Dă-ți timp! Acum!

Suntem în anul de grație 2018. Trăim într-o lume în care tehnologia avansează cu puterea luminii. O lume în care ce ai făcut ieri e deja istorie pentru ziua de mâine.

Și, deși tot ce ne înconjoară ar trebui să ne facă viața mai ușoară, pare să se întâmple exact contrariul. Suntem tot timpul sub presiune. Întocmai ca într-o oală închisă ermetic.

Trăim sub presiunea de a fi mama perfectă, prietenul perfect, angajatul perfect, copilul perfect, ruda perfectă, soția perfectă.

Presiunea de a fi perfect. La ce bun? Nu roboții ar trebui să fie cei perfecți?

De ce să facem tot timpul liste cu lucruri pe care trebuie să le facem – ”to do list”? Ce ai zice dacă am face ”to don’t do list”?

Dă-ți timp! Acum!

Sursa foto: Pinterest


Dă-ți timp! Oferă timp! Nu avem nimic mai prețios ca timpul. Iar timpul e hain. Timpul se grăbește, aleargă, fuge și dispare.

Dă-ți timp pentru săruturi de noapte bună. Timp pentru încă o îmbrățișare oferită copiilor. În curând vor fi prea mari pentru brațele tale.

Dă-ți timp pentru încă o jumătate de oră cuibărită bine în pat într-o dimineață mohorâtă. Timp pentru a savura micul dejun în tihnă în timp ce copiii au plecat la școală.

Timp pentru un desert nevinovat chiar după ce ai plecat de la sală.

Dă-ți timp pentru a ierta pe oricine îți încruntă privirea. Timp pentru a face greșeli. Pentru a arde friptura sau a zgâria mașina.

Rupe frânturi de timp pentru a-ți asculta prietena, pentru a-i spune mamei că o iubești, pentru a mulțumi oricui.

Acordă-ți timp să meditezi, să citești o carte, să asculți muzica preferată.

Un proverb spaniol spunea: Nu te lupta cu timpul, atrage-l de partea ta.

Fă-ți timp să vezi pe unde treci.

Fă-ți timp să guști mireasma florilor pe care cu grijă le-ai sădit. Te-ai bucurat de ele?

Dă-ți timp să îmbraci rochia pe care ai cumpărat-o anul trecut. Încă are eticheta pe ea. Timp pentru a toci tocurile pantofilor.

Timp pentru a alerga într-o dimineață în parc. Pentru a merge cu bicicleta, timp pentru a face răni în genunchi după ce te-ai plimbat cu rolele.

Eliberează-te de presiunea listelor. Bucură-te în fiecare zi.

E despre tine. Despre călătorie. Despre pașii apăsați prin …. timp! Fii prezent. Dă-ți timp!

#timp #sufletulmeu #datitimp #timpdecalitate #cumsaaitimppentrutine #focuspemine #focuspetine #pentrusufletulmeu #timppentrutine #meditatie #fatitimp