Cum îi păcălești pe copii să mănânce?

Masa ar trebui să fie acel moment al zilei când toată lumea e relaxată și se simte bine. Asta dacă nu ai vreun copil certat cu mâncarea. Iar atunci masa se poate transforma într-un câmp de război. Cu rugăminți, avioane care decolează cu mâncare sau piure pe pereți.

Legumele conduc detașat într-un top al exclamațiilor de tip: Yacks! Cine nu ar prefera o bucată de ciocolată în schimbul unui broccoli? Sau nu ar ceda în fața unei pungi cu pufuleți în loc de o supă cremă?

Nu recurge la mită, cereri peste cereri sau să-l obligi să mănânce.

Ține minte că puterea exemplului este lege și în ceea ce privește mâncarea. Tu ești modelul copilului și ceea ce mănânci tu ( ceea ce te vede că mănânci) i se va părea normal și va accepta poate mai ușor să încerce rețete noi. În caz contrar, începe joaca!

Dacă ai în fața ta un super mofturos, o să vrei să furi și tu câteva dintre aceste idei.

Trucul cu supereroi

Știi că dacă îți mănânci porția de pește o să ai la fel de multă forță ca și Superman? Sau o să ai părul la fel de frumos ca al Elsei dacă mănânci morcov.

Nume haioase

Nu, acesta nu este un broccoli. Este un copac delicios. Mazărea poate fi un șir nesfârșit de bile. Bananele – luna. Banana Dog în loc de hot dog? Portocalele – soarele. Morcovul – Spiderman. Conopida – bulgăre de zăpadă.

Sau

Puiul acesta intergalactic tocmai a aterizat de pe planeta jucăriilor direct la tine în farfurie.

Cometa aceasta de legume trebuie să ajungă neapărat la tine în burtă.

Aceasta este mâncarea preferată a lui ….

Rapunzel tocmai ce a sunat și a zis că a mâncat o supă delicioasă. Vrei și tu?

Woody a mâncat la micul dejun cereale. Ce zici? Mâncăm și noi să vedem dacă sunt bune?

Cum îi păcălești pe copii să mănânce?

Sursa foto: Pinterest


Mâncare aranjată cât mai creativ

Știu, nu ai timp. Haine de spălat, curățenie, plimbat în parc, mers la serviciu etc. Cine ar mai avea chef și de decorațiuni pe farfurie. Nu ajung toate oricum în burtă?

Ei bine, mofturosul tău sigur se va mai domoli când va vedea constelații în farfurie, desene haioase sau personaje. Găsești pe internet tot felul de poze din care te poți inspira. Sunt perfecte și pentru pachetul de la școală/grădiniță.

O mică minciună merge mână-n mână cu o masă liniștită

Vrei să îi dai pește, dar știi că îi place mai mult carnea de pui? Nu-i nicio problemă. Ia farfuria cu pește, mergi în bucătărie, stai 2 minute. Te întorci tot cu peștele, dar îi spui că e pui. 😊

Folosește desenele în avantajul tău

Majoritatea desenelor promovează mâncatul sănătos. Copilul este înnebunit după personaje. Îi poți da să mănânce fix când încep desenele preferate.

Încearcă să reproduci farfuriile, chiar dacă ingredintele sunt altele. Cel mic nu va sesiza, culorile îl vor atrage.

Sclipiciul e mereu erou

Fetele, în special, sunt înnebunite după tot ce e lucios, sclipicios și cât mai colorat. De ce nu ar fi și mâncarea la fel. Cumpără sclipici alimentar și stropește mâncarea cu el. Îi poți spune că este magic și se va transforma într-o prințesă dacă mănâncă.

Cum îi păcălești pe copii să mănânce?

Sursa foto: Pinterest


Prietenii copilului tău îți pot fi aliați

E zi de joacă. Ai casa plină cu copii. E moment numai bun pentru a aranja o masă pentru ei. Cu ronțăieli naturale. Felii subțiri de morcov, castravete, ardei, măr. Toate tăiate ca niște sticksuri.

#mancarepentrumofturosi #mancarecopii #copilcarenuvreasamanance #mancaresanatoasacopii #cumiifacipecopiisamanance