Despre fuga pe scări în timp ce-și desfac cadourile. Despre râsete, voie bună și globuri la tot pasul. Despre vin fiert și vâsc deasupra ușii. Despre sărutări pe obraz și seri în fața șemineului. Despre îmbrățișări multe și lungi, revederi de mult dorite și gustul bun al mâncării făcute în casă.

Copilăria noastră era despre mirosul de cozonaci frământați în casă. De sarmalele ce-și dădeau doctoratul pe plită. De covrigii puși la încălzit pe soba încinsă. Alături de mănușile și fularul ce s-au zbătut toată ziua prin omăt.

Tu poți să faci din bunătate mai mult decât un abur ce se evaporă imediat ce dai drumul la căldură după ce te urci în mașină.

Bunătatea e cea mai frumoasă haină pe care o poți purta! Ce înseamnă Crăciunul pentru tine?

#Craciun #craciunuitat #craciunulcopilariei #undeecraciun #traditiicraciun #craciuntraditii #sperantacraciun