Cui îi spui azi mulțumesc?

De câte ori ai spus “mulțumesc” azi? De câte ori ți-a mulțumit astăzi cineva? De câte ori te-ai mulțumit tu pe tine azi? Mulțumesc a devenit un cuvânt atât de dificil de purtat, atât de greu de rostit.

Amabilitate, politețe, gentilețe, zâmbet. Le folosești?

Să spui mulțumesc ar trebui să fie un automatism al celor șapte ani de acasă, o rostire a educației, o recunoștință pentru cineva care azi ți-a făcut un bine. Pentru cineva care s-a gândit fie și pentru o secundă cu drag la tine. Pentru omul care ți-a întins o mână când simțeai că-ți fuge pământul de sub picioare.

Un mulțumesc pentru cel mic când și-a strâns singur hainele, când s-a îmbrăcat fără ajutor și ai avut răgaz de o cafea.

Un mulțumesc pentru partenerul tău. Recunoștință pentru micul dejun făcut pe fugă, pentru un fresh delicios savurat în mașină. Un mulțumesc rostit complice la ureche pentru buchetul cu flori trimis la birou într-o zi aglomerată.

Un mulțumesc pentru părinții tăi. Pentru ajutorul necontenit pe care ți-l oferă la fiecare pas. Pentru sprijinul necondiționat.

Un mulțumesc pentru șeful tău. Pentru promovarea pentru care ai muncit ani la rândul. Pentru apreciere, recompense și satisfacții.

Un mulțumesc pentru învățătoarea copilului. Pentru educatoarea care a fost de acord să mai aștepte o jumătate de oră în plus pentru a putea ajunge la grădiniță.

Un mulțumesc pentru băiatul din colțul blocului care face o cafea senzațională la pachet cu multe zâmbete.

Un mulțumesc pentru prietena ta de-a viață pe care o iubești infinit. Cea care îți știe toate secretele, fricile, bucuriile și tristețile deopotrivă. Cea pe care te poți baza la orice oră din zi sau din noapte.

Un mulțumesc pentru instructorul de fitness care știe că ai la dispoziție doar o jumătate de oră între două ședințe la birou pentru a scoate tot din tine.

Mulțumește-i colegului de birou care a împărțit cu tine o prăjitură delicioasă!

Nu aștepta mulțumesc din partea oamenilor de lângă tine. Doare! De cele mai multe ori doare. De prea multe ori, ajutorul este văzut de ceilalți ca o datorie, ca pe o sarcină firească.

Însă, de câte ori îți mulțumești ție că ai avut resurse, timp sau putere pentru a-i ajuta pe ceilalți? De câte ori îți mulțumești că ai avut șansa de a face un bine, de a schimba poate un destin, de a ajuta fără a cere nimic în schimb, fără a cere nici măcar un simplu mulțumesc?

Spune mulțumesc de câte ori simți să faci asta, nu lăsa să treacă nicio ocazie pe lângă tine! E senzațional să le arăți oamenilor recunoștință pentru ceea ce ei fac pentru tine!

#spunemultumesc #spunemaidesmultumesc #cuimulțumești #pentrucemultumesc #pentrucemultumescti #Multumesc #spuneazimulțumesc