Cum să ai sprâncene perfecte in 5 pași

De ce sunt sprâncenele chiar așa de importante? De-a lungul istoriei, sprâncenele au fost indicatori ai statutului social, ai genului și ai autoritătii. Conform cercetărilor recente, sprâncenele sunt mai mari la femeile mai tinere.

Începând de la începutul vârstei medii, pierderea osului și a grăsimii periorbitale determină scăderea sprâncenelor, oferind un aspect fals de oboseală sau tristețe.

Mai jos vă prezint 5 pași simpli pentru a avea o pereche de sprâncene impecabile:

Pasul 1Periază în sus. Primul lucru pe care îl vei face este să îți piepteni părul (sprâncenei) în sus pentru a vedea unde trebuie să fie completat, începând de la nas spre coadă.

Pasul 2: Măsoară. Ia puțin fard pe pensulă și așează pensula în poziție verticală lângă nas, acolo unde pensula se întâlnește cu sprânceana și fă un mic semn. Inclină pensula și trasează imaginar o linie de la baza nasului spre colțul extern al ochiului apoi spre colțul extern al sprâncenei.

Pentru a afla unde este cel mai înalt punct al sprâncenei, trasează de la baza nasului o linie imaginară care să atingă latura exterioară a pupilei, apoi fă un semn.

Pasul 3: Aplică niște umbre. Ia un creion de sprâncene și creeaza o umbră mată sub firele de păr pentru a umple densitatea. Mai ales în cazul în care există pete rare, ușor umbrite.

Pasul 4: Adaugă detalii. Apoi, adaugi un pic mai multă culoare în partea din fată pentru o grosime de supermodel, și spre coadă adaugi o densitate mai mare.

Pasul 5: Fixează. Fixeaza tot cu gelul de sprâncene pentru fixare, pieptănand firele de păr în sus, pentru că dorești să arăti textura firului de păr. Acest gel de fixare face minuni: blochează sprâncenele acolo unde îți dorești și finishul este unul natural.

Vezi mai multe detalii de conturare a sprâncenelor în clipul de mai jos:

TEXT: Amalia Draghici-Makeup Artist (www.amaliadraghici.ro)


#creionsprancene #geldefixare #makeup #sprancene